Desserter

Midsommar Raw Jordgubbstårta

En klassisker för midsommar i repris och från boken ”Raw Delight”. Bilden har några år på nacken men vissa maträtter/desserter äter man bara vid speciella tillfällen under året så som denna jordgubbstårta. Den är så enkel att göra! Och den är väldigt omtyckt. Saga hade nallat en jordgubbe från tårtan men det gör bilden extra charmig.

 

Recept:
4–6 portioner

Tårtbotten:
7 dl mandel
5 msk honung
3 msk oliv- eller rapsolja
en nypa salt

Lager 1:
3 bananer, mosade

Lager 2:
½ liter jordgubbar, färska, skivade

Lager 3:
5 dl cashewgrädde, ( 3 dl cashewnötter, 1/2 päron och vatten tills det blir en gräddkonssitens, kör i mixer)

Garnering:
½ liter jordgubbar, färska, hela eller skivade

1. Tryck ut hälften av tårtbotten i en cirkel på ett tårtfat.
2. Bred över mosad banan och lägg på jordgubbar.
3. Lägg på ytterligare ett lager med en fjärdedel av tårtbotten. Lägg sedan ett lager till med banan och jordgubbar.
4. Lägg på den sista fjärdedelen av tårtbotten.
5. Bred ut cashewgrädde över hela tårtan.
6. Garnera med hela eller skivade jordgubbar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.