Recept på Raw ris à la malta & Tinas Julkök

Rawfoodmiddagar_MB 265

En dag fick jag ett mail där det undrades om jag ville vara med i Tinas julkök och visa raw food. Och vilken ära, tänkte jag att få representera raw food i rutan. Programmet kommer den 15 december och du kan läsa mer om programmet genom att klicka på länken här.

Tillsammans gjorde Tina och jag en Raw ris à la malta som du här får ta del av receptet. Så mumsig så!

 



Raw Ris à la Malta med jordgubbssås och clementinklyftor, 4 portioner

4 dl bovete, helt och skalat, blötlagt

Cashewgrädde:

2 dl cashewnötter

½ – 1 dl vatten

1 msk honung

1-    2 krm ekologisk vaniljpulver

Jordgubbsås:

225 gram frysta jordgubbar, tinade

4 dadlar

Topping:

2 clementiner

4 msk cacao nibs

 

Blötlägg bovete i cirka 8 timmar. Täck med rikligt med vatten. Skölj av noggrant i ett durkslag/ trådsil med ljummet vatten så det rödaktiga blötläggningsvattnet försvinner. Lägg bovetet i en skål.

Mixa cashewnötter med ½ dl vatten. Beroende hur starkt din mixer är kan du behöva tillsätta mer vatten. Tillsätt honung och vaniljpulver och mixa till en krämig cashewgrädde.

Vänd ned cashewgrädden med bovetet och rör runt. Lägg upp i fyra skålar.

Mixa de tinade jordgubbarna med 4 dadlar till en slät sås. Häll upp jordgubbssåsen på  den raw ris à la maltan.

Skala och skär clementinerna i mindre bitar och toppa med i skålarna tillsammans med cacao nibsen.

 

 

 

One Response to Recept på Raw ris à la malta & Tinas Julkök

  1. […] 6. Testa en raw ris á la malta med blötlagt bovete och jordgubbssås som dessert på julafton. Superenkelt och väldigt fräscht, bara googla olika recept-varianter på nätet, tex det HÄR. […]

Svara

ERICAS BÖCKER

TV & VIDEO

SNABBFAKTA