Okategoriserade

Barndoms minnen på en ö

Jag har så otroligt starka barndomsminnen till den ö som finns i släkten Palmcrantz, där farmor och farfar bodde och sedan deras äldste son och nu bor min äldste kusin, Niklas, där med. Så även om mina visuella minnen kanske inte är med mig så är känslan, doften och hörselns minnen starka. Hur vi alla kusiner i olika åldrar sprang omkring i det stora huset och runt på ön.

Barnen och jag for i helgen dit för att minnas känslan och få ett lugn som bara infinner sig så fort man gått iland på ön från den lilla färjan. Det är en bit till närmsta affär så det gäller att bunkra upp med mat.

 

Här är ett mellanmål som rekommenderas av medical medium ( medial läkning) Anthony Williams – dadlar och selleri. Otroligt bra kombo!

Vi bodde i ett av de små husen som också finns på ön som mitt kusinbarn gjort så himla mysigt. Saga fick bli hönsvakt och ta hand om hönsen. Det var en verkligen en upplevelser för henne att ta varma nyvärpta ägg.

Busfröna hade gott om plats att busa omkring på ön och springa till fåren i hagen, plocka vinbär eller gunga på gungan i huset.

Vackra vissna blommor…

En stor färsk vild oregano fick bli kryddning till tomatsåsen som jag hade till kelpnudlarna som jag hade med mig.

Vackra detaljer ger huset sin charm

Enkelhet = skönhet.

 

Första morgonen när jag vaknade och tjejerna fortfarande sov, vaknade jag till min egen spegelbild. Det var precis så jag kände mig. Att det smutsiga på spegeln symboliserade det brus som pågår i omvärlden i min vardag, här på denna plats kan jag se bortom bruset och höra min röst och lyssna till mig.

In och ut, då är trätofflor bäst. Helst om de är söta;)

Morgon magi – vad ska denna dagen bära med sig? Lerande av min kusins hus, nakenbad, skratt, möten…Och plocka blommor!

 

Iste blev en förfriskande dryck på eftermiddagen. Släng inte gammalt te spara och späd med i smoothies, nötmylks eller gör en god ice latte av det.

Jag hade innan vi for gjort salty dumle karamel kulor för att bjuda på och linfrökex. Jag älskar att bjuda på raw food och dessa brukar gå hem hos både stora och små. Och det gjorde det, mina kusinbarn som hade kommit till sitt barndomshem med sina familjer för ”semester”, gillade dem jättemycket.

Och våra fina släktingar plockade jordgubbar åt oss. Ren lycka att få njuta på trägolvet och regnet öste ned utanför.

Vi gjorde en närvaro övning, barnen och jag, nja kanske inte så mycket Liv;).

 

Vi doftade på jordgubben, betraktade den, lyssnade på den, smakade på den i varje liten kubikmillimeter av munnen, och kände känslan när den landade i kroppen. Ett leende i hela kroppen.

”Mamma, varför tar du kort på våra tandborstar” frågade Saga. Jo, svarade jag, jag vill sprida att det finns bra tandborstar som inte är av plast. Bästa borsten!

Efter kvällstandborstningen den sista kvällen tog jag en sista titt över ön innan solen gick ned. Så mycket kärlek till den här platsen, och till våra släktingar som fyller den med sin energi. Innerligt tacksam att få möjlighet att vandra och känna ön, och känna in mig själv.

En kär vän kom också, Susanne, och fick uppleva ön. Varm kram som farväl när hon släppte av oss på tåget.

Saga tog kort på resan hem på Sverige som for förbi och

jag läste kupé och fann detta citat som jag lustigt nog hade citerat till Susanne dagen innan, hur jag kände under mina dagar på ön.

 

Kram

Erica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.