Desserter

Mumsiga raw food hallonkakor

I  boken Superfood boost finns det några recept som är torkade i torkugn, vanlig ugn går också utmärkt, ett av dem är dessa mumsiga, crunchiga raw food kakor. Otroligt lätta att göra, varken mixer eller matberedare behövs. Gör dubbel, eller varför inte trippelsats när du ändå är igång!

Här har jag gjort en youtube video hur du gör dina kakor, lite mer om ingredienserna i kakorna och torkning.

 

Crunchiga hallon- & kokoskakor, ca 20 st

225 g frysta tinade hallon, ej saften
75 g kokoschips, ca 2 ½ dl (annonslänk)
1 msk baobab- eller lucumapulver ( eller hälften av båda) (annonslänk)
1 krm vaniljpulver (annonslänk)
½ dl kokospalmsocker ( annonslänk)

Rör samman alla ingredienser, men se till att inte få med saften från de tinade hallonen (den kan du spara i ett glas och dricka upp!). Klicka ut ungefär en matsked av smeten per kaka på bakplåtspapper och låt torka på cirka 42 grader, ca 20 timmar. Förvara i en tättslutande burk.

 

Kram

Erica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.