Blogg

Må gott Recept för Biofood

Som recept utvecklare får jag olika uppdrag att skapa recept, i höstas fick jag skapa recept för Biofood som skulle vara på deras etiketter.

Här får du också del av de recepten, några är lagade men som du vet är jag inte 100 % raw hela tiden utan för 100 % att du äter vad du mår bra utav!

 

Grön Ärthummus med hampaolja

250 gr frysta ärtor, tinade

230 gr kikärtor, en förpackning

2 msk hampaolja + att ringla över

1-2 tsk chiliflingor + att strö över

1 tsk salt

2 msk citronjuice

1 dl vatten

Mixa ingredienser i en mixer till en slät konsistens. Smaka av med salt och chili. Lägg upp i en skål och strö över chiliflingor och ringla över hampapolja.

 

Durra scones, 2 kakor

3 dl durramjöl

2 tsk bakpulver

2 krm salt

1 dl grovhackade valnötter

1 ¼ dl rapsolja

2 tsk psylliumhusk

2 msk råsocker

1 dl havregurt eller annan yoghurt/fil

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt rapsolja och havregurt. Använd göra fingrarna för att blanda samman. Firma till två runda kakor. Lägg på en plåt. Picka med en gaffel och skär på ytan  med en kniv så det blir fyra bröd av varje kaka. Grädda i 15 minuter tills de är gyllenbruna. Servera gärna med en växtbaserad färskost och marmelad.

 

Grönt Vegansmör med örter

1 dl kokosolja

1 dl pumpaolja

½ tsk salt

1 tsk torkad mejram eller annan ört

Gör kokosoljan flytande i ett vattenbad. Rör ned pumpaolja, salt och mejram. Häll i en burk med lock till. Ställ in i kylen. Servera till gott bröd.

 

Snabba bärbakelser, cirka 10 st

Deg:

2 dl kokosmjöl

2 msk lönnsirap

en stor nypa flingsalt

2 msk kokosolja, mjuk

10 dadlar

 

Fyllning:

225 gr  hallon eller andra bär, färska eller tinade

Topping:

Växtbaserad grädde, valfritt

Kärna ur dadlarna. Kör ingredienserna i en matberedare tills det blivit en deg. Tryck ut i musselformar ( klädda med plast) eller i muffinsformar gjorda av silikon, eller en mindre springform.

Ställ in i kylen en timma.  Ta ur degen ur formen. Fyll pajdegen med bär (använder du tinade bär, ta bort bärvätskan). Toppa med vispad valfri grädde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.