Recept – bästa Pick nick "burgaren"

apr 29, 2014

IMG_9449
 
Garden burger, 4 personer
 
Servera med stor och grön sallad eller perfekt med salladsblad, tomat- och lökringar till våren och sommarens picknickar!
 
3 msk linfrö, som du mal i elektrisk kaffekvarn eller mortel
6 msk vatten
1 1/4 dl blekselleri
2 1/2 dl morot
2 1/2 dl solroskärnor
1 gul lök
2 msk persilja
2 -3 msk röd paprika
3 msk tamari
 
Sour cream dressing
3 dl cashewnötter, blötlagda 8 timmar
2msk äppelcidervinäger
2 tsk ljus miso
1/2 tsk salt
3 msk citron
samt vatten efter behov
 
Till servering
salladsblad
tomat
avokado
lökringar
Skär selleri, lök, paprika och persilja i små fina bitar. Riv moroten och pressa ut saften i en trådsil. Blanda linfrö och vatten i en bunke Kör solroskärnor till ett mjöl i matberedaren. Lägg över i en bunke. Blanda med tamari, persilja, grönsaker, morot och linfrö. Forma till biffar. Mixa alla ingredienser i mixer till en slät krämig dressing. Servera med
sallad, tomat och avokado.

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

4 Kommentarer

  1. Louise Johnsson

    Hej Erica! Passar på att än en gång tacka för den fantastiska detoxkursen vi körde för två år sedan via webben 🙂 Undrar hur du ställer dig till användandet av cashewnötter. Gabriel Cousens ställer sig väldigt negativ till nöten som du säkert vet. Hur tänker du här? Kram

    Svara
    • Erica

      Hej Louise!
      Det var verkligen roligt! Och kul att du håller igång:) Cashewnötter är ju den minst nyttiga nöten och den är ju oftast ångad eftersom det hårda skalet ska lossna, om nötterna inte har etiketten raw ( då dem är handskalade). Cashewnötter är en lyx nöt för mig och använder någon gång då och då, när jag vill ha len ”grädde”, göra cheesecake eller fylliga dressingar. Använd helst först och främst frön och sen andra nötter och sist men kanske godast cashewnötter.
      Lycka till!
      Kram
      Erica

      Svara
  2. Louie

    Hej, Erica! Jag såg dig nu på mässan Allt För Hälsan förra söndagen och blev väldigt inspirerad. Jag har velat testa att äta mer Rawfood länge, men har inte riktigt vetat vad jag ska göra. Jag kommer säkert ställa en massa frågor till dig med tiden, om du orkar svara på dem. Men nu vill jag ställa en fråga angående frågan ovan.
    Om cashewnöten inte är så nyttig, vad kan jag då använda istället, för att göra såser?
    Och en annan fråga är hur jag får i mig tillräckligt med fullvärdigt protein. Jag vill ju gärna bygga muskler, så detta är viktigt för mig. Jag använder helst inte proteinpulver, så det är dyrt och så tvivlar jag på dess effekt.
    Mvh, Louie

    Svara
    • Erica

      Hej Louie!
      Roligt att du kom till Allt för Hälsa mässan och blev mer inspirerad:)
      Använd solrosfrön, paranötter, mandel eller macademianötter istället!
      Hampaproteinpulver är bara 100 % hampaprotein och inga konstigheter i. Läs mer under frågor och svar på hemsidan så får du fler tips!
      Kram
      Erica

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »