En härlig kväll i Ulricehamn

Grön smoothie i ett snapsglas

erica vill tacka för en härlig kväll hos Emma och Andreas i Ulricehamn och till Marie och Emma som gjorde denna kvällen möjlig för Ulricehamns borna (och några från Falköping!). Vi blev många som tillsammans pratade och inspirerades till raw food – coh deltagarna blev så inspirerade att de själva startar en studiecirkel till våren med boken ”raw food på svenska” som studiecirkelsmaterial. Vi kände nog alla den glädje och kraft som maten bidrog med och att det var många som ville fortsätta med det. Ett fantastiskt initiativ, det ska bli ett nöje att följa er och hur ni på egen hand skapar egna favoriter! Starta en studiecirkel du med, det krävs cirka fem personer som minimum och så kontaktar ni ett studiecirkelsförbund och sen är det igång!

Raw food på längden

Qi gong kvinna som gillar aramealg

 

 

 

 

Raw food på längden

Marie, fru Life Ulrichamn och erica i rutor

Snart på hemsida kommer det att finnas en funktion där du har möjlighet att prenumera på dagliga recept, om din egen kreativitet tryter. Det och mycket mer kommer… Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller är det, väntar alltid för länge;)?!

Go Ulricehamn!

erica

Om Erica på Linn Saras blogg

…………….från hennes blogg!
Linn Sara Söderström
Jobbar påRestaurang1900                Och är med i”Stockholm Culinary Team”
I fredags var jag på en förmiddagskurs om Rawfood på Grönsakshallen Sorunda, med Erika Palmcrantz som föreläsare/kock.
Jag har tidigare jobbat en del med det, bland annat på Street, när det begav sig, och så groddar jag ju en del hemma och även på jobbet, men jag är långt ifrån någon expert, så jag tyckte att det kunde bli intressant att få lära sig mer. Och det var intressant! Mycket!
Det första jag tänkte på var att Erica verkade ha en sådan energi. Hon såg pigg, glad och fräsch ut, nästan för bra lixom, en sådan som man kunde bli galen på en regnig fredagsmorgon klockan nio när man jobbat till 01.30 dagen innan. Men nej då, det blev man inte. Hon hade ett enormt tålamod med våra frågor och kom med en hel massa information och framförallt användbara tips om produkter.
Jag är en av dem som absolut inte behöver övertygas, jag rynkar inte på näsan när någonting smakar som gräsmatta eller när någon säger att inget bör värmas över 42 grader, och att råvaror bör odlas utan gift och i sin egen takt för att ha mesta möjliga näringsinnehåll är en självklarhet för mig.
Men när hon berättade om en av desserterna hon skulle laga blev till och med jag skeptisk. Chokladmousse på avokado, dadlar, honung och rå kakao.
Jag sade inget såklart och det var tur, för det hade jag fått äta upp i sådana fall. Det visade sig att den råa kakaon är någonting helt fantastiskt. Den har en extremt komplex smak och saknar helt den bittra och torra känslan som ”vanlig” kakao har. Den tillverkas av fermenterade kakaobönor och torkas på x antal meters höjd i bergen. Alltså ingen upphettning och ingen rostning. Tillsammans med avokadons konsistens då den gått några varv i mixern och dadlarnas sötma var detta en riktig smakupplevelse enligt mig. För er som ätit vattenchokladmousse så kan konsistensen jämföras, men smaken är unik och måste provas helt enkelt. Jag själv kommer att leta vidare efter kakaon och andra rena fina produkter som tyvärr inte är så lätta att få tag på i Sverige. Allt ska ju kontrolleras såklart, vem vet, nya frön och pulver, sockerarter som inte ryms under de stora bolagens sortiment, det kan vara farligt. Eller?
DSCN1730
…………….från hennes blogg!
Linn Sara Söderström
Jobbar påRestaurang1900                Och är med i”Stockholm Culinary Team”
I fredags var jag på en förmiddagskurs om Rawfood på Grönsakshallen Sorunda, med Erika Palmcrantz som föreläsare/kock.
Jag har tidigare jobbat en del med det, bland annat på Street, när det begav sig, och så groddar jag ju en del hemma och även på jobbet, men jag är långt ifrån någon expert, så jag tyckte att det kunde bli intressant att få lära sig mer. Och det var intressant! Mycket!
Det första jag tänkte på var att Erica verkade ha en sådan energi. Hon såg pigg, glad och fräsch ut, nästan för bra lixom, en sådan som man kunde bli galen på en regnig fredagsmorgon klockan nio när man jobbat till 01.30 dagen innan. Men nej då, det blev man inte. Hon hade ett enormt tålamod med våra frågor och kom med en hel massa information och framförallt användbara tips om produkter.
Jag är en av dem som absolut inte behöver övertygas, jag rynkar inte på näsan när någonting smakar som gräsmatta eller när någon säger att inget bör värmas över 42 grader, och att råvaror bör odlas utan gift och i sin egen takt för att ha mesta möjliga näringsinnehåll är en självklarhet för mig.
Men när hon berättade om en av desserterna hon skulle laga blev till och med jag skeptisk. Chokladmousse på avokado, dadlar, honung och rå kakao.
Jag sade inget såklart och det var tur, för det hade jag fått äta upp i sådana fall. Det visade sig att den råa kakaon är någonting helt fantastiskt. Den har en extremt komplex smak och saknar helt den bittra och torra känslan som ”vanlig” kakao har. Den tillverkas av fermenterade kakaobönor och torkas på x antal meters höjd i bergen. Alltså ingen upphettning och ingen rostning. Tillsammans med avokadons konsistens då den gått några varv i mixern och dadlarnas sötma var detta en riktig smakupplevelse enligt mig. För er som ätit vattenchokladmousse så kan konsistensen jämföras, men smaken är unik och måste provas helt enkelt. Jag själv kommer att leta vidare efter kakaon och andra rena fina produkter som tyvärr inte är så lätta att få tag på i Sverige. Allt ska ju kontrolleras såklart, vem vet, nya frön och pulver, sockerarter som inte ryms under de stora bolagens sortiment, det kan vara farligt. Eller?

