Blogg

Fylld med inspiration från Miami

IMG_6675

Kombucha på flygplatsen i Zurich

Med en liten Liv for vi iväg till lite varmare breddgrader ( samma breddgrader som Kanarieöarna upplyste min mamma mig om). Vi siktade vår inspirationsresa till Florida, av många skäl. USA är verkligen framme med nya produkter, matvaror och sätt att tänka, jag behövde undersöka några förlag och även besöka det omtalade Hippocrates Health Institute. Och Sam yogade så gott som varje dag med en av de främsta inom ashtanga yogan i världen. Läs mer på Miami Life Center.

När vi flyger har vi ett helt handbagage med bara mat men just vätska är svårt att ta med sig. Så jag blev glad när vi hittade denna kombucha på en flygplats. Dock lite för söt, jag gillar när de smakar mer vinäger, då vet jag att det är riktigt med probiotika i. Annars laddar vi med gurkor, som är bästa flygmaten, citroner och groddar samt mumsiga snacksbollar packade med superfoods och så klart gröna pulver.

Besöket på HHI blir ett eget inlägg med många bilder där med :).   Publiceras alldeles strax! IMG_6676

 
 

Efter en flygresa behöver man hjälpa kroppen att komma i balans. Massor av vatten och grön mat fixar det. 

IMG_6799

 
 

Först av allt blev det ett besök på whole foods för att stilla nyfikenheten på nya produkter och så klart ladda kyl och skafferi. Vi gjorde vårt eget mandelsmör dock ej raw. Färskt som tusan! 

IMG_6762     

Fler och fler raw produkter fanns och några utav dem lokala producenter. 

IMG_6763

 
 

Mamey är en frukt som ser ut som en brun mango. 

IMG_6760

 
 

Kall nötmjölk är löjligt gott i värmen…

IMG_6767

 
 

Kokosvatten, gurka och avokado är naturligt högt på elektrokyter men varför inte dricka pimpat vatten?!

IMG_6768

 
 

Både Sam och jag är tokiga i grön juice. Färskt är bäst men på flaska funkar fint också. Vi var på ett ställe som hette Java & juice och drack en galet grön juice. Bland annat med massor av koriander som är bra när man är i en storstad ( hjälper till att få ut tungmetaller)

IMG_6704

 
 

Och kombucha så klart. Vår favorit var med spirulina och Sagas var jordgubb.

IMG_6782

 
 

Bokaffärer är också en liten last hos mig, som nya raw produkter. Här fick jag massor av nya tips och idéer. Så otroligt många fina böcker det finns!! 

IMG_6776

 
 

Och givetvis Farmets Market, en last till hos mig visst;)

IMG_6773

 
 

En tålmodig familj när jag går runt och klämmer, doftar och insuper allt på marknaden…

IMG_6791

 
 

Härligt uppfriskande Raw kokosvatten. Det stämmer, rosa är färgen. Som förklaras på flaskan:)

IMG_6701

 
 

Sol å värme gör att vätskeintaget måste fyllas på. Kokosvatten är bästa strandmaten… Foto från Instagram. 

IMG_6723

 
 

Om vi hade tur kunde vi hitta någon som sålde kokosnötter direkt på strandpromenaden. De hängde uppe i palmerna och det var nästan så vi ville klättra upp själva och ta ned. 

IMG_6746

 

Det blev Livs första resa och hon var en prinsessa precis som hennes resvana storasyster. Hon låg mycket invirad i sin bärsjal nära mitt hjärta och nära maten. När man ammar behövs ständig påfyllning och jag upplevde inte Miami som det raw Mekka som Bali är, när det kommer till att äta ute, så det blev flera gånger som jag tillämpade det jag försöker inspirera andra till inom raw food. Välj så gott du kan utav det som erbjuds och välj glädje över och inför maten istället för känslomässig stress över att det blir ”fel”. 

Go with the flow!

Erica 

Ett svar till “Fylld med inspiration från Miami

  1. Bitte Caspersson skriver:

    väldigt inspirerande. Hittade en del goda gröna drycker när vi var i Sarasota senast. (Västsidan på Florida).Men vad är det för snackbollar du har med dej på resan./Bitte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.