Påsk 2010

Påsken 2010 var den mest fantastiska! På väg till Sälen stannade vi hos dan och johan på kroppefjäll och fick en rundvandring som imponerade stort! Dan bjöd på bär och tallbarrssmoothie som ska vara lika bra som botox;), nypressat vetegräs med äpplejuice och en Raw food pizza med tillbehör som syltat pumpamos, alger, marinerad svamp som skulle passat in på en gourmet Raw restaurang. Tänk att du också kan få ta del av denna mat om du besöker dals Rostock 🙂 ska prata med dan och johan för hur du kan kontakta dem. Jag återkommer om kroppefjäll och deras vision i ett annat inlägg! Resten av påskhelgen tillbringade vi 13 personer i en stuga. Vi åkte på längd, badade i vedeldad tunna, åt och skrattade. Påskharen hade lagt mullbär i sagas ägg och hon var glad som en påskkärring! Och jag var inte sen att smaka…. Mullbär smakar som kola! Long live easter memories! Erica

Alissa Cohen har flyttat till Såggatan i Göteborg

Alissa Cohen är en av de främsta profilerna inom raw food. Hennes bok ”Living on Live Food” var den första raw food bok jag läste. Så till den har jag en stor kärlek, jag tror att det är så för den flesta som är inne på raw food, att den första bok den läser inom ämnet stannar kvar i hjärtat på något sätt. Att det var den som gjorde att man vågade ta steget ut och prova!

Henrik och Jessica, två fina människor som gillar raw food (som även har med ett recept i ”Raw Delight” bjöd oss på en storartade middag i Alissa Cohens tecken.

Först fick vi en uuuunderbar sallad med massor av grönt i, gröna linsgroddar, sparris, äpple, sockerärtor och till det den magnifika cesardressingen. Vad är en sallad utan dressing? Jag kommer inte exakt vad som var i men massor av pinjenötter mixat med linfröolja, en dadel, citron och vitlök tror jag att det var. Gottigottgott!

Pinjenötter, linfröolja, dadel

Cesardressing

Desserten har inga ord nästan att beskrivas med (tyvärr har jag inte Alissas bok och kan lägga ut recepten men så snart jag kan ska jag göra det… så du också får njuta lika mycket som vi gjorde)! Som du ser är det fyllda crepes med jordgubbskräm. Själva crepsen är gjorda av torkad banansmet och fyllningen var gjord av macademia – och cashewnötter.

Torkad banan, macademianötter, cashewnötter med jordgubbssås

Nötfyllda crepes med ljuvlig jordgubbsås

Det är inte ofta som rätter blir som de ser ut i kokböckerna men det här var som klippt och skuret från boken. Praktexemplar!
Alissa har en egen restaurang Grezzo men sån tur att vi har Jessica och Henrik så vi slipper åka ända dit.Vi kommer snart igen!

Vi gillar raw food

Jessica och Henrik - det "raw" värdparet

Food and Friends!

Erica

Long Live Life

Nyhetsbrev 1 april 2010

Fotsteg som är kvar i mitt hjärta

”Det går inte att kasta ut dåliga vanor genom fönstret. Man måste försiktigt gå ned för trappan med dem” Mark Twain

Vad är en dålig vana? En dålig vana kan vara något som du känner inför” varför gör jag så här-igen?”. Något som du känner inte riktigt stämmer överens med det som är ditt nya jag. Hur ska du göra för att komma tillrätta med vad som passar dig, ditt ”nya” jag? Ta papper och penna, skriv ned dina drömmar, önskningar och vad du längtar efter. Ditt liv. Dina val. Ditt ansvar. Läs igenom och så blir det som en perfekt komihåg grej när du är vippen att göra det där som är en ”dålig” vana! Blir det ändå som det brukar vet du ändå vilken riktning du är på väg åt – din egen riktning som du bestämmer och njuter av!

Mmmm som i mandelsmör

RAW påskgodis

Förra veckan lade jag ut detta superenkla och supersupergoda recept på bloggen men för att du inte ska missa hur du gör det godaste påskgodiset kommer det även här i nyhetsbrevet.  Kolla in på bloggen emellanåt för nya recept, tankar och glädjeämnen i livet.
Raw Tryffel på minuten gör du så här!
2 delar mandelsmör
1 del honung
en nypa havssalt
raw kakao, till önskad chokladsmak (är du en som har mjölkchoklad som favvo eller gillar 80 % bäst- gör efter din smak)

Rör ihop. Gör till bollar, fyrkanter eller ta en rundade dessertsked att forma med.
Underbara som de är men variera bland annat med att blanda i andra superfoods, gojibär, grovhackade nötter, rivet ekoapelsinskal och/eller rulla i kokos, hampafrön.

Gör din egen pizza!

