Blogg

Välkommen Påsken – men väldigt vad tidigt du kommer i år ;)

Idag är det skärtorsdagen – enligt kristendomen är det en dag som vi förknippar med rening, det kommer från att Jesus tvättade lärjungarnas fötter innan nattliga påskmåltiden, som den dagen instiftades som nattvarden.

Enligt folktron var det den dagen häxorna for på sina kvastar till Blåkulla för att fira häxsabbat med Djävulen. Det är bakgrunden till våra idag små söta påskkärringar som går omkring och delar ut sina teckningar och får en godis i sin korg.

 

Här får du två super enkla recept på påskgodis  från boken Mitt Nya Raw Food Kök, som kommer i nyproduktion nu i vår – jipii!

Jag skriver femårsdagbok, en sådan bok där man skriver lite varje dag under fem år, igår läste jag om hur jag för fyra år sedan var första dagen på Solhälla för Raw Life Education. Det var den femte gruppen som skulle starta, det är så fantastiskt roligt att med hjälp av mina anteckningar få slussas tillbaka till historien för att återminnas känslan av att träffas där, dela energin och glädjen till raw food med så många andra.

Årets Raw Life Education är datumen:

Första tillfället 27 juni – 1 juli
samt
Andra tillfället 1- 5 augusti

Följande är huvudpunkter i utbildningen. Fler ämnen kommer att beröras och vi får mycket tid till att dela erfarenheter, kunskaper och gå djupare in i alla de ämnen som rör raw food som livsstil.  Eleverna får delta vid flera praktiska moment och själva vara kreativa när det kommer till mattillredningen.

  • Raw food som livsstil
  • Redskap i raw food köket
  • Grunderna i raw food tillredning
  • Raw food – detoxmat
  • Raw food – desserter & superfoods tillredning
  • Raw food gourmet/fine dining
  • Råvaror & ingredienser
  • Vandring bland vilda blad
  • Odling, skott, groddar & syrning
  • Detox
  • Föreläsning med näringsterapeut
  • Rörelse & raw food
  • Meditation, yoga & dans
  • Ekologisk & naturlig hygien
  • Ayur veda, kinesisk medicin & raw food
  • Superfoods
  • True food
  • Business from the heart

Vill du har mer information maila mig på info@rawfoodbyerica.se.

 

Jag önskar dig en mysig påsk!

Kram

Erica

 

 

Chokladägg, cirka 20 st

Nöt och fröfria chokladägg med bara dadlar som bas. Ett recept när jag skulle göra påskgodis till Saga förskola – både stora och små gillade chokladäggen. Prova att rulla i färgad  riven kokos.

30 dadlar
½ dl kokolja, mjuk (ej flytande)
1 dl raw kakao

Kör alla ingredienser i matberedaren tills det blivit en smet. Forma till ägg.
Färgad kokos:
3 dl riven kokos
Alternativ:
1) 3-5 tsk gurkmeja
2) 3-5 tsk E3 live alger eller spirulina
3) Juice från tinade blåbär, cirka ½ dl
Det går att använda rödbetsjuice, morotsjuice för att färga med

Påskkycklingar

1 liter mandel, använd gärna mandelmjöl
1 -1 ½ dl honung
3 msk vatten
en nypa salt
1 msk mandelolja
Färga med:
Gurkmeja, börja med 1 krm (den får inte ta över smaken)

Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt honung, olja, salt och vatten och kör tills det blivit en smet som liknar mandelmassa. Färga med gurkmeja, genom att arbeta in den med händerna. Gör påskkycklingar med små bitar av gojibär som näbb och kakaonibs som ögon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.