Raw food där ni är

Catering

Vid speciella tillfällen erbjuder vi catering. Ni kan även hyra er egen hemma kock och vi kommer till er och tillreder maten. Kontakta info@rawfoodbyerica vidare för meny och offert.

Per Frisk 60 år – firar med raw food för 60 personer

Linfrö kex med olivtapenad i gröngräset

Här var det avokado soppa

Avokado soppa och vildrisrisotto med marinerade grönsaker

Födelsedags bakelse

Glad 60-åring fylld med livskraft!

Inspireras till en raw livsstil

Kurser

Vid flera tillfällen under året erbjuder Erica inspirationskurser i raw food runt om i Sverige, övriga Norden och USA/England.  Kurser med speciella inriktningar, ex; raw food och träning, raw food och barn, syra/basbalans och födoämneskombinationer arrangeras också.
Under året får du även möjlighet att delta vid hela helger med raw food och yoga, för aktuella datum, se ”kursdatum”.

-”Att få se Erica i skapartagen var en omvälvande upplevelse.Efter inspirationskursen åkte jag hem och rensade ut all gammal skåpmat och gjorde plats för den nya livskraftiga och ekologiskt odlade maten. Jag har blötlagt, groddat, mixat, experimenterat och njutit. Och för första gången i mitt nästan 60-åriga liv tycker jag att det är en glädje att laga mat”. L.T.

-”Det bästa med kursen var för min del att Erica är så fantastiskt inspirerande.
Härligt att se en person utstråla sådan hälsa och livsenergi, då förstår man att denna kost håller i längden. Har redan känt fantastiska förändringar i min egen kropp även om jag hållit på så kort tid. Gillar verkligen att Erica vill vara en del av samhället. Uppskattar att hon inspirerar istället för att använda pekpinnar”.  K.F.

Grekisk paj

Raw à la India

Gör din egen pizza!

Marinara sås med champinjoner

Som solsken i kroppen!

Hjärtat mår bra av raw

När får vi äta desserterna??

Choklad bollar rullade i hampafrön

Vem säger nej till en extra portion av chokladmousse?

Hallonglass

Morotskaka med underbar frosting och pecannötter

Vi ändrade till en raw livsstil!

Vill du dela din berättelse här om hur det var när du började med raw food och före&efter bilder – sänd Erica ett mail: info@rawfoodbyerica.se

En länk med många före och efter bilder som talar för sig själv finner du här!

Raw food recept för livskraft

Recept

Här är hur en ”vanlig” dag kan se ut med raw food. Vi är alla olika, är i olika faser i livet, har olika slags jobb och fritid, har olika gener etc – vilket gör att det som just du kräver får du känna av. Kräver din kropp mer kolhydrater – ät det genom att addera mer frukt och grönt till din kost. Lär känna dig själv och din kropp på nytt. Lita till din kropps intelligens att berätta för dig vad den behöver.

Frukost

Bovete gröt

Blötlägg 1 dl bovete (lägg i en skål och täck med rikligt med vatten). Slå av vattnet och skölj noga bort blötläggningsvattnet. Kör bovetet med 1/2 msk kokosolja, 1/2 dl hallon (tinade eller färska) och 3 dadlar (ta bort kärnan) i matberedaren. Kör tills allt blandat sig. Toppa gärna med några citronmeliss blad. Blir det rester över ta med som eftermiddags mellanmål.

Mellanmål

Grön smoothie

Mixa 100 gram spenat med 3-4 dl vatten i mixern. Lägg i ett päron och 3 blötlagda fikon (blötlagda i 8-12 timmar). Mixa tills allt blandat sig.

Lunch

Sallad med alger och cashewdressing

Blanda olika sorters gröna blad, toppa med avokado, rivna morötter och groddar. Skvätt över färskpressad citron.
Blötlägg arame alger i cirka 10 minuter. Skölj dem och servera vid sidan av salladen
Mixa 1 dl cashewnötter med 1/2 – 1 1/2 dl vatten (beroende på hur tjock du vill ha din dressing). Tillsätt 1/2 tsk spiskummin, 1/2 tsk gurkmeja, en nypa cayennepeppar och 1 cm färsk ingefära. Mixa och smaka av med mer kryddor och vatten.

Mellanmål

Bärpaj

Botten:

5 dl valnötter

1 msk honung

8 dadlar

1 dl kokos, riven

2 tsk kanel

en nypa salt

Fyllning:

5 dl hallon och blåbär, färska eller tinade

Finhacka valnötter i matberedaren. Tillsätt kokos och kör igen. Tillsätt honung, färska dadlar, kanel och salt. Kör igen. Tryck ut degen i pajformen. Lägg hallon och blåbär på pajbottnen.

Middag

Raw lasagne

5 st tunt skivad svamp/champinjoner

1 msk olivolja

½ msk tamari

2 st zucchini, skalad

½ påse spenat

1 ½ dl marinara sås

1-2  avokado, skivad

Marinera svampen i tamari och olivolja i 10 minuter. Torka sedan av överflödig vätska med ett hushållspapper. Skiva zucchini tunt på längden till långa breda nudlar, osthyvel fungerar bra. Kör spenaten i matberedaren. Lägg i en skål. Täck botten på ett litet fyrkantigt fat med 2 msk marinara sås och 1/3 av zucchinin ovanpå. Toppa med 2 msk sås igen och hälften av svampen. Pressa svampen med en degspade. Lägg på halva avokadon, därefter halva spenaten och pressa igen med degspaden. Ta sedan 1/3 av zucchinin och 2 msk sås och gör det igen.

Marinara sås

2 tomater

5-6 soltorkade tomater

½  röd paprika

2 tsk olivolja

1 msk färsk basilika eller 1 tsk torkad

1 tsk torkad oregano

salt

vitlök och/eller cayennepeppar

Kör allt i matberedaren eller mixern. Håller sig 3 dagar i kylen i en tättförsluten burk.

Dessert

Chokladtryfflar

1 dl kakaosmör

½ dl kokosolja

6 msk kakaopulver

3 msk honung eller agavesirap

Hacka kakaosmöret i mindre bitar. Smält det försiktigt i ett vattenbad.  Tillsätt kokosolja till kakaosmöret och rör tills det blandat sig. Tillsätt kakaopulver och agavesirap. Rör igen tills allt blandat sig. Häll upp i iskubsformar och ställ i kylen. Tryffelsmeten stelnar inom cirka två timmar. I frysen går det förstås fortare.

Dryck

Ingefärs och citron dricka

En kanna

3 dl citronjuice

3 msk färsk ingefära, finriven

3 msk honung

6 dl vatten

ev. krossad is

Mixa citronjuice, honung och vatten.  Häll upp i en kanna. Om du vill ha is i, krossa den i mixer och häll över lemonaden.

Vill du ha nya recept varje dag, som inspiration och glädje att välkomna raw food? Börja prenumera på raw food recept! Varje söndag kommer recepten till dig för en vecka, ett för varje dag. Allt ifrån frukostförslag, mumsiga snax, läckra desserter eller mättande middagar!