Det lackar mot jul

Julegran

Jag fick en försmak på julen  på Grönsakshallen Sorundas julvisning för sina kunder i Uddevalla igår. Det var härligt att se det härliga gänget igen från Stockholm! I fem glada dagar tidigare i höst var jag på Grönsakshallen och inspirerade deras kunder till se på frukt och grönt med nya ögon. Efter den veckan kändes det som jag haft goa arbetskamrater. Så superkul att få se dem igen! Jag stod intill en skicklig senapsman som vunnit både guld- och silver medaljer i självaste senapsvärldsmästerskapen. Det kunderna fick smaka av mig var alternativ  köttbullar och grönkålschips (massera grönkål med olja, salt och citron, ställ in i ugnen på 42 grader i cirka 10-14 timmar- voilá så har du de bästa tänkbara fredagschipsen:).

Mini jultallrik

Med julvisningen fanns mannen som introducerade basilikan i Sverige – stort tack till honom, eller vad säger ni? Den snälla damen Ingvor som odlar skott så det sprutar om det, gav sina prover till mig efter vi stängt. Hon visste hur hon skulle göra mig lycklig -are;). Hon hade gjort broccoiliskott, kålrabbiskott, senapsskott (starka busar de där skotten..), amaranthskott och rädiseskott. Färska skott känns som värsta busbomberna att äta! Mer skott för mer bus:)! Ingvor och jag har planer, håller er uppdaterade här på bloggen och sidan.

Skott av alla de slag

Jag börjar redan planera mitt raw:a julbord men ett lagat undantag kommer det att bli, kålrots”julskinka”. Skickliga Senapsmannen (just det hans senaper heter LissEllas senap) hade gett instruktioner till Grönsakshallens Kent som lyckats perfekt med en skink imitation (dock ej smaken;). Det hemliga knepet var visst att lägga i kålroten i kallt vatten, låta koka upp, hälla av vattnet och låta koka upp igen och upprepa tre gånger. Den sista gången fick kålroten ligga i tills den blivit genomkokt och sedan griljerad med LissEllas senap (griljering 3 delar senap, 2 delar rapsolja samt ströbröd på toppen) i ugnen. De e bare å prove själv! Det ska jag göra!

Benny med ananas

Benny, från Grönsakshallen, med ananas. En äkta glädjespridare! Nedan några av ”tomtarna” ifrån Grönsakshallen.

Några av gänget i rött

 

Som sagt det var kul att träffa dem och hoppas det blir snart igen. Grönsakshallen Sorunda för glada grönsaker och frukter!

Ikväll finns jag på Livsrum, Storgatan 3, för att prata om livsstilsförändringar, vi börjar klockan 19.00. Det blir en kväll där du får chans att träffa intressanta människor och möta dig själv och hur du kan göra ditt liv till det bästa!

Skott och bus

erica

Long Live Life

Det lackar mot jul

Julegran

Jag fick en försmak på julen  på Grönsakshallen Sorundas julvisning för sina kunder i Uddevalla igår. Det var härligt att se det härliga gänget igen från Stockholm! I fem glada dagar tidigare i höst var jag på Grönsakshallen och inspirerade deras kunder till se på frukt och grönt med nya ögon. Efter den veckan kändes det som jag haft goa arbetskamrater. Så superkul att få se dem igen! Jag stod intill en skicklig senapsman som vunnit både guld- och silver medaljer i självaste senapsvärldsmästerskapen. Det kunderna fick smaka av mig var alternativ  köttbullar och grönkålschips (massera grönkål med olja, salt och citron, ställ in i ugnen på 42 grader i cirka 10-14 timmar- voilá så har du de bästa tänkbara fredagschipsen:).

Mini jultallrik

Med julvisningen fanns mannen som introducerade basilikan i Sverige – stort tack till honom, eller vad säger ni? Den snälla damen Ingvor som odlar skott så det sprutar om det, gav sina prover till mig efter vi stängt. Hon visste hur hon skulle göra mig lycklig -are;). Hon hade gjort broccoiliskott, kålrabbiskott, senapsskott (starka busar de där skotten..), amaranthskott och rädiseskott. Färska skott känns som värsta busbomberna att äta! Mer skott för mer bus:)! Ingvor och jag har planer, håller er uppdaterade här på bloggen och sidan.

