Den där kinakålen som ligger lite blekt i grönsaksdisken… Vad kan man göra med den…. Kanske inte den roligaste grönsak och smakrikaste men jag lovar att den går att piffa till!
Igår lördag hittade jag ett halvt huvud i mammas kyl, päron, grön paprika, sockerärtor – också tänkte jag; ”vad kan göras av detta som vi kan äta till middag?”
Så det blev!
Finstrimlad salladskål
1 päron
10 sockerärtor
1/2 grön paprika
Allt fint strimlat. Vänd samman i en skål.
Färska örter:
Mynta
Basilika
Persilja
Koriander
finhackade jag. och vände ned i salladskålen.
Hällde på:
olivolja
riven färsk ingefära
tamari
liten gnutta kokospalmsocker
lite äppelcidervinäger
lime
Så vände jag runt allt och så fick det stå och marinera i en timma. Mums, blev det. Toppade med några cashewnötter. Så var lördagsmiddagen fixad:)
Och detta kanske blir en söndagsmiddag för dig:)!
Höfta, smaka av, upptäck dina egna smaklökar!
Vill du hetta till de med färsk chili, där du tagit bort fröna och finhackat. Härligt för dig som gillar starkt och vill bli extra varm inifrån!
Nice Sunday
Erica
0 kommentarer