Okategoriserade

En tripp till Kungälv 

Sommarlov och jag tänkte berika Sagas historia lektioner och fräscha upp mina med en utflykt till Bohusfästning. Det är lätt att glömma av utflyktsmål som ligger ganska nära. Solen sken när vi gick runt på fästningen. Vilka intryck den ger!  Det var inte kylan som gav mig gåshud emellanåt utan vetskapen hur människor suttit fängslade på fästningen i mörka hålor. 


Tänk på den tiden då kvinnor brändes på bål och sattes i hålorna pga av trolldom och häxeri. Nuförtiden har vi hört att det var de personer med andliga förmågor och ört kunskaper som ansågs förhäxade, sådant som idag ses som trendigt och modernt. 

Efter rundturen i historien besökte vi café Rut i Kungälv och till min överraskning hade de två olika raw food kakor och frukt smoothie! Yes, även inom café fronten har det gått framåt;)!


Kan inte låta bli att tänka hur ser framtiden ut om 500 år? …. 

och hur kommer människorna då se tillbaka på vår tid och tänka?

Kram

Erica 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.