Nyhetsbrev 23 december 2009

Julgran

Julgran

Är det någon som missat att julen är här snart? Vad handlar julen om för dig? Är det att skynda runt helt genomvarm i affärer att hitta de sista panikjulklapparna? Är det att ha en kalender som är fullbokad? Handlar julklappar bara om att byta pengar? Vad äter du för att du din kropp säger det och vad äter du bara för att det är så det ska vara på julen?
För att se din jul genom ett nytt perspektiv vill jag dela med mig av några tankar kring julen….
*Vet du redan nu situationer som du vet kan bli ”fällor”. Föreställ dig själv hur du denna jul undviker dessa i dina tankar. Det kan då bli lättare att motstå/undvika att det blir som tidigare, och som du kanske inte är riktigt du. Om vi redan har upplevt situation i våra huvuden är det lättare att veta hur du ska motstå, precis som framgångsrika idrottare gör men då handlar det mer om att hoppa högt;)
*Fokusera på umgänget istället för all mat som finns. Lyssna verkligen på vad den du träffar säger, utan att tugga på knäck under tiden….
*Se med nya ögon på era jultraditioner -vad äter du för att göra andra glada men gör din egen kropp ledsen?

*Hitta ditt egna syfte med julen. Vad vill du att julen ska symbolisera för dig?

*Skapa ett inre lugn, ett lugn där tankar och idéer om ett spännande 2010 får födas. Gör dig tid för bara dig själv.

*Kom ihåg! En av de Bästa julklapparna du kan ge dig själv eller ge till andra  är den bästa maten. Gör hellre färre rätter med mer omtanke, fina råvaror och njut av varje tugga.
*Gå ut och andas friskt syre för att  syresätta cellerna, det primära våra celler behöver även om det är jul!
*Tillbringa måltiderna i ett lugn, en medvetenhet  och tacksamhet.
*Låta kroppen återhämta sig efter all god mat och juica/gör gröna smoothisar för att hjälpa kroppen att komma tillbaka efter lite för mycket och god mat.
För mig är syftet med julen att föra in ljuset i kroppen genom livskraftig mat, mysigt sällskap men även tid för mig själv i ro. Känna tacksamhet över att allt är som det är.
Känn juläpplets krispighet, saftighet få sprida sig i munnen till varje kroppsdel, till varje cell och le!

Fänkål med granatäpplen

Fänkål med granatäpplen

Fänkålsallad med granatäpple

1 fänkålshuvud
1 granatäpple

Strimla fänkålen fint. Ta ur kärnorna ur granatäpplet och saften. Blanda saften och fänkålen och låt marinera i cirka två timmar. Påminner om en ”sillsallad”!

Lussebröd

Blötlägg 5 dl hel nakenhavre över natten, låt grodda 2-3 dagar, skölj en gång per dag.
Blötlägg helt bovete över natten, och låt eventuellt grodda 1 -2 dagar (ej nödvändigt)
Blötlägg 3 dl russin, så att vattnet täcker russinen, i cirka två timmar
1 paket saffran (bos! Det ska vara pulver)

1 ½ dl gula linfrön (går bra med bruna)

Kör nakenhavre med blötläggningsvattnet till russinen i mixer till en jämn tjock konsistens. Tillsätt russinen och saffran samt eventuellt lite mer vatten för att få smeten jämn.
Häll över i matberedaren och tillsätt bovete och kör så att bovetet blandar sig med smeten. Du väljer själv hur länge du vill köra, jag gillar när bovete har kvar lite större bitar men du kan även köra allt till en jämn smet. Tillsätt linfrön och kör någon minut. Låt stå och svälla i 1-2 timmar. Bred ut den kladdiga smeten på ett bakplåtspapper. Om du gräddar i en vanlig ugn blir detta en stor plåt men använder du dehydratorn får du använda 2 eller 3 ”plåtar”. Tiden som brödet ska vara inne har jag märkt varierat stort från olika ugnar och dehydrators. Resultat ska bli en mjuk bröd. Rekommenderade tider är dock 15-25 timmar för vanlig ugn, 30 timmar för en dehydrator. Kommer du ihåg så vid halva tiden, ta baksida av en matkniv och skär rutor. Vänd gärna på brödet när det blivit så klart att det släpper ifrån bakplåtspappret.
Njut småvarmt lussebröd med kokosolja på!

