Blogg

Tre Basrecept på den godaste chokladen som du kan äta varje dag

Choklad varje dag, är det verkligen bra? Jag älskar verkligen att äta raw choklad varje dag, det blir som en lyxig vardagstreat. Men när jag ser att jag ”cravar” lite för mycket gör jag ett uppehåll och använder carob istället, som ett inte innehåller minsta ”sätta-igång” substans. Du kan balansera upp chokladens effekter med adaptogener och medicinal mushrooms, dels för att göra ”sätta-igång” effekterna av kakaon mildare men också för att göra chokladgodsakerna du äter ännu mer kraftfulla. Mina choklad recept varierar oftast från vilket humör jag är på och vad jag känner för men här får du som Premium prenumerant tre Basrecept som går att variera precis efter ditt tycke och smak. Du ser olika alternativ i ingrediens listan, våga prova och ser vilket som blir dina favoriter.
Så JA, till choklad varje dag ( men känn efter såklart vad du mår som allra bäst utav!)
BAS:
Kakaosmör – är det vita kakaosmöret. Kakaosmöret är mer fast än kokosoljan.
Kakaomassa – är den bruna kakaomassa som egentligen är sammanpressade kakaobönor. Kakaomassan är den som tar längst tid att smälta i ett ljummet vattenbad men också den som håller formen och inte smälter så fort.
Kokosolja – kokosolja är bra att använda, eller blanda med men gör inte choklad bitar med kokosolja om du ska ta med dig på resa exempelvis för då kan du ha en chokladsås i burken istället om det blir för varmt.
Olika nötter/ frön

*** MEDLEMSKAP RAW PREMIUM  ***

Detta innehåll är tillgängligt för premium-registrerade användare.
Vill du ta del av detta innehåll så kan du registrera dig eller uppgradera ditt medlemskap här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.