Ny lag som ska skydda dig

Den 25:e maj 2018 började EU-lagen om General Data Protection Regulation (GDPR). En lag som ersätter den svenska lagen om hur företag behandlar personuppgifter. . Lagen är till för att skydda dina uppgifter. Som prenumerant till detta inspirationsbrev kan du känna dig trygg att dina uppgifter stannar inom företaget (Palmcrantz Institutet AB/ raw food by erica) och att du kan när du vill avregistrera dig till inspirationsbrevet. Undrar du något mer så är du alltid välkommen att maila mig på info@rawfoodbyerica.se
 
I och med den här lagen började jag tänka på att skydda sig. Vi kan skydda oss från omvärlden genom att stänga in oss, stänga av och ned, vi kan skydda vår hud från solen genom solskyddsfaktor, vi kan skydda våra kroppar mot fria radikaler genom att äta antioxidanter, vi kan skydda oss mot sjukdomar genom att ha en levande och frodande bakterieflora i tarmen. 
Hur kan vi skydda lagom? Hur kan vi skydda oss utan att vi blir isolerade? 
 
Ibland äter man så nyttigt och skyddar sig jättemycket med bra näring men blir också isolerad. Vi kan smörja på oss massor av solskyddsfaktor men ändå bränna oss i solen om vi solar oss för länge. 
Så hur kan du skydda dig lagom? Sätter du upp egna lagar hur du ska skydda dig själv? 
 
När jag sätter upp lagar med hjärnans kraft  så bryter jag dem förr eller senare. Men när jag sätter mina egna lagar med hjärtats kraft, då blir resultatet annorlunda. 
 
Vilka lagar sätter du för dig själv, som kommer ifrån hjärtat? 
 
En tanke att bära med dig in i sommar Sverige <3
 
Kram
Erica
 
Apropå att skydda sig mot sjukdomar kan det vara både gott och lyxigt på samma gång – därför kommer det i sommar att lanseras drinks by Erica – Nice Kombucha. 

Agenda 2018 – nytt Raw food & Yoga Retreat med Erica och Sam!

 Nytt på Agenda är retreat på Shambala Gathering, Borntorpet i Skinnskatteberg!!

12-16 september Raw food och Yoga Retreat med Erica och Sam på Borntorpet/ Shambala Gatherings- möt hösten med klara intentioner. Maila på info@rawfoodbyerica.se för mer info.

Erica bjuder in dig i raw food:ens magiska värld och delar med sig av din passion för den rena, glada maten. Tillsammans kommer vi prata om raw food; vad det gör för dig, hur du kan börja i din egen takt med raw food och varför raw food är mer en livsstil än bara ett sätt att äta och mycket mer.

Sam Aziz förgyller dina morgnar med yoga och mjuknar av eftermiddagen med yinyoga eller meditation. Sam har sin bakgrund i ashtangayogan men är även inspirerad av andra yoga stilar. Yogan som Sam lär ut är mjuk och dynamisk, hjärtkännande och stark, insiktsgivande och frigörande.

Maten som serveras under retreatet är endast raw food och blir en blandning av vilda gröna blad, superfoods, läckra desserter och goda maträtter.

I år är vi väldigt glada att kunna erbjuda ett fem dagar långt retreat – de erfarenheter vi har burit med oss från tidigare Silent Awakening Retreat, är att efter tre dagar ha deltagarna verkligen landat i sig själva, yogan har kommit in i kroppen och raw food har börjat verka på cellnivå och sen få vara kvar i den bubblan två extra dagar för att få med sig största behållning är en gåva. 
 
 Det finns fortfarande några platser kvar på Raw Life Education i sommar!

Become a Raw Life Educator

Vill du lära dig om ett holistiskt sätt att lära och leva? Vill du inspirera människor till att leva med raw food?

Utbildningen till certifierad Raw Life Educator ger dig kunskap och kraft att stå på egna ben och inspirera vidare i raw food på det sätt som du gillar bäst; exempelvis som föreläsare, raw food kreatör eller raw food kock!

Vid varje utbildningstillfälle skapar vi tillsammans maträtter utifrån det aktuella temat. Det är mycket intressant och lärorikt att se vilken härlig mat som kan skapas med hänsyn till olika infallsvinklar i den raw:a kosten. Under utbildningen får du ta del av intressanta gästföreläsare som är Sveriges främsta inom sitt ämne, detta för att ge dig så bred och djup kunskap som möjligt om helheten i raw food. Varje utbildningsdel innehåller även yoga, meditation eller rörelse i annan form.

Efter genomförd utbildning ingår du i Raw Life Education Team där vi erbjuder vidareutbildningar, inspirationsresor och andra aktiviteter med raw food som fokus.

Det är många som frågat mig vilken utbildning de ska gå. Det svar jag ger är att det främsta de ska titta efter när det undersöker olika utbildningar är om utbildningen erbjuder vad du vill ha ut av en utbildning. Det viktigaste är att du tagit dig tid att verkligen känna in vad du vill förverkliga och sedan ta med dig den kravprofilen när du går ut och letar efter ett sätt att finna mer kunskap. Det främsta som du behöver när du påbörjar en utbildning är att du har en passion och en drivkraft. Jag hoppas att denna utbildning kan ge dig vad du efterfrågar!
Aktuella datum för sommaren 2018:
Första tillfället 27 juni – 1 juli
samt
Andra tillfället 1- 5 augusti

Följande är huvudpunkter i utbildningen. Fler ämnen kommer att beröras och vi får mycket tid till att dela erfarenheter, kunskaper och gå djupare in i alla de ämnen som rör raw food som livsstil.  Eleverna får delta vid flera praktiska moment och själva vara kreativa när det kommer till mattillredningen.

  • Raw food som livsstil
  • Redskap i raw food köket
  • Grunderna i raw food tillredning
  • Raw food – detoxmat
  • Raw food – desserter & superfoods tillredning
  • Raw food gourmet/fine dining
  • Råvaror & ingredienser
  • Vandring bland vilda blad
  • Odling, skott, groddar & syrning
  • Detox
  • Föreläsning med näringsterapeut
  • Rörelse & raw food
  • Meditation, yoga & dans
  • Ekologisk & naturlig hygien
  • Ayur veda, kinesisk medicin & raw food
  • Superfoods
  • True food
  • Business from the heart

Är du nyfiken på att veta mer om utbildningen maila info@rawfoodbyerica.se

 
Raw Life Festival på Mundekulla -biljettsläpp vilken dag som helst! Läs mer här
Prana festival i Göteborg

Lördag

17:00 – 18:00 FÖRELÄSNING &

Söndag

10:30 – 11:30 FÖRELÄSNING
 – Mat ger dig energi!

Vill du ha mer energi? Vill du leva ett liv som bär dig mot dina drömmar och visioner? Maten är ett kraftfullt verktyg till att leva ditt liv med mer kraft och energi. Erica berättar hur du kan bjuda mat som boostar ditt immunförsvar, är anti inflammatorisk, och ger dig den extra gnistan i ditt liv. Du kan ta din kost och ditt liv till ytterligare en nivå – kom och få reda på hur du gör det!

Hälsa kryssning 4-5 oktober
Ombord samlar vi de mest inspirerande föreläsarna, kursledarna och författarna. Det blir ett fullspäckat program där du väljer ut det som passar dig bäst. Ta chansen att träffa likasinnade och bli inspirerad och peppad tillsammans på vår unika hälsoresa.

Båten lämnar Stockholm kl. 18.00 och är åter i hamn ca. kl. 15.30 dagen efter.

Inspireras av årets film här till höger och boka in Hälsaresan 2018!

Allt detta ingår:

* Resa med Vikingline Cinderella Stockholm – Mariehamn ToR
* Boende – del i dubbelrum
* Hela vårt inspirerande program
* Buffémåltid med valfri dryck
* Stor frukostbuffé
* Lyxig lunch
* Taxfree ombord

 boka online

Uppge bokningskod: HALSA Pris: från 1 275 sek

 

NICEKombucha – låt mig presentera min nya bebis

 

Jag är så otroligt glad att äntligen få presentera min nya bebis – NICE kombucha! Från första fröet som var såddes har det varit en process, precis som det är att göra kombucha. Den måste få tid att fermentera, ha rätt förutsättningar och skapa sin bubblighet. Så just nu bubblar jag hur jag vill dela denna dryck med dig! Inom några veckor finns den att köpa i affärer och till hösten ska den finnas i de större matkedjorna.

I lördags hade vi en smyglansering på Happy M Kitchen för att låta gäster smaka och tycka till.

Vi har fem olika smaker – fyra har basen grönt te:

Grönt te naturell

Citronmeliss

Aloe Vera

Ingefära

Den kombuchan som är helt unik på marknaden är kombuchan som är gjord på kallbryggt grönt kaffe. Smaken som blir är helt suverän – porlande, uppfriskande och ger en lyxkänsla. Vi kallar den smaken Gold. För våra gyllene tillfällen i Livet. De andra smakerna är givetvis också supergoda!

 

Drycken lanseras i samarbete med Mari Ölund på Läkande Rum, vi har gemensamt intresse för hälsa och hur vi kan bidra till ökat välbefinnande hos människor. Vi vill göra livet mer Nice helt enkelt! Jag fick namnet Nice till mig för att en vara ska vara Nice för den som använder den och hur den är framställd.

 

 

Kombucha är en svampkultur. För att kombucha ska kunna bildas behövs en scoby, kallt te/ kaffe och socker. Scobyn skapar en fermenteringsprocess och i den processen skapas bra bakterier för våra tarmar. Bussiga bakterier som gör att vi både stärker vårt immunförsvar och ger goda förutsättningar för att vi ska bli gladare, ja, för faktiskt utvecklas 95 % av vårt välmående hormon, serotonin i tarmen har det visat sig i forskning. Coolt va?

Kombuchan kommer att finnas i pet flaska 250 och 500 ml, och i glasflaska 330 och 700 ml och på sikt även i en 1 liters petflaska.

Läs gärna mer på nicekombucha.com

Jag kommer att hålla dig uppdaterad här på bloggen!

Utlottning och Recept NICE kombucha

Du kan vinna en flaska av varje smak, du som premium medlem kan vinna två flaskor av varje smak
Grönt te, Citronmeliss, Aloe Vera, Ingefära och den unika kallbryggda kaffe kombuchan. – Gold.
Skriv en kommentar varför du vill boosta dina kompisar i tarmen i kommentarsfältet nedan plus likea NICE kombuchas sida på Facebook och följ oss på Instagram,  NICE Kombucha, så blir det möjligt att just du vinner NICE kombucha. Kom ihåg att ange dig email adress. Vinnaren kontaktas via email i slutet av juni månad.
Spetsa sommarens bål med kombucha eller gör en lyxig drink.
Super nyttigt samtidigt som det är super gott!
Jordgubbs Basilika Kombucha fusion Drink
I pkt frysta jordgubbar, 225 gr
1/2 kruka basilika
1 msk xylitol eller kokospalmsocker ( kan uteslutas)
500 ml kombucha, du kan använda vilken smak du vill men jag använde NICE kombucha GOLD smak ( som snart finns ute i handeln)
Mixa frysta jordgubbar med sockeralternativ och basilika i en mixer. Det blir som en tjock sorbet. Fördela jordgubbsblandningen i fyra glas, häll på kombucha och rör runt. Servera med sugrör och sked.
I helgen så serverade jag kombucha med syrenblommor i- också så himla läckert att använda blommor vid servering.