2 år

Saga blåser ut ljus

När Saga föddes för två år sedan, föddes inte bara ett barn utan även jag som mamma. Vid ögonblicket då jag såg min dotter för första gången infann sig omedelbart en villkorslös kärlek och en stor tacksamhet att hon valde mig som sin mamma. Antingen har jag något att lära henne men i de flesta fall är det hon som lär mig om livet;). November numret av min kusins E-magasin Pear Magazine har jag skrivit en artikel om mamameditation. Den skrev jag efter att Jinjee och jag pratat i telefon en kväll och hon hade frågat om jag mediterade nu för tiden – mitt svar till henne var att försöker se varje tillfälle som meditation, och i allra högsta grad de stunder som jag är med Saga, (som är många stunder….:). Jinjee har själv fem barn som hon hemskolar och äter raw mat så om någon vet något om vårt nya myntade uttryck ”Mama-meditation” så är det hon tycker jag! Men jag var glad för att skriva i hennes magasin och så snart som den publicerats nu i november ska jag dela med sekvenser från den. Ps. den kan läsas av pappor med. Även de som inte har egna barn kan kanske se något bra i den – så fortsätt håll utkik på bloggen.

Så igår var det kalas för familjen! Det var ett holabaloa kvällen lång, med ljudnivå över maxgränser, skratt, gråt, skrik, smaskande och tårar (från min sida – är lite blödig…). Sitter nu här med datorn i knäet och regnet piskar på rutan och känner mig varm inombords, av all glädje det är att träffa sin familj. Snart är det jul och vi ses igen!

Vad serverar man på ett 2 års kalas när ens mamma äter raw food? Det kan man ju undra… Saga för liten att önska själv men jag gjorde något som jag visste skulle göra henne glad, och även gästerna. Raw Pizza! Men gästerna fick komponera ihop sin egen favorit. Det fanns att välja bland; cahsewsourcreamcheese, guacamole, ruccola, oliver, soltorkade tomater, hummus, tomatsås, paprika, marinerade champinjoner, röd lök och mycket annat småplock. Saga var helt begeistrad i sina kusiner för att äta en smula. Inte en födelsedagstårtan gick ned, men däremot en raw  chokladtryffel.

Tårtan var inspirerad från ett av Shazzies recepte i ”Evies Kitchen”. En bok som Saga gillar att sitta och bläddra i. Ett bra boktips till mammor som vi sina barn mer raw food. Mätt i magen av resterna från gårdagen och den överblivna tårtbiten som prinsessan och jag delade på tidigare idag, ska jag snart iväg och yoga. Kanske lite för mätt för att stå på huvudet men ack vad tårtan var god…. Kakaopulver, gojibär, jordgubbar, kakaosmör, kokosolja, hampafrön…. säg mig hur går det att inte ta en extra bit….

Grattis till er alla för att ni varje dagen har chans att fira livet som en stor födelsedagsfest!

Hipp hipp hurra

erica

Long Live Life

Drömlivsstil på Livsrum

Temat för torsdagens Livsrum var livsstilförändringar! Livsrum är en mötesplats som arrangeras en gång i månaden av Martin Jonsson. Han har skapat en populär möteplats för människor som är intresserade av personlig utveckling. Varje månad är det ett nytt tema och just denna torsdagen var jag varmt tacksam för att blivit inbjuden att få inspirera till livsstilsförändringar. Kvällen inleddes av Martin som delade med sig av de livsstilsval han har gjort tidigare i livet och som kanske inte skulle varit så hållbara i längden. Tur var väl att han upptäckte det och att nu kunna berätta om det med glimten i ögat – för vi vill ju har kvar Martin i 100 år till:). Sedan fick deltagarna möta varandra och berätta om sin drömlivsstil, vad de behöver sluta med  och vad de behövde börja med för att uppnå sin drömslivsstil. Så ta dig en stund och fundera hur just din drömlivsstil ser ut, vad behöver du sluta med och vad behöver du börja med för att varje dag ska ta dig mer och mer mot den livsstil som du drömmer om!

För att kunna till att förverkliga sin drömlivsstil behövs energi – och det är där raw food kommer in! Maten som ger dig energi tusenfalt, nästan så där läskigt mycket energi så du inte vet vad du ska göra av den. Många personer som provat raw food har kommit fram till mig och sagt att de behövde börja äta en del lagad mat igen för det kändes obekant och som sagt lite läskigt med denna höga energinivå. Martin var en snäll man och lät mig fortsätta inspirera trots att min tid hade nått sitt slut, när jag väl sätter igång och pratar om raw food och allt vad det innebär är jag svårstoppad….;) Iallafall var jag oerhört glad att få vara en del av torsdagens Livsrum, dels att få prata om att det är möjligt att uppfylla sina drömmar och sin drömlivsstil. Två övningar som jag sände med deltagarna hem var att

1) skriva sin perfekta dag; vad gör de, vilka träffar de, vad har de på sig för kläder, etc…För mig har detta fungerat väldigt bra när jag känner att livet är lite grått och då gör jag något av det som skulle inträffa på min perfekta dag. Jag kanske inte har möjlighet att träffa en vän men kanske ringa henne. Perfekt är annars ett ord som jag är lite kluven till att använda men i detta sammanhang gillar jag det. Ni kommer säkert ihåg en sån där dag när livet var så där på topp och du hade ett leende på läpparna under hela dagen och den där känsla av fullkomlighet fanns- det är för mig en perfekt dag. Men visst är det så att vi ska försöka att få varje dag perfekt, eller ja, nästintill iallafall..;)

Jinjee med Adagio på ryggen

2) Min kusin Jinjee, (hos vem jag introducerades till raw food) är en magisk kvinna och full av ”grace”. Hon och jag föreställde oss hur länge vi vill leva och sen gjorde en plan vad som skulle inträffa under vårt liv uppdelat i tioårsperioder. I flera veckor visualiserade vi och mediterade över denna plan, och för mig innebar detta ett lugn- jag kommer faktiskt att  ”hinna” med allt i livet som jag vill! Nu har jag tar jag upp min plan emellanåt, modifierar och blir glad över att livet finns här och kommer att finnas. Men för att uppnå min bestämda ålder då jag ska gå vidare behöver jag ge mig själv det bästa varje dag, och något av det är raw food (oj, där blev ni överraskade eller hur?!;)

Solnedgång över Miami

Den här solnedgången var den första i mitt liv då den största transformationen i mitt liv ägde rum och  med det, den största livsstilsförändring som hittills har skett i mitt liv. Jag har många fina människor att tacka för att det kunde ske men även mig själv ger jag ett stort tack, för att jag vågade och fortfarande vågar -drömma…

Här har du ett recept på juliga snaxbollar som deltagarna på Livsrum fick smaka på:

3 1/2 dl cashewnötter, finmalet i matberedaren
2 dl russin
2 msk honung
3 tsk kanel
2 tsk malen kardemumma
1 tsk muskot
1 tsk eko vaniljpulver
en nypa havssalt

Börja med att mala cashewnötterna till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt kryddorna och saltet, kör igen. Tillsätt russin, kör igen. Tillsätt honung och kör en sista gång. Rulla till bollar, lagom stora bollar ger 15 stycken. Och kom ihåg – rulla med kärlek- bästa kryddan ever!

Nästa Livsrum är torsdagen den 17 december!

Kraft, mod och energi

erica

Long Live Life

Long Live Life

 

Det lackar mot jul

Julegran

Jag fick en försmak på julen  på Grönsakshallen Sorundas julvisning för sina kunder i Uddevalla igår. Det var härligt att se det härliga gänget igen från Stockholm! I fem glada dagar tidigare i höst var jag på Grönsakshallen och inspirerade deras kunder till se på frukt och grönt med nya ögon. Efter den veckan kändes det som jag haft goa arbetskamrater. Så superkul att få se dem igen! Jag stod intill en skicklig senapsman som vunnit både guld- och silver medaljer i självaste senapsvärldsmästerskapen. Det kunderna fick smaka av mig var alternativ  köttbullar och grönkålschips (massera grönkål med olja, salt och citron, ställ in i ugnen på 42 grader i cirka 10-14 timmar- voilá så har du de bästa tänkbara fredagschipsen:).

Mini jultallrik

Med julvisningen fanns mannen som introducerade basilikan i Sverige – stort tack till honom, eller vad säger ni? Den snälla damen Ingvor som odlar skott så det sprutar om det, gav sina prover till mig efter vi stängt. Hon visste hur hon skulle göra mig lycklig -are;). Hon hade gjort broccoiliskott, kålrabbiskott, senapsskott (starka busar de där skotten..), amaranthskott och rädiseskott. Färska skott känns som värsta busbomberna att äta! Mer skott för mer bus:)! Ingvor och jag har planer, håller er uppdaterade här på bloggen och sidan.

