Dag 1 Juice Cleanse 

maj 2, 2017

Låt mig presentera Marie, som driver Happy M Kitchen i Göteborg. Hon är tokigt passionerad för hälsa och sprider det på många sätt. Att hon gör det hon gör direkt från sitt stora hjärta genomsyrar hela Happy M. Hon och hennes kollegor kryddar maten starkt med kärlek. Maten som serverad är glutenfri, sockerfri och mjölk fri- växtbaserad plus fisk. Det är ren lyx att det finns ett sådant ställe i sin stad. 

Jag har länge velat hoppa på deras fem dagars juice fasta. Det är som en stor gåva till mig själv att göra det. Och nu var det dags! 
Det finns några saker jag tänker på innan jag bestämmer mig för när jag ska fasta.

  • Det ska vara varmt ute ( yes, jag lyckades iallafall med första dagen!) årets varmaste dag hittills 
  • Att jag inte har för mycket på agendan 
  • Att jag befinner mig i en stabil fas i livet. I och med en fasta kommer man vanligtvis in i något som kallas ”healing crises”. Att det kommer upp tuffa grejer som man behöver läka på något sätt
  • Att jag har tid att gå lugnt ur fastan 

Innan jag fastar sätter jag en intention med min fasta. Gabriel Cousens pratar om spirituell fasta, givetvis renar vi kroppen men vad behöver renas på ett mer andligt plan. Jag ska efter detta inlägg sätta mig i ett lugn och utforska min intention för dessa dagar. 

Att göra all juice själv när jag kört fasta kan vara tufft, därför är det ultra lyxigt med att få juicerna klara och förpackade. Detta är ren kärlek för mig!
Första dagen var lite för intensiv för att vara en bra faste dag men jag har depåer att ta utan fortfarande men man ska vara försiktig med sin energi.
När jag gjort min fastor tidigare så har jag inte varit med Saga lika mycket som vanligt, detta är första fastan sedan Liv kom. Att vara mamma kräver energi och energi i form av kalorier. Dels att när vi äter ihop dricker jag bara juice vilket gör att de inte äter lika bra. Idag skulle Liv mata mig med en tugga och jag ville bara dricka mina juicer men också inte ta emot hennes lilla tugga på gaffeln. Att göra mitt bästa är med mig hela tiden och att det är gott nog- det kanske blir min intention med fastan?
Vi ses imorgon igen!
Kram 
Erica 

Ett år sedan

Ett år sedan

Det var ett år sedan jag uppdaterade bloggen på riktigt känns det som.... Min raw food guru Gabriel Cousens sa en gång till mig - "Give it for seasons". Allt behöver fyra årstider för att riktigt landa och det stämmer så väl. Så många gånger jag kan se tillbaka på...

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

Sista inspirationsbrevet

Sista inspirationsbrevet

Det var flera månader sedan, närmare sex månader sedan som mitt senaste inspirationsbrev kom ut. Här kommer det ett, som troligtvis kommer bli det sista för en tid, kanske för alltid. För nästan exakt ett år sedan var jag med om en cykelolycka där jag fick en...

Instagram – följ mig där

Instagram – följ mig där

Jag har haft samtal med mina vänner om att fastna med telefonen i handen och scrolla på sociala medier. Känner du igen dig? De som skapat sociala medier har skapat ett "Infinite flöde" vilket innebär att scrollandet aldrig egentligen tar slut. Och vår mänskliga hjärna...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »