Lördags middag – asiatiskt med salladskål och kanske lite chili

feb 19, 2012

IMG_7460

Den där kinakålen som ligger lite blekt i grönsaksdisken… Vad kan man göra med den…. Kanske inte den roligaste grönsak och smakrikaste men jag lovar att den går att piffa till!
Igår lördag hittade jag ett halvt huvud i mammas kyl, päron, grön paprika, sockerärtor – också tänkte jag; ”vad kan göras av detta som vi kan äta till middag?”
Så det blev!
Finstrimlad salladskål
1 päron
10 sockerärtor
1/2 grön paprika
Allt fint strimlat. Vänd samman i en skål.
Färska örter:
Mynta
Basilika
Persilja
Koriander
finhackade jag. och vände ned i salladskålen.
Hällde på:
olivolja
riven färsk ingefära
tamari
liten gnutta kokospalmsocker
lite äppelcidervinäger
lime
Så vände jag runt allt och så fick det stå och marinera i en timma. Mums, blev det. Toppade med några cashewnötter. Så var lördagsmiddagen fixad:)
Och detta kanske blir en söndagsmiddag för dig:)!
Höfta, smaka av, upptäck dina egna smaklökar!
Vill du hetta till de med färsk chili, där du tagit bort fröna och finhackat. Härligt för dig som gillar starkt och vill bli extra varm inifrån!

Nice Sunday

Erica

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »