Okategoriserade

Lagat vs Cooked

En lagad tomatsoppa och en raw tomatsoppa.

Måste erkänna att den lagade ser mer aptitlig ut…. den röda färgen i lykopenet som aktiveras i och med uppvärmningen gör färgen mer röd.

Du har säkert läst att lykopenet ökar vid upphettning och det stämmer men alla de andra närings ämnena och biofotoner som tomat innehåller vad händer med dem?

Det är lätt att snöa in på ett näringsämne och glömma av helheten.

Jag gör lagad mat till min familj och försöker göra så mycket raw alternativ till mig som jag får till. En tomatsoppa är busenkel- någon soltorkad tomat, färsk tomat, avokado, lite olja och kryddning. Servera med torkade tamari frön eller naturella. Det behöver inte vara mer komplicera än så.

För barnen tänker jag att det viktiga är att de har glädje och lust i mat och att äta, inga pekpinnar, eller nja, jag tror alla föräldrar tjatat mer eller mindre om mer frukt och grönt i vissa perioder. Ibland i raw form ibland i lagad form. Men de gillar absolut inte mina lagade raw middagsrätter, men en morot som den är eller zucchini som den är går bra.

Mer grönsaker och frukt i kosten gör underverk faktiskt, och sommaren är en fantastiskt årstid och frossa i det färska.

Kram

Erica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.