Okategoriserade

Kokosyoghurt med barley coffe

Jag lade ut denna bild på min frukost häromdagen och fick en del frågor hur man gör kokosyoghurt och vad barley kaffe är!

Så jag här kommer ett blogginlägg som svar:).

Just den här frukosten är super även som mellis eller lätt lunch med granola till. Toppen också att den är anti Candida friendly! 

Kokosyoghurt finns i välsorterade affärer men är ganska dyrt. Det är busenkelt att göra sin egen. Det finns två sätt:

1) lättaste sättet är att göra som jag gjorde på bilden att jag mixade frysta lingon med kokosgrädde och gjorde ett hjärtan på med yaconsirap.

2) det andra sättet är att tillsätta någon sorts probiotika till eller kefir starter.

* Kefirgryn går bra eller köpa kefirstarter ( har dock oftast skummjölkspulver i sitt innehåll) se innehållsförteckning för hur mycket 

* holiferm eller probioform-flytande effektiva mikrober. Cirka en msk till 500 ml

* probiotika kapslar ex Holistic Lacto vitalis cirka 3 kapslar 500 ml
Rör runt eller mixa med probiotikan med kokosgrädde- låt stå över natten eller ett dygn i en skål ( ej metall) övertäckt för att låta fermenteringen komma igång. 

Smaksätt sedan med valfri smak eller sötning.

Ställ sedan in i kylen för att fortsätta fermenteringen men dock lite långsammare blir den då. Gör gärna en större sats när du ändå gör, yoghurten blir godare och nyttigare efter några dagar!

Barley kaffe är rostade sädeslag som görs till en kaffe dryck , dock utan koffein. Jag gillar kaffe smaken men går inte så bra ihop med koffeinet. Jag har hittat en glutenfri variant på barabramat.se.

Supergott med skummade växtbaserad mjölk för att få mättnad och värme i kroppen. 
Kram

Erica 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.