Årets andra dag

Första dagen på året kom med en stor super fullmåne, vilken start på året!

Kraftfullt.

Inom vissa yoga traditioner ska man undvika att yoga på fullmåne dagar eftersom energin kan bli för intensiv, så min yoga fick börja den 2:a istället…

Med det intensiva men härliga kring jul, mellandagar och nyår blir tiden för mig själv, där jag få samla mig, tänka mina egna tankar utan att bli avbruten, skapa kontakt med mitt inre så denna morgon var efterlängtad… när klockan ringde 05 var jag dock inte lika pigg men har jag bestämt mig så har jag…

Alla i familjen sov utan katten och jag… och månen var fortfarande stor och lysande.

Efter yogan är jag oftast inte hungrig men behöver fylla på.

Just nu gör jag en morgon shake med lecitin ( för bra hjärnfunktion), nässelpulver ( för järn, klorofyll och basiskhet) och fo ti pulver ( för balans, immunförsvar och vitalitet). Kanske inte det godast med verkligen bra.

Som jag skrev i tidigare inlägg har Lilla Liv fyllt tre och hon har blivit en sannerligen självständig person vilket gör att jag mer kan dela med mig utav mitt dagliga liv här på bloggen: med tankar, raw food, livsstil som förhoppningsvis kan inspirera dig:).

Kram

Erica

Nyårsafton 2017!

Första dagen på 2018, hoppas din afton blev lika sprakande som en raket!

Som jag skrev igår på fm var i full gång och baka bästa glutenfria kladdkakan från min väns ”Baka glutenfritt” bok, som vi skulle ha som dessert.

Tjejerna var med och bakade och slickade skålarna ;). Desserten blev uppskattad och serverades med vegan glass, vegan kolasås, hallon och havtorns kompott. Enkelt, lyxigt och mums för både vuxna och barn.

För att få Liv att somna fick vi gå ut i snöblasket i en timma i mörkret, för att hon skulle kunna vara med ända till tolvslaget.

Genomvåt och frusen på promenaden gick jag igenom 2017 och kände på 2018….det var inte bara regn på mina kinder… men från frusen, genomvåt och sorgsen fixade jag mig och satte på mig min nyårskrona som jag köpte på hms barnavdelning förra året. Annars hänger den över vår säng som en ständig påminnelse att jag sätta på mig min krona varje dag.

Middagen med hela Sams sida av familjen hade vi en fin hemma nyårsafton med 7 kusiner i olika åldrar. Mysigt med så många små!

Som tilltugg gjorde jag en liten raw snitt. Underbar carpaccio till förrätt, grönkålssallad och tabbouleh till huvudrätt, och kladd kakan till efterrätt. Mätta och glada var vi ända tills klockan slog tolv och vi önskade varandra ett Gott Nytt År.

Tomtarna och röda ljus fick ge vika också igår för vita liljor och vita ljus. Och just precis har jag skrattat mig varm till ”solsidan”. Skratt varvar med mening. Något som också gav mig en tankeställare var Mia Skäringers vinterprat som jag lyssnade på när jag cyklade till bion.. hon ska öva på att vila. Jag tror jag också anammar hennes övning. Vila i det som är. Hela 2018.

Kram

Erica

Lilla Liv 3 år

På dagen innan nyårsafton för tre års sedan kom Lilla Liv till jorden. Oj vad vi hade väntat. 15 dagar för sent kom hon och jag var sprickfärdig! Jag trodde bokstavligen att magen skulle spricka mitt itu.

Liv fick skåla i kombucha på morgonen och äta nybakade glutenfria frallor med sin favvo marmelad. Vi gjorde Bajsbollar till mellanmål och gick ut i Slottsskogen för att hälsa på djuren. Bajsbollar är Livs namn på hennes favorit raw food bollar. Tahini, honung och carobpulver som jag bara rör ihop. Första gången jag skulle ge henne dem, trodde hon på allvar att det var bajs. Jag fick henne att blunda för att sedan smaka och sedan dess har bollarna hetat Bajsbollar. Kanske inte så smakligt men….

Efter vår tur i Slottsskogen gick vi hem för att förbereda släktkalas. Så mysigt när alla som kan samlas och hon kände sig verkligen speciell igår.

Jag hade gjort en Raw Dumlekola tårta med choklad på, hembakade glutenfria frallor i två olika varianter; en veggo och en vegansk. Det är vackert och gott med rödkål och morotsnudlar på mackan – ett bra tips! Kimchi och avokado är också en favorit men på ett raw lökbröd fick bli lunchen idag istället.

Snart väntar nästa fest – Nyårsfest där vi ska ta avsked av 2017 och välkomna 2018.

Tjejerna och jag bakade en kladdkaka från min kära vän Susanne Hovenäs bok ”Baka Glutenfritt” – den går att göra vegansk men inte raw food, som dessert. Då har jag ett annat recept som jag gjorde för längesedan som jag ska leta fram och prova!

Kladdkakan ska vi pimpa med kolasås på kokosmjölk, veganglass och hemmagjord kokoskola. Ska se om jag hinner få en bild av den, och det andra läckra vi ska äta!

Ha En Magisk Afton, så ses vi på andra sidan imorgon!

Kram

Erica

Tid – ett nytt år fyllt med ny tid

Är agendan redan fylld med 2018 års aktiviteter? Planering, drömmar, förväntningar, målsättningar?
En helt tomt nytt år som du ska fylla. Mitt enda tips är att fylla det med det är som är viktigt för dig. Och hur vet man vad som är viktigt för en själv. Då brukar jag tänka. Vad gör mig glad? Vad ger mig energi? Vad är lite jobbigt men ändå får mig att växa?
Bodil Jönsson, som har skrivit boken ”Tio tankar om tiden”, sa i en intervju för tidningen Camino att ” Jag är en människa som vill mer än jag kan, så för att hålla styr på mig själv har jag uppfunnit ett sätt att hantera det. Jag kan fortfarande försätta mig i en situation där jag ska prestera betydligt mer till imorgon än vad jag klarar av”. När jag läste dessa rader såg jag mig själv. Tack för att jag har raw food i mitt liv som ger mig energi och inte ger mig ”lånad energi”. Det är så lätt att låna energi från socker, koffein och alkohol – energi som blir dyrt att betala tillbaka. Så mitt mission är att göra mer av det som verkligen verkligen på riktigt är viktigt för mig. Och faktiskt kommer raw food på en av de högsta platserna – ger jag mig mat med livskraft kan jag drömma mer, skapa och förverkliga och  hålla mig friskt samtidigt.
Bodil delar också med sig sitt bästa råd i intervjun som också fastnade hos mig: ”Mitt bästa råd till någon med tidsproblem är att öva sig i att uppleva tiden just så: medan vi sitter här så kommer det en timme eller två till oss. Det finns en skön vila i att vi inte kan göra något åt det. Tiden är den mest diktatoriskt generösa som finns. Du kan inte värja dig mot den ständiga gåvan att om det har gått en minut har du fått en minut. Och detta kommer troligt fortsätta nästa minut, och nästa. Det påverkar hur det känns i magen. Det gör all skillnad i världen”.
Nu får du ett helt nytt år som en gåva! Gott Slut 2017 och så innerligt välkommen 2018!
Kram
Erica