Blogg

Den dolda smärtan

I höst är det 18 år sedan jag skadade mig rygg riktigt illa. Så illa att läkarna inte visste om jag skulle kunna gå igen. Varje dag påminns jag om den varma höstdagen som förändrade mitt liv. Smärtan och de komplikationer som kommer med en ryggmärgsskada blir inte bättre med åren utan sämre och kräver mer uppmärksamhet. Min medicin är raw food och rörelse, ett jävlar anamma och tacksamhet. Vissa dagar tar det onda över mitt liv. Ont som inte syns på utsidan men skriker i kroppen. En dold smärta som jag inte visar för många, knappt mig själv. Tre månader efter jag hade brutit min rygg satt jag på hästryggen igen, varje dag under min tre månader långa sjukhusvistelse hade jag visualiserat hur jag galopperade över ängarna på den häst som jag tog hand om då olyckan skedde ( det var ingen häst inblandad i olyckan viktigt att skriva). Så när smärtan kryper på och ibland tar över, sätter jag in visualiseringen för att veta att det onda kommer att gå över. Men det finns dagar då jag hellre vill fly från det onda än att stanna i det; genom att äta socker; som verkar smärtlindrande och de snabba kolhydraterna gör att jag lurar kroppen till att orka. Men att ändra fokus till raw food godsaker kan jag välja andra val, så inte sockret tar mig och som jag känner att inte är bra för mig.
Raw food och rörelse gör att min kropp fungerar de flesta dagar med lite smärta, jag känner flexibilitet, magen mår prima, energin är på topp och jag kan se med tacksamhetens ögon på min skada. Då jag i veckan såg filmen ”What the Health” som finns på Netflix och Youtube fångades jag definitivt av budskapet i filmen med vad som fastnade var de tre personerna i filmen som ändrat sin kost till vegan kost och kunde efter tre veckor se ljuset i livet igen. En kvinna sa ” om jag hade vetat det här tidigare…” ”Men nu kan jag föra det vidare till andra”….. Kosten är läkande både för kropp och själ. Ge dig själv en sann investering i dig själv, testa vegan kost  i en månad med 50-80 % raw food och se vad som händer. Vi är levande experiment, och jag kan bara tala för mig själv, men raw food gör underverk i mitt liv.
Kram
Erica
Årets Raw food happening har varit – helt magiska dagar. Läs om Raw Life festivalen på bloggen.  Och häng med nästa år, datum ute inom kort!

2 svar till “Den dolda smärtan

 1. Pernilla Carrier skriver:

  Hej Erica du vackra,
  Inte visste jag att du lider av dold smärta. Känner med dig och imponeras av din kraft, utstrålning, ditt driv och allt det goda du gör.
  Om du är i Stockholm så bjuder jag gärna på en behandling som förhoppningsvis kan lindra smärta. Vore så fint att träffas live efter alla år i kontakt. Hör gärna av dig!

  Varma kramar,
  Pernilla Carrier

  1. ericapa skriver:

   Underbara Pernilla,

   tack för att du skriver. Vore så otroligt fint att ses, vi håller kontakten <3
   Varm kram tillbaka
   Erica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.