Skott av alla de slag

Jag börjar redan planera mitt raw:a julbord men ett lagat undantag kommer det att bli, kålrots”julskinka”. Skickliga Senapsmannen (just det hans senaper heter LissEllas senap) hade gett instruktioner till Grönsakshallens Kent som lyckats perfekt med en skink imitation (dock ej smaken;). Det hemliga knepet var visst att lägga i kålroten i kallt vatten, låta koka upp, hälla av vattnet och låta koka upp igen och upprepa tre gånger. Den sista gången fick kålroten ligga i tills den blivit genomkokt och sedan griljerad med LissEllas senap (griljering 3 delar senap, 2 delar rapsolja samt ströbröd på toppen) i ugnen. De e bare å prove själv! Det ska jag göra!

Benny med ananas

Benny, från Grönsakshallen, med ananas. En äkta glädjespridare! Nedan några av ”tomtarna” ifrån Grönsakshallen.

Några av gänget i rött

 

Som sagt det var kul att träffa dem och hoppas det blir snart igen. Grönsakshallen Sorunda för glada grönsaker och frukter!

Ikväll finns jag på Livsrum, Storgatan 3, för att prata om livsstilsförändringar, vi börjar klockan 19.00. Det blir en kväll där du får chans att träffa intressanta människor och möta dig själv och hur du kan göra ditt liv till det bästa!

Skott och bus

erica

Long Live Life

Det lackar mot jul

Julegran

Jag fick en försmak på julen  på Grönsakshallen Sorundas julvisning för sina kunder i Uddevalla igår. Det var härligt att se det härliga gänget igen från Stockholm! I fem glada dagar tidigare i höst var jag på Grönsakshallen och inspirerade deras kunder till se på frukt och grönt med nya ögon. Efter den veckan kändes det som jag haft goa arbetskamrater. Så superkul att få se dem igen! Jag stod intill en skicklig senapsman som vunnit både guld- och silver medaljer i självaste senapsvärldsmästerskapen. Det kunderna fick smaka av mig var alternativ  köttbullar och grönkålschips (massera grönkål med olja, salt och citron, ställ in i ugnen på 42 grader i cirka 10-14 timmar- voilá så har du de bästa tänkbara fredagschipsen:).

Mini jultallrik

Med julvisningen fanns mannen som introducerade basilikan i Sverige – stort tack till honom, eller vad säger ni? Den snälla damen Ingvor som odlar skott så det sprutar om det, gav sina prover till mig efter vi stängt. Hon visste hur hon skulle göra mig lycklig -are;). Hon hade gjort broccoiliskott, kålrabbiskott, senapsskott (starka busar de där skotten..), amaranthskott och rädiseskott. Färska skott känns som värsta busbomberna att äta! Mer skott för mer bus:)! Ingvor och jag har planer, håller er uppdaterade här på bloggen och sidan.

Skott av alla de slag

Jag börjar redan planera mitt raw:a julbord men ett lagat undantag kommer det att bli, kålrots”julskinka”. Skickliga Senapsmannen (just det hans senaper heter LissEllas senap) hade gett instruktioner till Grönsakshallens Kent som lyckats perfekt med en skink imitation (dock ej smaken;). Det hemliga knepet var visst att lägga i kålroten i kallt vatten, låta koka upp, hälla av vattnet och låta koka upp igen och upprepa tre gånger. Den sista gången fick kålroten ligga i tills den blivit genomkokt och sedan griljerad med LissEllas senap (griljering 3 delar senap, 2 delar rapsolja samt ströbröd på toppen) i ugnen. De e bare å prove själv! Det ska jag göra!

Benny med ananas

Benny, från Grönsakshallen, med ananas. En äkta glädjespridare! Nedan några av ”tomtarna” ifrån Grönsakshallen.

Några av gänget i rött

 

Som sagt det var kul att träffa dem och hoppas det blir snart igen. Grönsakshallen Sorunda för glada grönsaker och frukter!

Ikväll finns jag på Livsrum, Storgatan 3, för att prata om livsstilsförändringar, vi börjar klockan 19.00. Det blir en kväll där du får chans att träffa intressanta människor och möta dig själv och hur du kan göra ditt liv till det bästa!

Skott och bus

erica

Long Live Life