Kurser hösten 2009

Välkommen till en höst med Raw Food

Ge dig en höst med den bästa maten och massor av livskraft! Följ med på höstens kvällskurser i raw food som har sju inriktningar eller låt dig inspireras i en heldagkurs på en helg! Läs mer om kvällskurserna vid respektive kurs, och känn efter vad du vill veta mer om.

Heldagskurs:20 september, tid 10-16
Under en heldagsinspirationskurs får du en djupdykning i vad raw food är, hur du äter och lever med raw food. Du lär dig tillreda härliga frukostar, energifyllda luncher och middagar samt läckra snax/mellanmål/desserter. Perfekt för dig som vill veta hur du börjar med raw food som en livsstil eller bli inspirerad om du redan har börjat med raw food.

Onsdagden den 21 oktober, tid 18.15 21.15:
Detox– hösten och våren är de bästa tillfällena att detoxa. Då gör naturen sina sin egen detox med höst-och vårdagsjämning. Under kvällen får du bl.a reda på varför vi behöver göra en detox, vad som händer under en detox och du får ett tredagarsprogram för din egen detox samt att en detoxdag demonstreras och provsmakas.

Söndagen den 25 oktober, tid 10-16:
Heldagskurs- Under en heldagsinspirationskurs får du en djupdykning i vad raw food är, hur du äter och lever med raw food. Du lär dig tillreda härliga frukostar, energifyllda luncher och middagar samt läckra snax/mellanmål/desserter. Perfekt för dig som vill veta hur du börjar med raw food som en livsstil eller bli inspirerad om du redan har börjat med raw food.

Onsdagen den 28 oktober, tid 18.15- 21.15:
Raw Food och träning hur fungerar raw food och träning ihop? Varför är det viktigt att träna när du äter raw food? Varifrån kommer proteinet, fetterna och kolhydraterna? Behöver vi kosttillskott när vi tränar och äter raw food? Dessa är några av frågorna som besvaras under kvällen och du får prova olika träningsdrinkar/snax

Onsdagen den 4 november, tid 18.15-21.15:
Syra/Basbalans och födoämneskombinationer– hur påverkar en sur/basisk kropp vår hälsa? Vad kan du göra för att bli mer basisk i kroppen och på så sätt öka ditt immunförsvar? Hur ska födoämnen kombineras för att underlätta matsmältningen? Du får smaka på rätter som naturligt sänker ditt ph och har den rätta kombinationen.

Onsdagen den 11 november, tid 18.15-21.15:
Raw food och barn- hur fungerar det att ge barn raw food? Vad ska vi vara uppmärksamma på som föräldrar? Hur kan du ge ditt barn godis utan socker, kakor fria från mjöl, laktos och ägg och tårtor utan grädde? Här får du chansen att smaka mycket god barnmat som även passar vuxna.

Onsdagen den 18 november, tid 18.15 -21.15:
Raw food och träning hur fungerar raw food och träning ihop? Varför viktigt att träna när du äter raw food? Varifrån får du proteinet, fetterna och kolhydraterna? Behöver du kosttillskott för att tränar och äter raw food?  Dessa är några av frågor som besvaras under kvällen och du får provsmaka olika drinkar och snax.

Söndagen den 22 november, tid 10-16:
Heldags kurs- Under en heldagsinspirationskurs får du en djupdykning i vad raw food är, hur du äter och lever med raw food. Du lär dig tillreda härliga frukostar, energifyllda luncher och middagar samt läckra snax/mellanmål/desserter. Perfekt för dig som vill veta hur du börjar med raw food som en livsstil eller bli inspirerad om du redan har börjat med raw food.

Onsdagen den 25 november, tid 18.15-21.15:
Lunch/Middag- lär dig hur du på enkla och goda sätt kan variera dina luncher och middagar.

Onsdagen den 2 december, tid 18.15-21.15:
Desserter- den här kvällskursen behöver bara en presentation. Njutning för mun, kropp och själ! Denna kurs har ersatts med raw food och träning!

Söndagen den 6 december, tid 10-16:
Heldagskurs- en heldag med inspiration till ett mer raw julbord! Traditionella julrätterna kommer att tillredas och avsmakas. Och inte att glömma, ljuvligt juliga sötsaker .