Aktuella kursdatum för Raw inspiration

24 april Heldagsinspiration i Malmbäck hos Isilia

30 april – 2 maj tredagarsinspiration på Mundekulla

19 maj Kvällsinspiration för prenumeranter till HÄLSA i Stockholm

23 maj Helginspiration i Göteborg

29 maj Raw dessert & godsaks kurs hos Yoga Center Jönköping
30 maj Heldagsinspiration hos Mimmis Visthus, Norrköping

Fler kurser kommer snart att läggas upp inom kort på hemsidan. Runt om i Sverige kommer det i sommar hända roligt kring ämnet raw food – råkostfestival, stadsfestivaler men redan nu vill jag göra en påa för Gabriel Cousens som ni kanske känner igen från ministudiecirkeln som varit på bloggen ”den sjufaldiga freden”. Denna guru inom raw food kommer till Ängsbacka för ett fyradagars retreat, boka din plats på www.clearlife.se.

Vår tulpan

Raw Delight

Jag är så glad för snart kommer boken ”Raw Delight” uppföljaren till ”Raw food på svenska” som Irmela och jag har skrivit tillsammans. Boken är som en hel bakelse, njutning både för ögat och munnen. Redan nu kan du förboka på bokus/adlibris ditt exemplar men vad som är ännu bättre är att du kan köpa aprilnumret av HÄLSA och få ett försmak av ”Raw Delight”.

Hemsidan www.rawfoodbyerica.se är uppdaterad med information, bilder och vill du vara en av profilerna på ”före och efter” sidan maila info@rawfoodbyerica.se. Gå in där för ny raw inspiration eller börja prenumerera på recept för en daglig dos med livskraft!

Long Live Life!

Erica

Inspirationskurs i Göteborg 23 maj

23 maj blir det enda tillfälle i Göteborg då du har möjlighet att inspireras en heldag i raw food av Erica

*Raw food  – ser läckert ut  smakar ljuvligt, är enkelt att tillreda och ger din kropp energi och glädje!

* Raw food – sägs göra dig friskare och yngre, ge din hy en ny   lyster, klarhet i ögonen och göra dig lättare både till kropp och sinne!

* Raw food – det bästa alternativet för dig och för vår jord. Eko, klimatsmart och ger livskraft!

Tidigare deltagare säger om inspirationsdagen i raw food
”Att få se Erica i skapartagen var en omvälvande upplevelse.

Efter inspirationskursen åkte jag hem och rensade ut all gammal skåpmat och gjorde plats för den nya livskraftiga och ekologiskt odlade maten. Jag har blötlagt, groddat, mixat, experimenterat och njutit. Och för första gången i mitt nästan 60-åriga liv tycker jag att det är en glädje att laga mat”. L.T.

-”Det bästa med kursen var för min del att Erica är så fantastiskt inspirerande.Härligt att se en person utstråla sådan hälsa och livsenergi, då förstår man att denna kost håller i längden. Har redan känt fantastiska förändringar i min

egen kropp även om jag hållit på så kort tid. Gillar verkligen att Erica vill vara en del av samhället. Uppskattar att hon inspirerar istället för att använda

pekpinnar”.  K.F.

Raw Food är nu det heta på mathimlen! I Hollywood börjar fler och fler stjärnor övergå till raw food och även här i Sverige börjar den härliga mat och livsstilen raw food uppmärksammas. ?Raw Food är frukt, grönsaker, rotsaker, nötter, frön och torkade frukter som inte hettas upp över 42 grader. Kallpressade oljor, alger, superfoods, skott och groddar förekommer också inom raw food. Upphettning endast till 42 grader för att bevara maximalt med näring och enzymer.  Raw food sägs vara kosten som bevarar din ungdom, tar fram ditt allra vackraste jag och fyller ditt liv med livskraft.

Erica Palmcrantz Aziz är nu aktuell med boken ”Raw Food på svenska”  och ”Raw Delight”som hon skrivit tillsammans med Irmela Lilja. Erica vill inspirera till att äta raw food och på så sätt också öka människors livskvalité. ?Erica har själv levt med raw food, som inte bara är att sätt att äta utan en livsstil, i fem år.

Du som deltar kommer att få prova på olika superfoods, lära dig tillreda energifyllda frukostar, härliga luncher och middagar, läckra snacks och mumsiga desserter. Du får även lära mer om vad som behövs för att tillämpa raw food i vardagen, om raw food som livsstil och hur det fungerar. Under inspirationsdagen avnjuter vi allt det goda som tillreds!

Böckerna finns att köpas till specialpris på kursen och du får den signerad. Det finns även möjlighet att köpa speciella ”raw food-råvaror” och praktiska ”raw-food-köksredskap”.

Du anmäler dig till info@rawfoodbyerica.se senast den 19 maj.

Plats: Citron och Timjan, Olivedalsgatan 14 B, Göteborg
Tid: 23 maj, klockan 10-16.30
Pris: 1300 kr

Long Live Life!