Okategoriserade

Löjligt god dressing !

Åh vad ska vi äta till middag??? Jag planerar ofta, eller hrrmm, försöker planera för två middagar varje dag. En raw och en lagad. Men oftast får jag bara till att planera för den lagade måltiden och så tar jag bara det som tilltalar mig i affären för den raw. Häromdagen tog jag en stor påse grönkål till det raw på middagsbordet. Välhemma så tänkte jag, det var ju ruskigt tråkigt att ”bara” göra en masserad grönkålssallad iiiiigeeen… Jag hittade två förskrämda citrongräs, en liten stackars lime i botten på grönsakslådan och det fick bli inspirationen till den här löjligt goda dressingen. Och så här i efterhand kan jag tänka mig att den är galet god med kelpnudlar också.

Det var för gott så jag hann inte ta en bild;)

I burk kokosgrädde

1 dl jordnötssmör

1-2 citrongräs

1-2 msk Tamari

Juice från en lime

Chili valfritt/ chilisalt

 

Mixa kokosgrädde med citrongräs. Sila av citrongräset i en trådsil. Ta kokosgrädden och lägg i mixern igen. Tillsätt jordnötssmör, 1 msk tamari, limejuice och ev chili. Smaka av med mer tamari och späd eventuellt med mer vatten. Dressingen tjocknar i kylen om du vill göra den som en dipp. Mixa gärna med chili eller gör som jag, strö en harissakrydda över med lite salt. Mums!

Gillar du vitlök kan du gärna mixa med en klyfta.

Servera till en stor sallad av grönkål, julienned morötter, sockerärtor och rödlök.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.