Varm veggie soppa en regnig junidag

Det var ju precis så jag hade ställt in mig på att leva på värme och vattenmelon hela sommaren, och så kom det en sådan här regn och ruggdag.  Så till middag blev det en varm soppa med groddade gröna linsgroddar, som jag ve och fasa kokade;) med morötter och lantbuljong. Några näringsämnen fanns nog kvar:)!

Gör så här om du inte är 100 % raw och vill ha något värmande och mättande:

Skär upp 4 morötter i bitar. Lägg i en kastrull. Lägg i 2 dl groddade linsgroddar eller 1 dl ogroddade. Täck med vatten. Tillsätt även 1 msk lantbuljong (utan socker och jäst). Koka upp och slå ned till ettan tills morötterna är mjuka. Eftersom Saga mestades går för morötterna i en sån här soppa, mixar jag den så det blir som en krämig soppa. Behövs inte göras om du tycker det blir barnmatsvarning;)!

Igår började jag en detox med Holistics detoxpaket, förra sommaren vid den här tidpunkten påbörjade jag samma kur. Det verkar som min kropp vill ha någon slags utrensning vid den här tidpunkten på året, så det är bara att följa. Än så länge känns allt ok, förutom att jag somnade när jag satt i skräddarställning och försökte vända fokus inåt. Det blev så mycket inåt att jag somnade sittandes;)!

Så är det en varm soppa eller en detox din kropp sänder ut för signaler- lyssna på dem! Ingen annan än du vet vad din kropp kommunicerar och det finns inget rätt eller fel – important to remember….

A conversation with your body

Erica

Long Live Life

Arganolja- vad är det?

I senaste numret av Camino var det en artikel om arganolja. Oljan har en speciell smak och är ganska så dyr men eftersom smaken är så intensiv blir den väldigt dryg och kan verkligen vara värd sina pengar. I ”Raw delight” förekommer arganoljan på ett ställe och faktiskt gör det stor skillnad på hela smakupplevelsen om du använder just arganolja eller annan olja.

Björnbär möter pecan

Björnbär möter pecan

Artikeln beskriver hur berberfolkets kvinnor som lever i södra Marocko kan tjäna egna pengar genom framställningen av olja och på så vis stärker sin egen ställning i samhället. Traditionen av framställningen är att den går i arv, från mor till dotter och det är viktigt för kvalitén att den görs för hand.

Arganoljan har länge använts som botemedel mot hudsjukdomar, stärka hud, hår och naglar samt har föryngrande egenskaper och är kolesterolsänkande. Oljan är rik på E-vitamin och nyttiga fettsyror. Jag har ännu inte stött på en arganolja som är 100 % raw, men smaken på oljan kan vara härlig att exprimentera med och det är små mängder som används. Men är du en hundraprocentare så får vi vänta tills vi hittar en kallpressad variant – jag ska hålla utkik!

Arganoil for womens rights!

Erica

Long Live Life!

Release partaj av Raw Delight

Mormor Bitte och prinsessan Saga hänger på golvet

Varm torsdagskväll igår! Så underbart att se vänner, familj, kollegor i hälsobranschen och även många nya ansikten på Release partajet för Raw Delight. Saga orkade inte vänta på att gästerna skulle komma utan norpade åt sig en strawberry daiquiri och en bakelse.. Mormor Bitte (som ni träffade i Raw food på svenska) fick göra sällskap på golvet!

Anna Hults fotostudio

Gästerna började anlända runt femsnåret och droppade in till klockan åtta. Partajet var i Anna Hults fotostudio på Kyrkogatan, där många av matbilderna har tagits till båda böckerna. Det är en enormt ljus och härlig studio fylld med tokig Anna energi! De underbara bilderna som inte är tagna i studio plåtades på Annas land på Västkusten:)

Danny & Anna

Danny och Anna står och kikar i den amerikanska versionen av ”raw food på svenska”. Raw Delight kommer också att översättas och släpps hösten 2011 i USA:::))!

Lisa fixar smoothies

Lisa, min praktikant som egentligen har slutat hos mig (snyft..) var en klippa i köket och fixade och gjorde alla gäster nöjda. Osminkad och precis ombytt var jag då gästerna kom och om Lisa inte varit med så hade jag stått där med joggingskorna, fläckiga klänningen med massor av förberedelser kvar..Vi bjöd på:

Bakelser

Havre kakor!

Power event bollar

Minicheesecake med jordgubbe

Och en strawberry daiquiri, chokladbräck med rivet apelsinskal och chilliflagor toppat med flingsalt.. Så gott! En ren lyckotallrik!!

Med famnen full av barn

Anna och jag berättade om boken; hur den kom till, hur vi delar energi tillsammans och skapar bilderna, hur min medförfattare Irmela Lilja ger viktiga synpunkter och vinklingar, framtida planer och varför vi ska välja raw desserter och godsaker!

Hmmm nu har vi fuffens på gång;)

Anna är en ren glädjespridare och jag bara störtgillar hennes tokiga infall – hon är där för mig en inspirationskälla till lite mer tok, bus och kul i livet!

Annas prins och min prinsessa

När gästerna hade gått satt Annas son William och Saga framför datorn. Mamma och Lisa diskade. Anna tog ett glas rosé och smajlade. Jag försökte styra upp vad som skulle packas var.. Glada och lite trötta släntrade vi ut i den ljumma sommarnatten – vår bebis är född och det firade vi med en fest!
Tack familj, vänner för att ni är med på alla mina drömmar och idéer – nu satsar vi på två bebisar till;)! Tack till alla därute som läst/läser/ tillreder ifrån våra böcker – vi gör det här för er:)!

Raw delight – the way life should be!

Erica

Long Live Life!

HC Barregren, bums. nu bloggar om boken:)!

RAW på Slowfashion House

Kakor på gräddning

Kakor är på gräddning inför Releasepartajet för Raw Delight imorgon hos fotograf Anna Hult. Skoj ska det bli att träffa glada och raw sötsugna vänner! Så imorgon blir det förberedelser till smakprover och förhoppningsvis en tur till Friskis & Svettis..Kakorna i ”ugnen” är raw kokoskakor och havrekakor. Tar bara sådär 14 timmar att grädda;)!

Idag lades det ut en RAW restaurang ut på Slowfashion House som är ett virituellt varuhus skapat av modedesignern Rigetta Klint. Så i brist på fysiska restauranger kan du mumsa i cyberspace;)! Kika mer här!

Måste bara lägga till mitt utflyktssnacks idag – gurk-och morotsstavar som man rullar in i noriark. Superenkelt och väldigt okladdigt på filten i gräset. Tvärtemot den mango som Saga mojasde i sig med sin 14 månaders kompis Vera.. Orutinerad mamma som fick ta kladd men glad unge:) Glad unge är det viktigtaste! Kladd går alltid att ta bort!

Raw food in Cyberspace

Erica

Long Live Life