Fredagsmiddag? Kokosthaisoppa!

mar 10, 2017


Funderar du på vad du ska äta till fredagsmiddag?
Jag lagar just nu igenom boken ”Mitt Nya Raw food Kök” som dessvärre inte finns längre att köpa, endast att låna på bibliotek eller av en vän – men den glada nyheten är att den kommer i nytryck till hösten 2017 på Bonnier Fakta. Därför lagar jag nu igenom recepten för att verkligen säkerställa godheten :). Det har varit väldigt bra för mig som planerar familjens lagade veggo mat men lätt glömmer planering av min raw food mat. Så nu har även ”min mat” serverats till middagen.
I recepten nedan hade jag inte citrongräs utan tog lite extra lime och det blev sueprgott det med. Det var en kall dag som jag tillredde detta recept, vilket gjorde att jag kände för lite varmare mat, och då passar det super med att ställa in soppan/ grytan i torkugnen eller den vanliga ugnen på cirka 45 grader i några timmar. Det gör även grönsakerna mjukare när du ska äta.
Vill du ha lite hetta till, servera med habanero sås, något jag blivit lite småtokig i sedan Mexico resan ( allt om Mexioresan kommer på bloggen inom kort!)
 
Kokosthai soppa, 2 portioner
Kokosmjölken som finns på burk kan vara en enkelt lösning på en snabb middag. Du kan göra din egen genom att mixa riven kokos med vatten, och sedan sila med hjälp utav en trådsil. Det finns olika slags ”pastor” med tandorrismak, korma eller grön currysmak, perfekt att klicka i en soppa som smaksättare.
Koriander renar kroppen från kvicksilver, aluminium och bly
Soppa:
400 ml kokosmjölk/ 1 burk
2 tsk limejuice
1 citrongräs ( kan uteslutas och ersättas med en extra skvätt limejuice)
1 kruka koriander
1 tsk tamari
Tillbehör:
1/3 huvud broccoli
1/3 huvud blomkål
1 morot
1 msk kokosolja, flytande
juice från en halv lime
Banka lite på citrongräset med ett knivskaft och skär sedan i bitar.  Mixa kokosmjölk och citrongräs. Sila av citrongräset i en trådsil. Mixa med övriga ingredienser.  Dela broccoli och blomkål i mindre buketter. Gör smala morotskivor med en osthyvel eller mandolin, skär i finare bitar. Massera broccoli, blomkål och morot med lime och kokosolja. Vänd ned i soppan.

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »