Blogg

Månadens Utlottning – ”En grön kärleksaffär” av Viktor Ingemarsson

img_9339.jpg
Viktor är en lustig, kreativ och inspirerande kille som har blivit min vän genom åren med raw food. När han jobbade på St Jörgen Park i Göteborg ( ett fantastiskt ställe med spa, hotel, träning och god mat) fick han pris för sin Josbar och från det har det bara rullat på, och för Viktor rullar det snabbt. Mycket kraft får han nog från den raw maten ;). Han är aktuell med sin bok ”En grön kärleksaffär” där du hittar gourmet recept som ändå är enkla att göra och har filats till av Viktors ypperliga sinne för smaker.
Läs mer om Viktor på rawchefviktor.
Du kan denna månad vinna hans bok. Skriv din favorit kombination av smaker inom raw food världen i kommentarsfältet! Vinnaren dras slumpmässigt i slutet av juni månad.

 

22 svar till “Månadens Utlottning – ”En grön kärleksaffär” av Viktor Ingemarsson

  1. Hedvig skriver:

    Inget slår surkål och avokado, gärna tillsammans med en rå hummus 🙂

  2. catrin skriver:

    Kanel, spiskummin, gojibär och olivolja till en blandsallad full med tomat, paprika, zucchini, gurka, avokade morot, broccoli, spenat, mm. Oslagbart<3

  3. Lella Gislén skriver:

    Rå rödbetssallad. Det som gör hela grejen är smakerna i dressingen: 1/2 apelsin, 2-4 msk linfrö och/eller hampafröolja och en vitlöksklyfta. 1/2 tsk av vardera: Celtic sea salt, kardemumma, kanel, torkad rosmarin, nutmeg. Även lite torkad ingefära och cayennepeppar. 1 msk skakade hampafrön, 1 msk näringsjäst och 1 tsk lecitin. Ev också en liten skvätt vatten om dressingen blir för tjock. Mixa till en slät dressing och blanda med salladen som består av grovt riven rödbeta, morot, grönkål, den andra halvan apelsin och ett par fikon skurna i mindre bitar. Toppa med mer näringsjäst och blötlagda och torkade frön (pumpa och solros). Väldigt god!!

  4. Ulrika Ögren skriver:

    Avokado, dadlar och kakao gillar jag!

  5. Jeanette skriver:

    Mandel, vitlök, chili, citron, tamari till en sås.
    Gott till zucchininudlar

  6. Linda Ydén skriver:

    Avokado, hallon, blåbär och bovete – mums <3

  7. Carl Södros skriver:

    Ingefära, basilika, timjan, hemmatorkade tomater, vinäger och maskrosblommor är en härlig kombination och smakupplevelse. 🙂

  8. ANNA skriver:

    Tomat, citronsaft, salt och olivolja

  9. Lena skriver:

    Päron, bladselleri, bovete, kanel och mynta. Fin och magvänlig frukostblandning.

  10. Ewa Nordhälling skriver:

    Jordbubbar, lime och gojjobär ???

  11. Monica skriver:

    Spenat, pressad apelsin, banan, avokado mixad till en smoothie ?

  12. Jessica skriver:

    Spiskummin, vitlök, chili och koriander.

  13. Amanda Peters skriver:

    Åh jag har blivit helt hooked (förutom på boken som jag bläddrar i varje gång jag går in i bokhandeln..) på smaken utav sesamfrön/tahini tillsammans med lakrits och lite citron. Min nya favvo-smoothie är med just det + mango, lite banan, spenat, något blad mynta, ibland en bit ingefära och gröna superpulver med mandelmjölk. Smoothiehimlen..!

  14. lilla my skriver:

    lime, koriander, färsk ingefära och avocado 🙂

  15. Lina Söderlind skriver:

    Tamari, vitlök, chili, lime, salt och sesamolja. Funkar upp och funkar till mycket!

  16. Ebba Rakuljic Feldt skriver:

    Smotthie av banan, kanel och jordnöttsmör. Slår allt!??????

  17. Eline Hansen skriver:

    Banan, rødbede, jordbær, hindbær, lakridsrodspulver og vanille<3

  18. Therese Hector skriver:

    Lakrits å citron – om det gäller sötsaker eller ingefära, chili å tamari – gärna ngt på det japanska hållet! ?

  19. Inger Bergqvist skriver:

    Rawknäcke som tilltugg till soppa/smoothies eller bara som ”sugen på nått” Blötlagt, groddat bovete och solrosfrön mixas litegrann. Tillsätt olivolja och salt, mixa igen till en ”kornig” deg. Platta ut på papprad torkugnsplåt, skär i fyrkantet och torka tills de är riktigt torra och knapriga.

  20. Josefin skriver:

    Ååå mmm finns så mkt gott men just nu har jag fått dille på kokos och vinbär ?

  21. Elin skriver:

    Just nu har jag snöat in mig på broccoli masserat med raw tahini, apelsin, salt och peppar! Denna fantastiska skapelse äts med fördel med hackade mandlar eller solrosfrön för lite extra textur. Sedan är ju rödlök och selleri fantastiska smaksättare att strössla på det mesta! När sötsuget sätter in är alltid Carob, rålakritdpulver, salt, kokosolja, kokosmjöl och dadlar en ljuvlig kombination! Min bästa frukoststund består av raw bovetegröt, cashewnötter, dadlar, salt och vaniljpulver som serveras med en hjortronsylt eller sås! Tack för en fantastisk blogg!

  22. Anna Fritzsson skriver:

    Älskar denna lakrits- och hallonkombinationen: svartpepparkorn, stjärnanis, salt, lakritspulver, vaniljpulver, svarta sesamfrön och hallon 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.