Lättare recept för ett nytt du!

dec 30, 2012

 
Månadens recept har fokus på det lite lättare slaget och är tagna från boken ”Raw food – ett lättare liv på tre veckor.” Ibland kan det behövas efter en GOD jul med massor GOD mat och GODsaker. Dessa recept är lite ”lättare” och du kan göra en endagsdetox med att dricka den lila smoothie fram till lunch, göra lasagnen till en sen lunch, äta hallonbakelsen på eftermiddagen/ tidiga kväll och sen dricka örtte och citronvatten tills läggdags. Enkelt, det tar bara en dag men det kommer att ge dig en kick i hälsans tecken.
Här kan du se dem tillredas live i Nyhetsmorgon på TV4.
Lasagne%20och%20smoothie%20gjord%20p%C3%A5%20raw%20food
Lasagne med krispig vitkålssallad
4 portioner
Ingredienser:
2 stora zucchini
Ost:
4 dl pumpakärnor
3 dl solroskärnor
½–1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 msk rapsolja
½ msk citronjuice
en nypa salt
 
Tomatsås:
4 tomater
12 soltorkade tomater, blötlagda
3 msk färsk oregano
 
Topping:
1 stor avokado eller 2 små
 
Vitkålssallad:
1?2 vitkålshuvud?1 msk äppelcidervinäger?1 msk olivolja?två–tre varv med svartpepparkvarnen?en nypa salt
Tillredning:
Gör ”lasagneplattor” av zucchinin genom att hyvla den med en osthyvel.
Kör pumpakärnor och solroskärnor i matberedaren till de är grovhackade. Tillsätt kryddor, rapsolja, citron och salt och kör igen tills allt blandat sig. Smaka av.
Mixa tomater och soltorkade tomater till en sås i mixern.
Lägg ut zucchiniplattor i en form så att de täcker botten. Bred över tomatsås och ”ost”. Upprepa och avsluta med ett lager zucchini. Skär avokadon i skivor och toppa med den.
Strimla vitkålen fint och massera den sedan med äppelcidervinäger, olja och salt. Krydda med svartpeppar. Servera till lasagnen.
 
Hallonbakelse
2 portioner
 
 
Ingredienser:
½ dl riven kokos?1 dl hasselnötter, blötlagda?6 dadlar?en nypa salt?1 ½ msk carobpulver?½ krm vaniljpulver
Fyllning:
2 dl hallon, färska eller upptinade frysta
 
Carobsås:
1 dl kokosolja
2 msk carobpulver
1 msk acaipulver
2 msk yaconsirap
 
 
Cashewgrädde:
3 dl cashewnötter
½ päron, moget
½ – 1 dl vatten
1 krm vaniljpulver
 
Tillredning:
 
Lägg kokos och nötter i matberedaren. Kör tills allt är finfördelat. Tillsätt dadlar, salt, carob- och vaniljpulver, kör igen tills det blivit en deg. Tryck ut på ett litet fat eller i portionsstora paj/muffinsformar och fyll med hallon. Gör kokosolja flytande i ett ljummet vattenbad. Rör ned yaconsirap, carob- och acaipulver.  Mixa cashewnötterna med vatten och päronet samt vaniljpulver som är delat i bitar. Späd eventuellt med mer vatten för att få grädden len och krämig. Klicka på uppe på pajen.
 
 
 
 
Lila grönkålssmoothie
4 stora glas
 
2 stora nävar grönkål
2 stora nävar spenat
2 dl blåbär
2 bananer
Cirka 5-7 dl vatten
 
Mixa grönkål och spenat med 5 dl vatten i mixern. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills det blir en krämig smoothie. Tillsätt eventuellt mer vatten.[youtube]http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2254328[/youtube]

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

1 kommentar

  1. Erika

    Blir så inspirerad av dig! Idag har jag varit och köpt en mixer och tänker att jag till att börja med ska byta ut frukosten mot en smoothie. Ska även byta ut alla sötsaker mot rawfood-bakverk 🙂 sen prova laga lite recept och se hur det går 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »