Okategoriserade

Sagas kokoskakor

Saga har blivit mer och mer kreativ och vill experimentera i köket. Som mamma kan det vara lika med= städa massor efter dem. Vi har en överenskommelse att hon gärna får vara kreativ bara hon tar hand och städar upp efter sin kreativitet;). Men också att jag hjälper till om jag får smaka – hihi.

Dessa supermumsiga kokoskakor gjorde hon på några minuter häromdagen. Med ingredienser klara för sig, efter att kikat på youtube, men inte måtten, fick hon till konsistens och smak superbra.

Så tyvärr har jag inte måtten att dela med er. Rör samman tills du har en fast konsistens är tricket.

Kokosgrädde ( ta grädden som samlats i en kokosmjölks/kokosgrädde burk- häll av den rena vätskan)

Riven kokos

Honung

Mörk 70 % choklad eller raw kakaomassa

Rör samman kokosgrädde, riven kokos och honung i en skål. Lägg ut i en form eller lägg på en bricka. Skär i bitar och ställ in i frysen i cirka 3 timmar. Gör chokladen flytande i ett vattenbad och vänd kokosbitarna i chokladen. Ställ in och förvara i frysen.

För mig är det lite av en lyx att mumsa på något så nyttigt och gott som någon annan gjort:)Och denna gången var det bara en kastrull som jag behövde diska.

Saga och jag har gjort en E-bok med hennes 50 favorit recept som finns att köpa via rawfoodbyerica.se . Toppen om du vill bjuda på recept som är skapad av ett barn till andra barn ( eller vuxna;).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.