Lunch & middag

Recept – Grekisk Blomkål

Grekisk blomkal_877

Månadens recept blir en av mina absoluta favoriter ur boken ”Raw food – ett lättare liv på 3 veckor”. Blomkålscouscous!

Anna Hult, som även fotograferat till de tidigare böckerna har fångat recepten i boken och förmedlat hur goda det där. Se gärna mer om Anna på hennes hemsida.

Grekisk blomkål

2 portioner

Rå blomkål är god att finfördela i matberedaren och, som här, blanda med färska örter och kryddor.

 

Ingredienser

1 blomkålshuvud

2 tomater

10 cm gurka

1/2 röd paprika

½ kruka mynta

½ kruka koriander

½ kruka basilika

½ dl gräslök

10 svarta oliver, med kärnor

½ ask solrosskott, cirka 45 gram

1 msk olivolja

½ msk limejuice

 

Tillredning:

Dela blomkålshuvudet i större bitar som du sedan kör  till en couscousliknande konsistens i matberedaren.

Skär tomat, gurka och paprika i bitar. Hacka kryddorna. Lägg allt i en skål och vänd ned oliver och solrosskott. Ringla över oljan och pressa över lime.

2 svar till “Recept – Grekisk Blomkål

  1. Agneta skriver:

    Det verkar jättegott, men också jättedyrt med alla örterna….

    1. Erica skriver:

      Kan det vara värt:)!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.