Raw food i Tinas julkök – fyllig tomatsoppa med jättegott kryddblandning

nov 28, 2011

Förra veckan for jag till Åre för att visa tittarna till” Tinas julkök hur man kan tillreda en raw ris à la malta och smaka på Tinas goda saker som hon lagade till i programmet. Det var fantastiskt fint i Åre, jag som aldrig varit där, blev helt imponerad av denna pittoreska by. Det var superroliga dagar med Tina som strålar glädje och hennes oerhört goa inspelningsteam.
Programmet sänds den 15 december, men första delen kommer redan den 1 december – så bänka er redan då för att smittas av Tinas matglädje.
Den matgglädje hon sprider kan du faktiskt finna i hyllorna på ICA och Citygross där hennes egna kryddblandningar finns för att lyxa till dina vardagsrätter. Jag som alltid är nyfiken hur man kan göra lagade maträtter raw, provade jag en av hennes kryddblandningar som vanligtvis ska användas till en mumsig tomatsoppa ( recept finns på baksida på alla blandningar:), direkt när jag kom hem.

Jättegod mustig raw tomatsoppa

1 kg tomater
10 soltorkade tomater, blötlagda (om du inte använder de som ligger i olja)
1/3 kruka timjan
1 msk olivolja
1/2 msk äppelcidervinäger
1 påse ”jättegott  by Tina Nordström – Soppa rostad tomat och timjan
en skvätt citron
Mixa allt i mixern till en jämnkonsistens. Beroende på hur saftiga tomaterna är kan du behöva tillsätta mer vatten.
Toppa med macademiaost ( macademianötter du kört i matberedaren till en krämig ost) solrosskott och timjan.

Två kryddblandningar kvar; en till köttbullar och en till ris har jag och ska exprimentera mer och återkommer igen på bloggen.

Nu iväg för den officiella lanseringen av Brain Food på Radisson Blu i Göteborg!

Jättegott!

Erica

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

4 Kommentarer

  1. Lisa

    Mmmmmmmmmmmmmmmmmums vad gott det later!! Tack for receptet!! Varma kramar fran ett soligt Barcelona!!

    Svara
  2. Jenny

    Supergott verkligen!! Men jag är hemskt nyfiken på kläderna du hade på dig i programmet 🙂 Var kommer dom ifrån??
    Varma Hälsningar Jenny

    Svara
  3. Frida

    Gott men personligen tycker jag man kan skippa Tinas kryddpåse, alldeles för mycket salt och socker för min smak. Kryddar den på egen hand nästa gång 🙂

    Svara
  4. Erica

    Tipsa gärna Frida hur du gör din godaste tomatsoppa till mig och de andra läsarna:)
    Kram
    Erica

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »