Äta raw på Happy M Kitchen  – recept från boken Superfoodboost!

Så stolt att få ett av mina recept finns med på Happy M Kitchens sommarmeny som ett raw alternativ! Det är lite obeskrivligt att kunna gå ut och äta sitt eget recept:)!

Marie på Happy M Kitchen tillsammans med kockarna valde ut ”Den godaste tomatsåsen” som serveras med kelpnudlar och en stor fräsch sallad och en krämig sås.

 

På Happy M Kitchen finns alternativ till alla, oavsett vilken mat man gillar. Free and Happy Food tänker jag när jag läser deras meny.

Lite trötta efter en lång dag och vecka fångade vi oss, den glada kocken och jag på en selfie.

Vi var hela familjen på Happy M Kitchen och det känns så kul att säga till Saga att hon kan välja vad hon vill på menyn – glutenfritt, sockerfritt och mjölkfritt. Annars är det ofta vi får göra specialbeställningar. Lilla Liv valde sötpotatis fries och dipp, Saga burgare med glutenfritt bröd och Sam en Samurai Bowl. Mätta, nöjda och glada och snart på återseende igen på uteserveringen i sommar!

De har också suveräna juicer, kombucha, raw food bakverk, overnight oats – allt vad ett hälsofreak önskar sig.

Kika på Happy M´s hemsida för öppet tider etc, klicka här.

Kram

Erica

 

Bröllop igen!

Bröllop är så underbart, att få vara med och dela ett pars kärlek och löften som byts. I lördags var det min man Sams yngsta bror och sambo som blev man och fru. 

Ett sagolikt vacker brud, stilig brudgum och en berörande och tokigt rolig fest. Var så tagen av allt att telefonen fastnade i väskan och jag hade hoppats att Sam skulle varit mer flitig än jag men inte… Jag fick äran att göra en glutenfri tårta. Inte en raw food tårta tänkte jag utan att istället gå utanför min ”göra raw food kakor comfort zon”. Jag planerade, bakade, vispade frostig och förberedde det vita sugarpaste lagret… men det skulle jag inte gjort… en och en halv timma innan vi skulle åka till vigseln rasade tårtan typ..

Jag kutade till affären för att köpa cashewnötter och slänga ihop en tre lagers raw food kaka med hjärtan mönster. 

Botten av hasselnötter, dadlar och salt

Chokladmousse lager, hallon lager och ett lager med vit choklad… den blev god:)! Men svettigt var det… 


Så här så det tårtan ut som rasade men blev fast i kylen igen. 
Saga gjorde också en egen variant…

Bröllopsklädda inför vigseln. 
De tre bröderna Aziz med brudgummen i mitten.

Må kärlek för alltid spira.
Kram

Erica 

Tillbaka till rötterna 

Min mamma levde i över 35 år i ett stort hus på landet. Mitt barndomshem som jag återvänt till för att lanttjejen i mig skulle få sin dos. Förra året sålde min mamma sitt stora hus och flyttar till Trollhättan. Staden där jag gick i gymnasiet och hade flera minnesvärda år och där mycket har hänt. 

Vi är just hemkomna från en kort vecka hos min mamma och jag har utforskat gamla platser men med barnen. Som här på bilden i det vackra skyddsområdet där jag druckit alldeles för många folköl som tonåring sprang vi nu runt på ängarna och lekte häst istället och tog en sorbet. 

Innan vi gick till Slussarna var vi med en av min brors barn på Innovatum. Jag blev helt till mig i Klimataffären. Olika matvaror finns representerade och de har en streckkod som visar hur mycket klimatpåverkan de har. Jag testade nog alla, och frukt och grönt var det bästa!! 
En dag tog vi med lunch och jag hittade super goda raw crackers på Coop som fick bli en bra kombo med sallad och körsbär. Perfekt för picknick eller snabblunchen/middagen med avokado och tomat. 
Vid sjön stod en bokbussen och vi är bokmalars allihop såvi lånade med oss ett gäng böcker! Extra kul är det att hitta en av mina egna böcker i hyllan! 
Jag hälsade även på en vän sedan 25 år på hans hus och gård. Han har skapat ett paradis på jorden med permakultur. Här ser du ett resultat av vad ett brinnande intresse kan bli. Helt helt fantastiskt!!

Vi tog med en raw paj och bjuda på men blev ändå bjudna på en läcker havtornssmoothie och dadelbollar. Så gott! 

Dessa dagar var att vrida tillbaka klockan på något sätt- möta fina vänner som jag haft under majoriteten av mitt liv men de senaste tio åren inte träffat knappt, gå i tonårsflickans fotspår och upptäcka att gå tillbaka vad som hänt under åren men ändå som tiden stått stilla.

Kram

Erica 

Blåsig Midsommarhelg och nice cream

Ja midsommarvädret var ju kanske inte det soligaste men vi hade en super härlig midsommarafton med vänner.

Vi började med en raw / vegan lunch hos oss och toppade med bakelser och nice cream. Efter det for vi vidare hem till dem för ett dopp i havet ( iallafall jag och Saga;)), för mer mat, bad i badtunna och samtal fram till midnatt. 

Vi hade så trevligt att jag helt glömde av att ta bilder förutom när vi var vid havet.

Den här bilden säger allt om midsommar helgen för mig. 

Blåst, grått, ljus himmel, solbränna, kyligt, närhet, lite gult som skymtar, grönt, glassfärger och ett leende. 

Resten av helgen tog jag ledigt från sociala medier och lade fokus i köket istället för nio olika nice cream recept som togs fram. Och igår hade vi avsmakning och smakerna ; mustigt, vuxensmak, och löjligt god smak fick olika betyg. Tre fick 11 poäng av 10 av familjen och faktiskt av Sams killkompisar som kom på besök. Så nu är frysen laddad med nice cream! 

Idag har det varit full gång med data kom ikapp jobb men sedan väntar lite lugnare dagar hos min mamma…. 

Får se om jag kan hålla mig ifrån hennes kök och göra glass till henne med.

Kram

Erica