Linn Sara var med på en kurs som jag hade för Grönsakshallen Sorundas kunder. Hon ska tävla i VM nästa år och göra vegetariska maträtter, kanske lite raw food smyger in;) Chokladmousse på näsa och kind, erica

Borta bra men hemma bäst

Sitter på tåget hem till kära Götet och min familj. Lycka att få krama min lilla saga och se in i min mans djupbruna ögon.

Glada dagar som sagt med manusläsning, besök på hälsomässan, kvalitetstid med far och kreativa möten. Jag pratade med min pappa, som är sjökapten, att där har jag nog fått hans gen, jag behöver miljöombyte för att kunna uppskatta det jag har och på något sätt känna att jag lever fullt ut. Men att ha ett hem att återvända till är precis lika viktigt. Vi vill alltid ha kakan och samtidigt ha den kvar och i detta fall går det ju!

Igår åt jag slånbär direkt från busken under vår söndagspromenad, jag hoppade även in i skogen när jag såg några stackars blåbär och lingon. För en Robinsondeltagare hade detta varit lycka men jag övervägde att äta fler eftersom de hade börjat jäsa. Kanske kunde bli blåbärsvin om man plockat dem? Förresten finns det? Solen tittade fram och sa hej under vår promenad, det var ett kärt besök eftersom hon gömt sig under några dagar. tack för solen och hennes strålar som värmer om ens så för en minut. Jag ”sungazade” och drog i mig alla strålar som jag kunde… Sungazing är ett sätt att tanka energi på, det finns faktiskt människor som bara lever av solens energi och vatten. Jag är inte en av dem – jag gillar raw godisar för mycket;). Sun gazing är något man övar upp, det handlar om att titta rakt in i solen i soluppgång eller solnedgång. Man börjar med några sekunder om dagen och ökar sen. När jag är med min kusin Jinjee i Kalifornien packar vi in alla barnen i vanen och kör till närmsta fält, skyndar oss ut på fältet och sungazar i tio sekunder. sen in i bilen och tillbaka fulla av energi! Så ser ni mig tittandes in i solen vet ni vad jag gör;)

Solhälsningar

erica

Borta bra men hemma bäst

Sitter på tåget hem till kära Götet och min familj. Lycka att få krama min lilla saga och se in i min mans djupbruna ögon.

Glada dagar som sagt med manusläsning, besök på hälsomässan, kvalitetstid med far och kreativa möten. Jag pratade med min pappa, som är sjökapten, att där har jag nog fått hans gen, jag behöver miljöombyte för att kunna uppskatta det jag har och på något sätt känna att jag lever fullt ut. Men att ha ett hem att återvända till är precis lika viktigt. Vi vill alltid ha kakan och samtidigt ha den kvar och i detta fall går det ju!

Igår åt jag slånbär direkt från busken under vår söndagspromenad, jag hoppade även in i skogen när jag såg några stackars blåbär och lingon. För en Robinsondeltagare hade detta varit lycka men jag övervägde att äta fler eftersom de hade börjat jäsa. Kanske kunde bli blåbärsvin om man plockat dem? Förresten finns det? Solen tittade fram och sa hej under vår promenad, det var ett kärt besök eftersom hon gömt sig under några dagar. tack för solen och hennes strålar som värmer om ens så för en minut. Jag ”sungazade” och drog i mig alla strålar som jag kunde… Sungazing är ett sätt att tanka energi på, det finns faktiskt människor som bara lever av solens energi och vatten. Jag är inte en av dem – jag gillar raw godisar för mycket;). Sun gazing är något man övar upp, det handlar om att titta rakt in i solen i soluppgång eller solnedgång. Man börjar med några sekunder om dagen och ökar sen. När jag är med min kusin Jinjee i Kalifornien packar vi in alla barnen i vanen och kör till närmsta fält, skyndar oss ut på fältet och sungazar i tio sekunder. sen in i bilen och tillbaka fulla av energi! Så ser ni mig tittandes in i solen vet ni vad jag gör;)

Solhälsningar

erica