Lördagen den 12 december, klockan 15-19:
Välkommen till ett Raw julbord! Ett eko och raw food julbord/tallrik dukas upp och avnjuts i julmyset. Drop in mellan 15-18, dock behöver vi din anmälan för att kunna förbereda din luciaafton så stämningsfylld som möjligt. Pris per tallrik 425 kr.
En raw tallrik består av: Fördrink, förrättstallrik, kallrättstallrik, varmrättstallrik, sötsakstallrik samt dryck och julsnax.
Anmäl till erica@pzi.se

Plats: Kurserna hålls på, Mitt i centrum, Götabergsgatan 20, 411 34 Göteborg.

Kostnad: Heldagsinspirationskurs 1200 kr
Kvällskurs 450 kr. Anmäler du dig till fyra av kvällskurserna vid samma tillfälle får du en rabatt av 50 kr per kurs.

Anmälan: Anmälan gör du senast måndagen i samma vecka som kurstillfället, om inget annat anges. Begränsat antal platser. Avbokning fram till en vecka innan kurs får du full betalning åter. Från en vecka till tre dagar innan kursen får du halva kurskostnaden. Avanmälan tre dagar innan kursdatumet fram till kursdagen, ingen återbetalning.
För anmälan eller frågor maila
erica@pzi.se

Raw Food by Erica

Hej! Här är min nya, glada hemsida som ska fyllas med livskraft, glädje, känslor – ja allt som hör livet till!

Ni kommer att kunna följa mig på min blogg som du hittar här på sidan. Ibland är det inlägg, kort eller en videosnutt.

Hemsidan kommer också att uppdateras med prenumeration av recept, e-böcker, webshop och annat kul som gör livet mer levande.

Vi ses här!

Raw food på svenska

rfps
Raw food på svenska är boken för dig som är nyfiken på att börja med en mer raw livsstil, för dig som redan har nosat på det eller för dig som redan är inne på raw food. I boken finns recept utifrån de råvaror som vi har i Sverige och de tillreds på enkla sätt. Jag och Irmela vill tacka alla fina mail vi fått från läsare – ni är en äkta inspirationskälla!

Här kan du läsa några utlåtande från några av våra läsare.

”Hej,
Jag vill bara säga att jag gillar din bok jättemycket!
Jag har ätit 99% raw sedan ett år tillbaka och har under den tiden skaffat mig en massa raw food-böcker från USA,  men ingen är så bra som din! De flesta har urtråkiga bilder, man blir ju inte sugen precis. Din bok kan man ju titta i bara för bildernas skull! Och när jag läser recepten känns allt lätt och enkelt, precis som det ska vara med raw food!Även min snart femårige son (som äter raw/vegan) har tittat jättemycket i din bok och blir inspirerad av bilderna, pekar och frågar om vi kan göra saker, sedan gör vi dem tillsammans och han äter glatt! Jätteroligt! Det har aldrig hänt med någon annan bok.
Tack för en superfin och positiv bok!!
Tack Erica! Du har skrivit boken jag saknat i 10 års tid! Jag har varit raw food-fantast sen i tonåren och samlat på mig en del raw-böcker, från England och USA. Även om de är väldigt inspirerande och fina så har det saknats en bok som tar sig an raw food utifrån de svenska förutsättningarna Det är väldigt skönt att slippa sitta och omvandla cups till deciliter och slå upp ingredienser i ordboken som man inte vet vad de betyder. Ett plus att de flesta recept inte kräver torkmaskin, då blir det lättare att tipsa sina vänner och familjemedlemmar om recepten. Och ännu ett plus för den fina utformningen och de vackra färgbilderna i boken.
Hej !
Jag ville bara skriva ett tack till författarna till boken ”Raw food på svenska”
Boken gör det så mycket lättare att äta raw food, med alla fina maträtter och tips man får.
Med vänlig hälsning Carina.”
Jag var i bokhandeln idag och fick tag på det sista exemplaret av din bok. Jag hoppas det kommer att gå riktigt bra för dig och din verksamhet, det är en verklig glädje att rawfood börjar bli populärt (det finns till och med rawfood-kex på ICA här i Umeå) , och du verkar vara rätt person att inspirera och hjälpa människor till hälsa genom denna härliga livsstil.
mvh / Mona Ersare , Umeå
Hej Erica! Jag köpte Raw food på svenska för ca en månad sedan och har använt den dagligen. Den är en mycket bra bok för någon som är intresserad av raw food men som inte vet så mycket om kosten. Jag var nyligen på ett hälsohem för levande föda och rekommenderade din bok varmt till mina kurskamrater.