Lusse bröd

Lusse bröd

I mellandagarna kommer ett nyhetsbrev med vad som är på gång 2010, prenumeration på recept, e-böcker, nya varor i webshopen, kurser i Göteborg och runt om i Sverige och mycket annat kul. Vetegräs Ingvor håller på att snickra ihop detaljerna inför abonnerandet av vetegräs, så vi återkommer inom kort med svar på era frågor och mer detaljer.

Istället för julkort och julgåvor får även i år Räddningsmissionen ett bidrag från Raw food by Erica. Men….. klicka på länken nedan så får du min eget personliga julkort. Jag lovar du kommer tacka mig för att du klickade på länken! För vem har inte skrattat åt en discodansande alv:::))

http://elfyourself.jibjab.com/view/IEw4pZazdBvjDzDhNrNS

Erica med juläpple

Erica med juläpple

Magisk jul och Sprakande nyår
till er alla från oss alla – för vi är ju alla en;)

Erica

Long Live Life

Nyhetsbrev 23 december 2009

Julgran

Julgran

Är det någon som missat att julen är här snart? Vad handlar julen om för dig? Är det att skynda runt helt genomvarm i affärer att hitta de sista panikjulklapparna? Är det att ha en kalender som är fullbokad? Handlar julklappar bara om att byta pengar? Vad äter du för att du din kropp säger det och vad äter du bara för att det är så det ska vara på julen?
För att se din jul genom ett nytt perspektiv vill jag dela med mig av några tankar kring julen….
*Vet du redan nu situationer som du vet kan bli ”fällor”. Föreställ dig själv hur du denna jul undviker dessa i dina tankar. Det kan då bli lättare att motstå/undvika att det blir som tidigare, och som du kanske inte är riktigt du. Om vi redan har upplevt situation i våra huvuden är det lättare att veta hur du ska motstå, precis som framgångsrika idrottare gör men då handlar det mer om att hoppa högt;)
*Fokusera på umgänget istället för all mat som finns. Lyssna verkligen på vad den du träffar säger, utan att tugga på knäck under tiden….
*Se med nya ögon på era jultraditioner -vad äter du för att göra andra glada men gör din egen kropp ledsen?

*Hitta ditt egna syfte med julen. Vad vill du att julen ska symbolisera för dig?

*Skapa ett inre lugn, ett lugn där tankar och idéer om ett spännande 2010 får födas. Gör dig tid för bara dig själv.

*Kom ihåg! En av de Bästa julklapparna du kan ge dig själv eller ge till andra  är den bästa maten. Gör hellre färre rätter med mer omtanke, fina råvaror och njut av varje tugga.
*Gå ut och andas friskt syre för att  syresätta cellerna, det primära våra celler behöver även om det är jul!
*Tillbringa måltiderna i ett lugn, en medvetenhet  och tacksamhet.
*Låta kroppen återhämta sig efter all god mat och juica/gör gröna smoothisar för att hjälpa kroppen att komma tillbaka efter lite för mycket och god mat.
För mig är syftet med julen att föra in ljuset i kroppen genom livskraftig mat, mysigt sällskap men även tid för mig själv i ro. Känna tacksamhet över att allt är som det är.
Känn juläpplets krispighet, saftighet få sprida sig i munnen till varje kroppsdel, till varje cell och le!

Fänkål med granatäpplen

Fänkål med granatäpplen

Fänkålsallad med granatäpple

1 fänkålshuvud
1 granatäpple

Strimla fänkålen fint. Ta ur kärnorna ur granatäpplet och saften. Blanda saften och fänkålen och låt marinera i cirka två timmar. Påminner om en ”sillsallad”!

