Blogg

En rundtur på Hippocrates Health Institute

IMG_1827

Monica Lindgren som jag tidigare har varit på en av mina kurser i Stockholm var för tredje året i rad med en grupp svenskar. Hon investerar i sig själv och går deras tre veckors program. Monica är hälsa själv och är otroligt inspirerande. Här fyller hon på med vetegrässhots, kunskap och laddar med kraft för att kunna ge vidare till sina kunder. Läs mer om Monica här och hennes verksamhet.

Monica tog oss på en rundtur genom centret. Men först behövde vi ladda med en alkalisk grön juice. Massor utav ärtskott, solrosskott, gurka och selleri som har pressats genom en slow juicer.

IMG_1903

Varje morgon börjar dagen med en vetegrässhot och baren är öppen hela dagen!

IMG_1839

 

IMG_1844

IMG_1847

IMG_1848

Laddade med vetegräs gick vi runt den fantastiska och frodande plats där Hippocrates finns.

IMG_1902

Här odlas allt vetegräs, groddar och skott.

IMG_1910

 

IMG_1837

En del av maten som serveras odlas även på HHI.

IMG_1835

Här sitter man och chillar innan man går in till sina behandlingar. Oftast går personer som kommer HHIs tre veckors program. Där är det flera tester, behandlingar och föreläsningar inkluderade. Så det är inte bara boost av grönt man får utan det är en helhet som presenteras. Gissa om jag är sugen på att vara där i tre veckor!

IMG_1893

De har även sin egna affär med olika produkter och suveräna kosttillskott. Jag testade deras två olika snacks, och jag kan förstå att det känns som lyxmat mellan alla mumsiga salladsbuffer ;).

IMG_6764

 

IMG_6766

 

Lunchen bestod utav groddar av alla de slag, skott, massor utav gröna blad, dressingar och den dagen vi var där var lördag och avokado dag, annars varierar just sidorätten från dag till dag. På lördagskvällarna serveras glass. Slurp!

IMG_1850

 

Håll utkik på rawfoodmiddagar, Anna-Maria och Brian Clement kommer till Sverige varje sommar och har föredrag. De startade och driver HHI West Palm beach, och deras kunskap är ofantligt stor.

Cirka 20 minuter från Hippocrates ligger Christophers Kitchen. Åh jösses vilken mat! Servitrisen sa att personerna på HHI ibland kommer dit men blir tillsagda att inte äta några utav desserterna. Det förstår jag är otroligt svårt nu efter varit där. Vi var mätta från den stora gröna lunchen och gick totalt loss på dessertmenyn.

IMG_1932

Att äta den här var som att komma till kanelbullshimlen….. Jag döööööör vad god den var. Det blir en utmaning att göra något liknande här hemma. Kommer jag i närheten lovar jag att posta receptet :).

IMG_1936

Cashew och kokosglass – med mint och salty caramel…. Inga ord behövs..

IMG_1934

Så snygg och så god! Men dessvärre kom den i skuggan av kanelbullen.

IMG_1928

Och vatten behövdes med allt det söta och ett besök i deras to go shop för att återställa med en grön juice. Det fanns en del att välja bland. Så vi kom till juicehimlen också verkar det som;).

IMG_6779

 

IMG_6777

Så jag rekommenderar varmt de båda platserna om kosan styr mot Florida.

Have fun under the sun!

 

Erica

 

3 svar till “En rundtur på Hippocrates Health Institute

 1. Fantastisk! Har så sykt lyst å dra dit!

 2. Jessica Sundberg skriver:

  Men åh så mycket gott! Lycka!!

  Kram!

 3. Karin skriver:

  Hej Erica!
  Den där bullen blev man ju sjukt nyfiken på.. haha.
  Jag har skrivit lite på min blogg om de nominerade bloggarna i Life Blog Awards 2015 som jag tycker är bäst. Kika jättegärna om du vill! Fortsätt det grymma jobbet med din härliga blogg. Kram Karin!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.