Skott av alla de slag

Jag börjar redan planera mitt raw:a julbord men ett lagat undantag kommer det att bli, kålrots”julskinka”. Skickliga Senapsmannen (just det hans senaper heter LissEllas senap) hade gett instruktioner till Grönsakshallens Kent som lyckats perfekt med en skink imitation (dock ej smaken;). Det hemliga knepet var visst att lägga i kålroten i kallt vatten, låta koka upp, hälla av vattnet och låta koka upp igen och upprepa tre gånger. Den sista gången fick kålroten ligga i tills den blivit genomkokt och sedan griljerad med LissEllas senap (griljering 3 delar senap, 2 delar rapsolja samt ströbröd på toppen) i ugnen. De e bare å prove själv! Det ska jag göra!

Benny med ananas

Benny, från Grönsakshallen, med ananas. En äkta glädjespridare! Nedan några av ”tomtarna” ifrån Grönsakshallen.

Några av gänget i rött

 

Som sagt det var kul att träffa dem och hoppas det blir snart igen. Grönsakshallen Sorunda för glada grönsaker och frukter!

Ikväll finns jag på Livsrum, Storgatan 3, för att prata om livsstilsförändringar, vi börjar klockan 19.00. Det blir en kväll där du får chans att träffa intressanta människor och möta dig själv och hur du kan göra ditt liv till det bästa!

Skott och bus

erica

Long Live Life

En länk som fick igång mig en seg tisdagsmorgon

Morgonen brukar vara min kreativaste stund på men inte denna tisdags morgon. Det tog mig ungefär fyra timmar att gnugga John Blund ut ögonen och tycka att denna dag också är någe bra. Det var nästan så där att man ville ta en balja med kaffe för att vakna, har hört att det ska vara en bra ”kom igång på morgonen” knep och många säger att de inte är en människa innan första koppen kaffe. Men istället för kaffe fick jag filura ut andra sätt att få upp ögonen och mungiporna. Och så hittade jag denna länk i mitt planlösa surfande: http://www.rdnmovement.com/the-raw-food-kids/, markera länken, kopiera och klistra in ett nytt fönster (ha tålamod med mig, jag håller på att lära mig alla funktioner så att det ska bli lätt för er att komma till länkar etc…tack!) eller högerklicka på denna länk http://clicks.aweber.com/y/ct/?l=GeiY0&m=LA6zfgSkJEk&b=Qdm0M2BT052F9.H266pmwg

Vad jag skulle velat dricka till videon är en nypressad, skummande vetegrässhot men bara liiiite svårt

vetegräs shot

att få tag i ett kulet Göteborg, för bästa vakeneffekt. Jag får istället använda minnet och dricka en klunk vatten och samtidigt låtsas att det var en upppiggande och helande shot!

Videon är gjord av Sergei Boutenko, son till raw food drottningen Victoria Boutenko, som är mamman till den gröna smoothis som hela raw food världen pratar om. Sergei hade diabetes men genom att äta raw food blev han fri från diabetes. Vid videon kan du läsa mer om hans historia. En sak som jag håller med Sergei i är att raw food har gjort mig till en  mycket gladare person! Och nu blev även denna tisdags morgon, när dimman lättat över staden och mitt sinne, ler solen inom mig.

Shine on sunshine friends

erica

Long live life!

Raw food i Kolmården och Norrköping

Lördagen den 28 november kommer jag till Kolmården och Kristina Sjöholm, Top good för en heldags inspiration i raw food. Du når Kristina på 0702-220820 för att anmäla dig

På söndagen är det sedan dags för Mimmis Visthus, som redan serverar raw food, att göra det möjligt för Norrköpingsborna att inspireras till härlig och fräsch raw food, läs mer på http://mimmisvisthus.se, där kan du även anmäla dig!

Det kommer bli en första advents helg full av energi, glädje och livskraftig jul mat.

Erica

long live life!