Okategoriserade

Advanced Course i tre dagar med Kate Magic i Göteborg 

Kate kom i onsdags kväll till Göteborg för att hålla sin three days Superstar course, som är en förlängning på hennes Advanced raw food course. När jag mötte henne gick vi till Läkande Rum och deras kombucha bar, Kate älskar nämligen kombucha! Vi handlade och förberedde inför kursen.

Kate har varit raw vegan i över 20 år och har hittat en hälsosam balans som hon lär ut vidare på sina kurser och via sin hemsida katemagic.com. Hon driver också rawliving.eu tillsammans med sin ex man Chris Wood som erbjuder något av de största sortimenten på raw food produkter i Europa.

 

 

För just denna kurs var maxantalet 12 personer för att hålla det så intimt som möjligt och att alla ska få utrymme att ställa frågor och få svar på dem.

Kursen innehöll många olika element men fokus var på fermentering, medicinal herbs/mushrooms/ tonics. Här står Kate med lyckliga kefir gryn!

Mumsiga chokladbollar fyllda med superfoods! Cacao är också en av Kates favoriter.

Mmm pizza varm, direkt från torkugnen.

 

Varma drycker är så läckert och är nödvändigt denna kalla period som kommer.

Kate visade många olika goda rätter, desserter, choklad och drycker. Och pratade samtidigt – maximalt med smakupplevelser och kunskap!

Raw food ost är så fantastiskt gott och här visar Kate en ost som fermenterats i tre dagar, men gör man den hemma kan den stå och gotta till sig längre.

Det var helt fantastiska dagar och verkligen påfylld med ny inspiration och ännu fler verktyg att äta raw food på vintern!

Snart vill jag åka till London, hälsa på Kate och utforska raw food utbudet där:).

Här kommer recept på Kates Rainbow cake

 

Kram

Erica

 

You don’t need any special equipment to prepare the cake, but you do need silicon molds to set it in

Recipe Ingredients

Recipe Instructions

In a large bowl, mix your coconut flour and xylitol together.

I would recommend using xylitol rather than any other sweetener in this recipe, because it won’t affect the colour.

Once they are evenly mixed, add the water; it will go a little clumpy, that’s fine. Next, get four more smaller bowls, and divide this mixture into five.

Each portion will make a little over a cup. It doesn’t need to be exact! Now that you have five near equal sized portions of white mixture, add one teaspoon of superfoods to each bowl, to make the different coloured layers.

Stir in as best you can; it will still be a little clumpy, don’t worry.

Now melt your coconut oil in a double saucepan over a low heat, this takes about five minutes if you want to keep it at the low temperatures that maintain its raw status.

First take your purple corn layer, and stir in half a cup of liquid coconut oil. Stir it firmly, breaking down any of those stubborn clumpy bits, so you have a smooth paste.

Take your silicon mold (I have used a square, and a heart, and I have also made little individual cakes like the ones pictured), and spread your purple layer over the base of your mold.

It will seem like its too thin, but we patient, it will spread. Now do the same with your KLA layer: add the coconut oil, beat it to a paste, and spread a thin layer over the top of your first layer.

Repeat the process with the matcha, turmeric, and finally cranberry. Now put your cake in the freezer, and leave it there to set for around an hour. If you take the cake out too soon, it will crumble, so be patient. Once it’s solid, you can easily turn it out of your silicon mold, and if you have a square cake, you may want to cut it into cubes at this point. If you have a heart shape, I would leave it as it is!

Either make some raw chocolate using your favourite recipe, or melt down a couple of bars. Pour the chocolate over the cake, allowing just a little to drip down the sides for effect, but so you can still see the layers. Pop it back in the freezer to set for another 20-30 mins.

You can happily store the cake in the freezer or the fridge. It keeps well, up to a couple of weeks in the fridge, just make sure it doesn’t get any moisture in it or it will go soggy.

Total Time
45 mins
1 hr to set

 

ps. på Kates hemsidor hittar du massor av recept.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.