Inspiration på HÄLSA för en mer raw jul

dec 3, 2011

Idag är det lördagsmorgon och jag ska precis gå in för att själv gå på kurs med Bertil Wosk, grundaren av Holistic. Han har en av sina fantastiska kurser, denna helg handlar det om energimedicin. Jag är laddad och det ska bli oerhört kul att själv få insupa nya kunskaper och träffa nya människor.
Som du kanske läst, så hade jag i samarbete med tidningen HÄLSA en kväll i julens tecken. Inlägget blir lite sent eftersom jag sedan jag kom hem i torsdag varit med min familj som jag längtar efter enormt när jag är ute och inspirerar andra till ett mer raw sätt att leva… Så igår fick Saga och jag en heldag när vi återigen besökte Susanna och Melinda, tjejerna på ViljaCenter. Dessa två tjejer är helt fantastiska i sitt sätt att bemöta, kommunicera och samspela med hästarna. Vanligtvis har de en verksamhet som riktar sig mot barn med ADHD eller annat funktionshinder, och hur dessa barn får vara dem de är i samspelet med hästen. Det är så magiskt hur vi kan lära av hästarna. Att se Saga, en meter hög, leda ett halvt ton häst genom skog och mark i full tillit är verkligen ett sätt att se där hon utvecklas enormt i den hon är. För det är just det som Viljatjejerna  gör, de samspelar med hästarna för vilka individer de är. Till det kan jag knyta an till raw food, yoga och meditation. Att jag vill vara mer jag, och hitta verktyg att utforska det, ( som en kvinna så fint uttryckte sig på den senaste raw food inspirations kursen den 20 november).
IMG_0377
Så att vara mer den vi är pratade vi om den 1 december, då det var grått ute men varm julstämning inomhus och inombords.
Vi var fullt hus som ville dela kvällen tillsammans och ge smaklökarna goda upplevelser.
Rawfoodmiddagar_MB 289
Med raw inspiration med vinkling mot juletider och hur vi kan värma oss med raw food i vinter, spirulina marsipan, juliga nötbullar med pepparrotsrödkålssallad och andra mumsigheter, gick kvällen snabbare än ett ögonblick. Tiden går fort när man har roligt –för roligt hade jag ( i alla fall;)!
Rawfoodmiddagar_MB 136
Mer om tips hur du håller dig varm och andra juletips kommer i veckan  i nyhetsbrevet för december.
Se på bilderna och inspireras!
Rawfoodmiddagar_MB 029
Rawfoodmiddagar_MB 273
Rawfoodmiddagar_MB 265
Tagna av Micke Boström, en av initiativtagarna till  rawfoodmiddagar.se.
Rawfoodmiddagar_MB 299
Tack till HÄLSA, mina fina assistenter, du som var med på kvällen och till dig som läser dettaJ!.
Imorgon blir det en kortfattad uppdatering vad Bertil förmedlade på kursen.

Stay Tune

Erica

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

9 Kommentarer

  1. Bitte Palmcrantz

    En sån härlig känsla i kroppen att se bilden med lill-tjejen och stor-hästen! Nu har jag bakat rawfood-pepparkakor, så juliga dofter sprids även i mitt hus. Kramisar!

    Svara
  2. carina

    Hej din mat ser så smarrig ut hur gör man en pepparrotsrödkålssallad vill gärna ha recept.
    Åker du ut i Svergie avlånga land och pratar om raw-mat. Hälsningar Carina

    Svara
  3. Elin

    Jättefina kläder du har! VAR har du införskaffat dem? 🙂

    Svara
  4. Christer Barregren

    Vad gott det ser ut! Vad synd att jag inte kunde vara med i år…

    Svara
  5. Erica

    Vad som är bra Christer att julen kommer nästa år också och förhoppningsvis också mer raw inspiration!
    kram på dig!!
    Mor min, hoppas jag får smaka av din knapriga pepparkakor och blir en snäll tös. ja Saga var superfin med hästen:)
    Kramar till dig med!!

    Svara
  6. Erica

    Elin,
    kläderna är från ett gotländskt märke som heter Branting och kommer från en affär som tyvärr inte finns längre som hette Mums i Göteborg. Förklädet är Green Gate och fick jag av en praktikant som present. ( nu kände jag mig nästan som en modebloggare;)
    Röda å fina i jul;)
    Kram
    Erica

    Svara
  7. Erica

    Carina,
    det stämmer jag far runt i vårt avlånga land och pratar om raw food, och allra mest visar och ger människor smakprov på denna glädjefyllda mat.
    Rödkålssalladen är masserad med olja,citron och salt. Vänd ned nyriven pepparrot och granatäpplen:)
    Mums till julbordet!
    Kram
    Erica

    Svara
  8. Louie

    Åhhh! Var finns recepten på alla saker på bilderna? 😀
    Mvh, Louie

    Svara
    • Erica

      Hej Louie!
      Det var några år sedan jag var på Hälsa och gjorde de recepten, en hel del utav av dem finns med i nya boken ”Mitt Nya Raw food Kök”.
      kram
      Erica

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »