Varför Schimpansdiet?

jul 19, 2010

Jag är en schimpans!


Häromdagen lade jag ut den här bilden på min blogg, full av skratt! Nu ska jag förklara varför gröna blad är så fantastiska!
* De är rika på klorofyll (klorofyll -inkapslat solljus – är identisk i sin sammansättning med vårt människoblod förutom att det är järn i vårt blod och magnesium i klorofyll. Och just magnesium är något vi lider brist på!)
* De innehåller mycket kalcium
* Är den bästa källan för mineraler
* Är den bästa källan för fibrer
* Har antistress och lugnande effekter
* Och just gröna blad finns i ett överflöd i vår natur
* Gröna blad är innehållsrika på vatten
* Sammanfattat är den mest näringstäta maten du kan äta – näringstät betyder näring per gram och kalori.
* Och om vår DNA är så lika schimpansernas och de inte har välfärdssjukdomar som många utav oss har – varför inte äta som dem?! Våga prova!
Victoria Boutenko har skrivit en hel bok om just detta, som heter ”Grön för livet”. Däremot skiljer sig Victorias och Gabriel Cousens tankar åt. Enligt Gabriel ska de gröna bladen tuggas för att frigöra serotonin i kroppen, att våra käkar behöver tugga, att det är i munnen vår matsmältning börjar samt att 85 % av näring hinner oxidera vid mixning. Det är ”unbroken wholeness” som han talar om. Att maten är en ”Love note from God” och att de gröna bladens energi bäst frigörs genom att tugga dem.
Vad tycker jag om detta? För en del fungerar en grön smoothie (bladgrönsaker, frukt och vatten) bättre, pga av tidsbrist, gillar inte gröna blad som det är eller att de är nya till att äta så mycket gröna blad. Min vän som nuförtiden gör en grön smoothie på morgonen istället för två ostmackor kan vi ju säga har gjort enorma förbättringar.
Så hela tiden tänk på:
Vilken nivå är du på?
Vad är det bästa alternativet?
För egen del tuggar jag nu gröna blad morgon, middag och kväll och om jag får till det även en grön juice. Så ser ni en grön person à la Hulken som ser ut som mig, så är det säkert jag;-)!

Green is the best!

Erica
Long Live Life!

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

3 Kommentarer

  1. Tant Grön

    Hej Erica!
    Jag träffade/såg dig på Råkostfestivalen i Järna, det var en upplevelse 🙂 Jag har hört från andra att du verkligen är något speciellt och nu har jag fått uppleva det själv, tack för det! Visst är du vacker på bild men i verkligheten så lyser du, det är häftigt att se.
    Lev väl!

    Svara
  2. Erica

    Hej och tack för dina fina ord… Blir rörd… Raw food har verkligen hjälpt mig i livet, på många olika sätt – och fint att du ser hur det kan påverka mig, dig och oss alla och vår vackra jord! Allt underbart till dig och om vi ses igen – kom fram till mig och berätta att du är du:)!

    Svara
  3. Tant Grön

    Det lovar jag att jag ska göra!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »