Julbutik i Kungsladugård – köp raw food godis!

Julbutik

Julbutik

Välkomna till Älvsborgsgatan 29!

Här hittar du en alternativ julbutik där du kan köpa färskpressad morotsjuice med ingefära, hemmagjorda flapjacks och raw godisar!

Raw julgotter

Raw julgotter

Du kan köpa raw marsipan med antingen spirulina, acaipulver och blåbärsjuice eller kryddiga cashewbollar. Passa även på att köpa boken så du kan göra goda julsnax hemma själv! Bra julklapp eller gå bort present!

Adress: Kungsladugårdsgatan 29

Öppettider: vardagar 12-19 och lördag/söndag 11-17 (de som står i butiken vill förbehålla sig för tidigare stängning…eller senare öppning….)

Det var kul att Ann frågade om jag ville ha lite raw godis där eftersom jag bor tre minuter därifrån, så det är lätt att fylla på när det tar slut;)

Vi kanske ses där!

Yum yum

Yum yum

Igår kalasade vi hemma luciadagen till ära på lussebullar och pepparkakor! Jag blev helt lycklig när jag hittade på saffransbröds receptet tidigare i december, dock har jag bara höftat… Som vanligt…. Så innan jag delar med mig av det måste jag mäta! Håll ut det kommer!

Lusse bröd

Lusse bröd

Sankta Lucia

Erica

Long Live Life

Raw Julbord

Härlig härlig jul mat i stora lass!

Det var premiär för det raw julbordet i år, något jag velat göra i flera år och nu ska bli en ny tradition. Allt eko, raw och tillrett med kärlek!

Julbord

Julbord

Det ”kalla” var: Papayacarpacio, laxpaté, marinerad arame i ingefära och tamari med rödbetsnudlar, fänkål marinerat i granatäpple juice. Vört bröd, groddat hampabröd, sourcreamost, vitlöksost.

Det ”varma”: Nötbullar, masserad grönkål med brysselkål och tranbär, apelsin och agave marinerad gulbetor med vitkål, rödkål med stingig pepparrot och grönkålschips

Godisbordet: Raw risgrynsgröt eller ris ala malta (du väljer;) med clementinklyftor och jordgubbssås, minttryffel, pepparkakor, marsipan, julbakelse, lussebröd

Håll utkik i nyhetsbrevet efter några av recepten – får du det inte, börja prenumerera på hemsidan.

Fänkålssallad som påminner om sillsallad

Fänkålssallad som påminner om sillsallad

Mor och jag pysslade i köket från morgon till kväll men att sprida glädje ger glädje, så vi kände att gnistan fanns kvar även efter ett 12 timmars kökspass. Mor Bitte har fenomenal energi och hon säger att det hade aldrig varit som om hon inte hade ätit raw food! Keep up the raw thing!

mor rullar nötbullar

mor rullar nötbullar

Som skrivet var detta det första julbordet på den nybörjade raw julbordstraditionen. Nästa år är du varmt välkommen och ni som var där och njöt med oss, vi ses igen!

Ljus bollar glöder som solen

Ljus bollar glöder som solen

På väg till Heden för att hämta min bil såg jag att de bollar som hänger mellan Heden och Valand hade tänts, jag har undrat i några veckor varför de bara hängde där?! De spred värme i mitt hjärta och påminde mig om den härliga känsla ett raw julbord ger oss. Tidigare år när jag bokstavligen rullade ut från olika julbord, kände jag mig uppblåst, körig i magen och helt sänkt i min energi. Långt ifrån den lätta känslan som jag vill ha! Varför gör vi så mot oss själva, proppar oss fulla med mat och sen inte orkar tänka eller se att vackra julklot har tänts som en påminnelse om att vi behöver ljus, glädje och kärlek.

Love and light and christmas candy!
Erica

Long Live Life

Raw Julbord

Härlig härlig jul mat i stora lass!

Det var premiär för det raw julbordet i år, något jag velat göra i flera år och nu ska bli en ny tradition. Allt eko, raw och tillrett med kärlek!

Julbord

Julbord

Det ”kalla” var: Papayacarpacio, laxpaté, marinerad arame i ingefära och tamari med rödbetsnudlar, fänkål marinerat i granatäpple juice. Vört bröd, groddat hampabröd, sourcreamost, vitlöksost.

Det ”varma”: Nötbullar, masserad grönkål med brysselkål och tranbär, apelsin och agave marinerad gulbetor med vitkål, rödkål med stingig pepparrot och grönkålschips

Godisbordet: Raw risgrynsgröt eller ris ala malta (du väljer;) med clementinklyftor och jordgubbssås, minttryffel, pepparkakor, marsipan, julbakelse, lussebröd

Håll utkik i nyhetsbrevet efter några av recepten – får du det inte, börja prenumerera på hemsidan.

Fänkålssallad som påminner om sillsallad

Fänkålssallad som påminner om sillsallad

Mor och jag pysslade i köket från morgon till kväll men att sprida glädje ger glädje, så vi kände att gnistan fanns kvar även efter ett 12 timmars kökspass. Mor Bitte har fenomenal energi och hon säger att det hade aldrig varit som om hon inte hade ätit raw food! Keep up the raw thing!

mor rullar nötbullar

mor rullar nötbullar

Som skrivet var detta det första julbordet på den nybörjade raw julbordstraditionen. Nästa år är du varmt välkommen och ni som var där och njöt med oss, vi ses igen!

Ljus bollar glöder som solen

Ljus bollar glöder som solen

På väg till Heden för att hämta min bil såg jag att de bollar som hänger mellan Heden och Valand hade tänts, jag har undrat i några veckor varför de bara hängde där?! De spred värme i mitt hjärta och påminde mig om den härliga känsla ett raw julbord ger oss. Tidigare år när jag bokstavligen rullade ut från olika julbord, kände jag mig uppblåst, körig i magen och helt sänkt i min energi. Långt ifrån den lätta känslan som jag vill ha! Varför gör vi så mot oss själva, proppar oss fulla med mat och sen inte orkar tänka eller se att vackra julklot har tänts som en påminnelse om att vi behöver ljus, glädje och kärlek.

Love and light and christmas candy!
Erica

Long Live Life

En frukt om dagen

Delicato

Delicato på väg

Vad är det här? En lastbil full med jordgubbar? Njae, inte direkt, en lastbil fullpepprad med socker och transfetter kanske är mer rätt beskrivet.

Men vi får väl ändå hålla med om att Delicatio har anlitat en oerhört kreativ reklambyrå som gör att till och med jag kan småle en tidig fredagsmorgon nere i Partihallarna:) Uppe i ottan för att få tag i de allra färskaste och mest sprakande råvarorna inför morgondagens julbord. Vi ses imorgon!

Strawberry on raw chocoalte cake!

Erica

Long Live Life