Blogg

NICEKombucha – låt mig presentera min nya bebis!

 

Jag är så otroligt glad att äntligen få presentera min nya bebis – NICE kombucha! Från första fröet som var såddes har det varit en process, precis som det är att göra kombucha. Den måste få tid att fermentera, ha rätt förutsättningar och skapa sin bubblighet. Så just nu bubblar jag hur jag vill dela denna dryck med dig! Inom några veckor finns den att köpa i affärer och till hösten ska den finnas i de större matkedjorna.

I lördags hade vi en smyglansering på Happy M Kitchen för att låta gäster smaka och tycka till.

Vi har fem olika smaker – fyra har basen grönt te:

Grönt te naturell

Citronmeliss

Aloe Vera

Ingefära

Den kombuchan som är helt unik på marknaden är kombuchan som är gjord på kallbryggt grönt kaffe. Smaken som blir är helt suverän – porlande, uppfriskande och ger en lyxkänsla. Vi kallar den smaken Gold. För våra gyllene tillfällen i Livet. De andra smakerna är givetvis också supergoda!

 

Drycken lanseras i samarbete med Mari Ölund på Läkande Rum, vi har gemensamt intresse för hälsa och hur vi kan bidra till ökat välbefinnande hos människor. Vi vill göra livet mer Nice helt enkelt! Jag fick namnet Nice till mig för att en vara ska vara Nice för den som använder den och hur den är framställd.

 

 

Kombucha är en svampkultur. För att kombucha ska kunna bildas behövs en scoby, kallt te/ kaffe och socker. Scobyn skapar en fermenteringsprocess och i den processen skapas bra bakterier för våra tarmar. Bussiga bakterier som gör att vi både stärker vårt immunförsvar och ger goda förutsättningar för att vi ska bli gladare, ja, för faktiskt utvecklas 95 % av vårt välmående hormon, serotonin i tarmen har det visat sig i forskning. Coolt va?

Kombuchan kommer att finnas i pet flaska 250 och 500 ml, och i glasflaska 330 och 700 ml och på sikt även i en 1 liters petflaska.

Läs gärna mer på nicekombucha.com

Jag kommer att hålla dig uppdaterad här på bloggen!

Kram

Erica

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.