Lussebröd

Blötlägg 5 dl hel nakenhavre över natten, låt grodda 2-3 dagar, skölj en gång per dag.
Blötlägg helt bovete över natten, och låt eventuellt grodda 1 -2 dagar (ej nödvändigt)
Blötlägg 3 dl russin, så att vattnet täcker russinen, i cirka två timmar
1 paket saffran (bos! Det ska vara pulver)

1 ½ dl gula linfrön (går bra med bruna)

Kör nakenhavre med blötläggningsvattnet till russinen i mixer till en jämn tjock konsistens. Tillsätt russinen och saffran samt eventuellt lite mer vatten för att få smeten jämn.
Häll över i matberedaren och tillsätt bovete och kör så att bovetet blandar sig med smeten. Du väljer själv hur länge du vill köra, jag gillar när bovete har kvar lite större bitar men du kan även köra allt till en jämn smet. Tillsätt linfrön och kör någon minut. Låt stå och svälla i 1-2 timmar. Bred ut den kladdiga smeten på ett bakplåtspapper. Om du gräddar i en vanlig ugn blir detta en stor plåt men använder du dehydratorn får du använda 2 eller 3 ”plåtar”. Tiden som brödet ska vara inne har jag märkt varierat stort från olika ugnar och dehydrators. Resultat ska bli en mjuk bröd. Rekommenderade tider är dock 15-25 timmar för vanlig ugn, 30 timmar för en dehydrator. Kommer du ihåg så vid halva tiden, ta baksida av en matkniv och skär rutor. Vänd gärna på brödet när det blivit så klart att det släpper ifrån bakplåtspappret.
Njut småvarmt lussebröd med kokosolja på!

Lusse bröd

Lusse bröd

I mellandagarna kommer ett nyhetsbrev med vad som är på gång 2010, prenumeration på recept, e-böcker, nya varor i webshopen, kurser i Göteborg och runt om i Sverige och mycket annat kul. Vetegräs Ingvor håller på att snickra ihop detaljerna inför abonnerandet av vetegräs, så vi återkommer inom kort med svar på era frågor och mer detaljer.

Istället för julkort och julgåvor får även i år Räddningsmissionen ett bidrag från Raw food by Erica. Men….. klicka på länken nedan så får du min eget personliga julkort. Jag lovar du kommer tacka mig för att du klickade på länken! För vem har inte skrattat åt en discodansande alv:::))

http://elfyourself.jibjab.com/view/IEw4pZazdBvjDzDhNrNS

Erica med juläpple

Erica med juläpple

Magisk jul och Sprakande nyår
till er alla från oss alla – för vi är ju alla en;)

Erica

Long Live Life

Snön har kommit även till Göteborg

och jag år lycklig! Ska det vara vinter ska det vara det på riktigt, och då är snö en given ingrediens.

Helgen tillbringade familjen hos familjen Vitai i Skåne, där det var helt vitt och härligt. Passade på allihop att ta en underbar lång lördagspromenad i skogen med värmande glögg spetsad med rom för att värma lite extra (ja man kan faktiskt dricka glögg även om man äter raw food  och ja, spetsad med rom kan man göra även det… – meningen med livet är att njuta.. Den dagen då jag märker att jag behöver glögg och rom varje dag för att se glädje och njutning i dagen kanske jag får tänka om;).

Med snö mjuk som bomull och varm i magen av glögg och fina vänner.

Frank njuter av het glögg

Frank njuter av het glögg

Skål!

Skål!

Sam i trädet

Sam i trädet

Träd ger sköna vibrationer och ger visa svar. Här är en närmare kommunikation med ett träd! Nästan så jag blev lite svartsjuk;)

Free your mind and the rest will follow

Free your mind and the rest will follow

Se upp i skyn, möta snöflingorna och göra en snöängel – vad mer kan begäras av livet för att vara lycklig??!!

Frank och Carola har premiär för sin nya hemsida, http://vitai.se

Besök den och läs lite mer om deras Frihetsterapi – de är fantastiska på det de gör och jag kommer att återkomma till dem många gånger i framtiden.

Snow Angels to the people!

Erica

Long Live Life

Krönika i På Plats i Väster

Jag skriver för en lokaltiding som även är gratis som heter På Plats i Väster. Om du inte fått den i brevlådan eller hittat den på deras utlämningsställen är det så bra att du kan läsa den på nätet! Du kan gå tillbaka där och läsa krönikor som jag skrivit tidigare under året där med..

http://www.ppiv.se/category/las-tidningen

På sidan 8 hittar du mig med en krönika om julen!

Imorgon kommer nyhetsbrevet- håll ut;)

I love Snow!

Erica

Long Live Life