Blogg

En snöig påsk

Min man Sam har fått mig att börja åka skidor ( han åker bräda) och jag trodde aldrig att jag skulle kunna förstå tjusningen med skidåkning och allt som hör till. Men nu har jag  förstått hur härligt det är med snö, solsken, gemenskap och faktiskt att åka skidor. Efter några goa vurpor kände jag att jag kunde börja njuta när jag sakta men säkert tog en sväng i taget i en blå backe. Och där har jag tänkt att stanna är min tanke – sakta, njutningsfyllt med andra som känner sig lika trygga i den blå-vita backen..

Vi möttes av snö i Branäs och det var över all förväntan, Branäs själva hade trott att de skulle få stänga två veckor tidigare men vädergudarna ville någonting annat. Med nyfallen snö, snöflingor som dalade mjukt och solsken var det som en utopi.

Saga som lätt åker förbi mig i backen ;).

 

Liv nöjd med att sitta och lyssna på musik och äta snö.

Påskgodis á la Biofood – perfekt i skidbacken eller på utflykten

Maten kan vara ett dilemma när man är på skidsemester och helst om man ska ge sig ut en heldag i backen. Sam brukar skratta åt ( eller kanske med:) mig, när han ser hur fullproppade min fickor och ryggsäck är med bars, vatten, frukt, bollar. Men tänk om jag inte hittar något att äta;).

Veganskt, glutenfritt, helst sockerfritt – ja, inte det enklaste att hitta i backen kanske..

Vi hängde med bästa familjen Grådal som vi hade hyrt stugan med (en av familjerna som skulle med blev kvar hemma med sjukt barn, snyft) och det var så himla enkelt och härligt, med maten, ja med allt. Glutenfritt, veggo, veganskt är deras vardag så som vår. Det var så smidigt och vi hjälptes åt med maten, raw och lagat ställdes fram på bordet. Det är så roligt att få och ge inspiration till maten. Ofta fastnar man i sitt eget spår och nu har jag många goda uppslag som kommer på vårt middagsbord hemma. Jag äter inte 100 % raw food, men hur jag än vrider och vänder på det så blir det automatiskt inte under 80-90 %. Det är självklart ett val, men raw food har funnits med mig under 12 år och har blivit mitt ”normalätande”. Jag använder exempelvis den mumsiga lagade morotssoppa som en dressing till rödkålssalladen, sojafärsen som ett värmande tillskott brevid vitkålssalladen. Vi hade preppat med bollar och bars hemma,  som fick bli bra energitillskott mellan måltiderna. För jösses vad hungrig man blir av att vara utomhus och åka skidor!

Jag hade kvällen innan vi åkte gjort en påskkaka. Smakerna citronsaltlakrits hade kommit upp i huvudet och munnen, och kakan fick bli just en sådan kaka. Lite orolig över att freestyla när man ska bjuda någon annan men jag blev faktiskt toknöjd över den själv och den gillades av både barn och vuxna. Jag måste bara göra om den, för att kunna pränta ned receptet och göra om den till nästa påsk. Det får nog bli min påskkaka hädanefter!

Extra kul är att se detta i mitt flöde på påskdagen, som min mediakontaktperson på Bonnier Fakta hade postat- en intervju med mig i Expressens bilaga. Dessvärre fick inte den lilla livsen i Branäs tidningen den dagen så jag får läsa på torsdag när min mamma kommer som hann köpa det sista exemplaret av tidningen.

Hoppas du har laddat inför våren, och förhoppningsvis värmen, under påsk.

Kram

Erica

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.