Raw Cupcakes – sprillans nya recept för Premium Medlemmar

aug 3, 2018

Unbakes cupcakes
Barn älskar att göra cupcakes, och jag med! Leka med färger och former. Jag är usel på att spritsa men min dotter Saga, 10, år älskar att spritsa men denna gång försökte jag göra det helt själv. Resultatet blev inte det bästa men försöker man aldrig så lär man sig aldrig tänker jag. Så jag kommer fortsätta att spritsa tills jag blir duktig på det!
Dessa cupcakes kräver lite pill men det är både roligt och gott.
Varje recept ger cirka 5 stora eller 10 små cupcakes.
Vill du byta ut honung och lönnsirap kan du göra det mot agavesirap som är mer neutral i sin smak.
Där det står nötmjöl i dina recept går det suveränt att använda pulp från om du gjort nötmylk 🙂
Går utmärkt att göra helt klara och ta fram och tina efter det du blir sugen eller får gäster!
* Läckra Vaniljcupcakes
* Maffiga Kokoscupcakes med mangofyllning och citrongräs frosting
* Nutella Chokladcupcakes med hasselnötter
[restrict paid=”true”]
Vaniljcupcakes
Sylt:
400 g färska eller frysta jordgubbar
1/2 dl xylitol
2 msk citronjuice
1 krm vaniljpulver
Du kan göra sylten på två sätt.
1) Mixa sylten med 3 tsk psylliumhusk och låt den stelna något
2) Mosa ingredienserna i en skål. Ställ in i torkugnen och låt sylten torkas cirka 20 timmar så den blir fast.
Frosting:
150 gr cashewnötter, blötlagda 2-4 timmar
1 msk citronjuice
2 msk vatten
1/4 dl lönnsirap
1 dl xylitol
1 krm vaniljpulver
1 dl kokosolja, flytande
valfritt 2 tsk rödbetsjuice för röd färg
Mixa samtliga ingredienser i mixern tills det blir helt lent. Försök att använda så lite vätska som möjligt när du gör frostingen, blir den för lös blir det svårt att spritsa den. Enklast är att hälla upp frostingen på spritspåse med en gång och ställ sedan in i kylen för att sätta sig cirka 2 timmar.
Kakdeg:
2 dl mandel
1 tsk vaniljpulver
1 dl lucuma
4 msk lönnsirap eller honung
4 msk vatten
Kör alla ingredienser i en matberedare tills det blir fast. Tryck ut i cup cakes formar. Fyll med sylt. Spritsa på topping. Ställ i kylen tills servering.
Kokoscupcakes med mangofyllning och citrongräs frosting
Sylt:
150 gr torkad mango
1 dl färskpressad apelsinjuice
Blötlägg mangon i apelsinjuicen i cirka en timma. Häll bort den juice som inte dragits in i mango. Mixa mangon lite chunky i en liten matberedare.
Frosting:
150 g cashewnötter, blötlagda 2-4 timmar
4 droppar med citrongräs olja ( kan uteslutas)
2 msk vatten
1 msk citronjuice
2 msk lönnsirap
3/4 dl xylitol
2 dl kokosolja, flytande
1/2 tsk gurkmeja
Mixa samtliga ingredienser i mixern tills det blir helt lent. Försök att använda så lite vätska som möjligt när du gör frostingen, blir den för lös blir det svårt att spritsa den. Enklast är att hälla upp frostingen på spritspåse med en gång och ställ sedan in i kylen för att sätta sig, cirka 2 timmar.
Kakdeg:
2 dl riven kokos
2 dl mandelmjöl
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk honung
2 msk vatten
Kör alla ingredienser i en matberedare tills det blir fast. Tryck ut i cup cakes formar. Fyll med sylt. Spritsa på topping. Ställ i kylen tills servering.
Chokladcupcakes med hasselnötter
Frosting:
1, 5 dl cashewnötter, blötlagda 2-4 timmar
1 dl nötmylk
1/2 dl kokossocker
1 tsk vaniljpulver
2 msk raw kakaopulver
1 dl kakaosmör, flytande
Mixa samtliga ingredienser i mixern tills det blir helt lent. Försök att använda så lite vätska som möjligt när du gör frostingen, blir den för lös blir det svårt att spritsa den. Enklast är att hälla upp frostingen på spritspåse med en gång och ställ sedan in i kylen för att sätta sig cirka 2 timmar.
Kakdeg:
1 dl nötmjöl, ex hasselnötsmjöl eller mandelmjöl
1 dl hasselnötter
1/2 kokossocker
1 tsk kanel
30 ml vatten
en nypa salt
Kör hasselnötterna tills de är grovhackade i matberedaren. Tillsätt övriga ingredienser och pulsa tills det blivit en deg men inte helt slät. Fyll cupcakes formar, mindre storlek till toppen med kakdegen. Spritsa sedan på frostingen. Ställ kylt till serveringen.
[/restrict]
Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »