Januari raw food inspiration i Falsterbo Skanör

Spelabäcken

har glädjen att 13 juni 2010 välkomna

Erica Palmcrantz, Raw Food-inspiratör

Erica erbjuder Raw Food-föreläsning- och matlagningskurs på Spelabäcken.

Helgen 13 juni 2010 hoppas vi att så många som möjligt tar chansen att uppleva henne.

Föreläsning och matlagningskurs kl. 10.00-16:00.

Pris: 1300 kr

Minst antal deltagare: 15 pers

Anmälan:

Receptionen på Hotell Spelabäcken, bokning1@skanorfalsterbo.com eller till 040-475300

Varmt Välkommen

Önskar Erica och vi på Spelabäcken

Det killar lite i min hals

det är något på gång… Jag har lyckats väja mig för olika basilusker med ingefära, zink, kollodioalt, silver, bipollen och andra immunförsvars höjare under hösten. Men nu verkar det som det har blivit min tur.. Sömn som man alltid får lite för lite av när man har en tvååring och är dedikerade 24 timmar om dygnet till att sprida ordet om raw food, ska vara det bästa bästa för att hålla sig frisk. Men efter en dag på caféet och administrativt jobb blir det min egen hemma kur och en skön filt i soffan.

Min antiförkylnings gegga är:

Juice från en citron
en matsked honung
1 tsk spirulina
4 cm färsk riven ingefära

Rör runt i en skål och ät och känn hur cellerna och andningsvägarna städas!

Healthy heart

Erica

Long Live Life

Raw julmat

Råvaror redo att bli julmat

Råvaror redo att bli julmat

Äpplen och grönkål

Äpplen och grönkål

Andra advent var vi tio julmatssugna som hade samlats för att se hur en helt raw julafton kan smaka!

Vi lekte med tanken om hur den perfekta julaftonen skulle se ut och hur maten kunde bli en del av denna perfekta dag. För att ge kroppen en schysst start och förbereda den på all mat som kommer på en julafton började vi med en grön smoothie. På vår perfekta julafton tog vi sedan en promenad i snön för att sedan komma in till en chaihampafrösmoothie och risgrynsgröt med jordgubbssås. Efter denna kryddiga dryck och mättande gröt började ett dignande julbord skapas fram.

Arame sallad med röbetsnudlar

Arame sallad med röbetsnudlar

aramesallad

aramesallad

Raw food nötbullar

Raw food nötbullar

Grönkål gillar tranbär

Grönkål gillar tranbär

Det blev mycket gott och kroppen blev så där härligt skönt, lätt mätt och var helt nöjd. Det sparades dock lite plats i magen för alla godsaker som hör en julafton till. Vi pratade mycket om traditioner, hur vi vill möta dessa traditioner och hur vi kan förnya dem. Och under jul är maten en stor del! Mer bloggprat om jul kommer  – tipp, tipp, tapp!

Raw julgodis stuga

Raw julgodis stuga

Malins tomteluvor -spirulina marsipan

Malins tomteluvor -spirulina marsipan

Mint choklad tryffel

Mint choklad tryffel

Julbakelse med saffransgrädde och cocoanibs

Julbakelse med saffransgrädde och cocoanibs

Ja det var sannerligen en härligt god dag! På lördag har du chansen att gå på ett helt RAW och EKO julbord. Info finns på hemsidan. Du behöver anmäla dig senast på torsdag den 10 december. Det är drop in mellan 15-18 på Mitt i Centrum på Götabergsgatan och priset är 425 kr!

Merry Christmas!

Erica

Long Live Life

me love cherimoya

Cherimoya

Ni kanske har sett denna konstiga frukt i fruktaffärerna?? En frukt som ser att bäst före datumet varit, skal som ser ut som ett fjäll och alldeles mjuk. Det är en Cherimoya!! Nu är det säsong för de små goda rackarna…Första gången jag smakade en cherimoya kändes smaken skum, vitt kött som var alldeles sölig och hade en intensiv söt smak av banan, jordgubb och gul kiwi. Hemma hos Taliferos (min kusin Jinjee med man och barn) började vi betygsätta cherimoyosarna vi åt för att jag skulle få veta när vi åt en tiopoängare. För det tar som sagt ett tag att vänja sig vid smaken och när du väl gjort det är det som du vill äta cherimoya hela tiden. Nuförtiden när jag får tag i en cherimoya blir det som för en del andra när de ska avnjuta ett gott glas vin, jag tänder ljus, sätter på bra musik, lägger min cherimoya på en fin tallrik och bara njuter. Öppnar den med händerna och njuter av varje bit. De svarta kärnorna som det är fullt av i en cherimoya, är så vackra och jag upplever dem som oerhört kraftfulla och inbillar mig att cherimoyan även ger mig den kraften.

Cherimoya färdig för att ätas

För att veta att en cherimoya är perfekt mogen kan du ta den försiktigt i handen, och klämma försiktigt, försiktigt och du ska kunna ge den ett lätt tryck och är den mjuk är den redo att ätas. Du kan även titta på den ”skrutten” har den lite vätska där och nästan som den vill öppna sig – yes då är den din! Charmen med cherimoyan är att olika smakerna som förvandlas i munnen och att den bara kan ätas med fingrarna.. Härligt att känna sig som ett barn och äta med händerna, försiktigt ta ut kärnorna ut munnen och sen samla dem i en söt liten hög, ta skalet och äta det allra minsta som finns kvar… Ja, ni kommer märka att det kommer uppkomma en speciell cherimoya kärlek när ni provat….

Cherimoyakärnor

Cherimoya love and power!

Erica

Long Live Life