Okategoriserade

Fluffig cashew mylk 

Igår bakade jag en ”vanlig” äppelpaj till min familj. Äppleklyftor och en smuldeg med havregryn, mandelmjöl, smör, lite salt och muscuvadosocker och kanel. Till det gjorde jag en cashew grädde. Lagat och lite raw;).

Cashewgrädde är busenkelt att göra ta en del cashew och mellan 1-2 delar vatten. Börja med en del och späd sedan efter hur krämig du vill ha den eller såsig du vill ha den. Olika mixrar kräver olika mängd vätska för att göra grädden slät. Ta i en nypa vaniljpulver och lite honung och mixa igen. Grädden håller cirka tre dagar i kylen, och är god till mycket: till olika lager i en chiapudding, som topping på varm raw choklad, att göra hjärtan på en acai bowl och mycket annat gott, förresten så klart till raw paj och cupcakes;).

Nu har jag en vitamixer och grädden blir superlen, enda nackdelen med vitamixern är att det kan fastna under knivarna, det som man mixat. Då brukar jag ta, om jag gjort något sött, och hälla i vatten och mixa igen så blir det en mylk utav det som jag annars skulle sköljt bort i diskningen. Nu både diskar jag och gör mig läcker mylk på samma gång. 

Igår lade jag i kanel och kardemumma och mixade. Med vitamixern bildas det ett härligt fluff. Jag är lite beroende utav fluffig mjölk och jag älskar min mjölkskummare. 

Så diska inte bort det sista utan återanvänd till något smaskigt!


Kram

Erica 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.