Blogg

Recept från Raw Fika – vitchokladtårta med lingon & laktrits

img_9413.jpg

 

 

 

 

Botten

3 dl paranötter

15 medjooldadlar

2 tsk salt

1 tsk vaniljpulver

2 msk mesquite ( valfritt)

1 dl svarta sesamfrön

3 tsk laktritspulver

Fyllning 1- Lingon

5 dl cashewnötter

2 dl vatten

1/2 dl pressad citron

1 dl agavesirap

1 tsk vaniljpulver

2 dl smält kakaosmör

2 dl lingon

Fyllning 2 – Lakrits

hälften av fyllning 1

3 msk svarta sesamfrön

1 msk laktritspastiller

1 tsk salt

1/2 dl lingon

Mixa alla ingredienser till botten i matberedaren tills degen är jämn och den håller ihop. Tryck ut degen i en springform.

Börja med att smälta kakaosmöret över ett ljummet vattenbad. Mixa hälften av cashewnötterna, vatten, citronsaft, agave och vanilj till en slät smet i en höghastighetsmixer. Tillsätt resten av nötterna och mixa igen, mixa till sist i kakaosmöret. Häll hälften av smeten i formen. Sprid 2 dl lingon över.

Mixa ner sesamfrön, laktrits och salt i det som är kvar från fyllning ett. Häll i formen. Sprid ytterligare 1/2 dl lingon på toppen av laktritskrämen. Ställ in i frysen.

 

Jag testade att göra tårtan till min vän som fyllde år som en tre våningstårta. Då använde jag tre olika storlekar på formen och gjorde dubbelsats. Garneringen blev inte den bästa, hade Liv på höften under tiden jag gjorde den ;).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.