Fred med Moder Jord 2 & unga kokosnötter

feb 19, 2010

Gabriel skriver så vackert:
” Fred med Moder Jord är av grundläggande betydelse för vår fysiska och andliga tillvaro på denna planet. För att uppnå fred med naturen behöver man komma i samklang med sin inre natur, så att man kan förstå naturen är en förlängning av oss själva. En aspekt av denna fred är förmågan att på nytt göra sig mottaglig för naturen,att känna dess energier, att känna till och samarbeta med deras lagar, och bli ett med dem”
När man befinner sig i fred med naturen accepterar man på det fysiska planet styras av naturkrafterna. När man förstår detta upptäcker man att hälsa är beroende av solljus, ren luft, rent vatten, hälsosam föda, vila i överensstämmelse med dygnets rytm, motion för kroppen och harmoni mellan sinnet och vår inre natur och yttre natur.”
Vidare i kapitlet förklarar han hur vi har brukat jorden så hårt att den på två hundra år gått från att vara 53 ck djup till 15 cm djup. Att massiva mängder regnskogar skördas varje dag, en art utrotas var femte dag, fisknät som dumpas i haven, platsberg som byggs. En gammal indianhövding hade sagt redan på 18oo-talet att vi kommer att kvävas av vårt eget avfall. Att allt detta är en följd av den snikenhet, okunskap och främlingskap som finns på jorden.
Visst låter allt detta tragiskt…. Men som jag ofta försöker göra istället för att grotta ned mig i hemskheter, vad kan jag bidra med för allt göra det lite bättre? Jag avvstår att äta fisk för att undvika dumpning av fisknät, jag sopsorterar, tar med tygkassar till affären, äter eko men i det så har jag också rest som påverkar klimatförändringarna. Med det som beskrivs ovan har finns just här i Costa Rica, för en halvtimma sedan badade vi i ett magisk vattenfall, åt vattenmelon, hikade i 40 minuter i regnskogen där solen tittade fram mellan de stora bladen – det är vad jag behöver för att läkas och bli till en helare människa, något som jag inte kan få i Sverige. I denna fred med oss själva, andra och jorden får vi inte bli offer, utan göra det vi kan…
Nu till mina bebisar – unga kokosnötter

Unga kokosnötter i kiosken på hörnet



Lyckan var stor när jag som jag skrev igår hittade unga kokosnötter i kiosken på hörnet vid vårt hotell. Varför är jag så överförtjust i dessa sötingar?

  • Deras mjölk är den högsta källan av elektrolyter som finns på jorden – kortfattat återställer mineral och saltbalansen i kroppen
  • Kan ersätta modersmjölk, och har gjorts till barn vars mammor inte kan amma
  • Den renar blodet
  • Sägs var det mest läkande du kan dricka
  • Kokosköttet är otroligt rikt på bra fetter

Det var bara något av det fantastiska som händer, för mig surrar det liksom i hela kroppen när jag dricker det och blir ofantligt tillfredsställd..

Heaven in a shell


Här är en länk som du kan se hur du lätt öppnar en liten darling, eller som Sam gjorde för mig, kanske inte är att rekommendera;)

Öppna kokosnöt


Köttet kan vara som du ser här på bilden som ett ”slem”, vilket betyder att den unga kokosnöten är väldigt ung och inte är riktigt mogen. Den borde suttit kvar ett tag till på trädet. Har den ett kött som är något mellan detta och det hårda som du ser hos de bruna kokosnötter i affären, är både mjölken och köttet som allra nyttigast.

En ung ung ung kokosnöt


Nu ska jag vara med i raw food dessert cookingclass. Bilder, några snabbrecept från det kommer på söndag:)
Magic, waterfall and peace
Erica
Long Live Life

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

1 kommentar

  1. Bitte

    Eftersom Moder Jord just nu vilar sig här i Sverige, kan vi tänka på hur vi vill behandla henne när hon vaknar upp. Ha´det så bra som ni bara kan!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »