Recept på 5 Bowls för Premium medlemmar

Som Premium prenumerant får du fem helt nya Bowl recept – som frukost, lunch, lättare middag, mellis. Ja, en bowl kan man njuta av närsom under dagen för att fylla på med ny energi utan att bli för mätt, som gör att man blir slö. Gott mätt och skön energi!
Min inspiration var FÄRG – nu när höstlöven sprakar av färg men snart är löven fallna och  några gråa månader väntar, iallafall om man bor i Göteborg som jag gör;). Under den period behöver vi verkligen färg ifrån maten för att hålla oss friska och inspirerade och inte bara uppleva dessa månader som en transportsträcka till våren.
Om du gör din bowl över några timmar kan du låta den stå framme på köksbänken, men tar det längre tid ställ in den i kylen för bästa förvaringen. Håller 2-3 dagar i kyl, så gör för några dagar framåt. Ta gärna fram någon timma innan du ska äta så blir den rumstempererad.
GUL – Overnight oats med mango och gul kiwi
ORANGE – Fruktbowl med sharon, baobab och havtorn
RÖD –  Gryn- och chia bowl med gojibär och granatäpple
GRÖN – Matcha & Chlorella Bowl med chiafrön
BLÅ – Chiapudding med blåbärssylt och färska bär

*** MEDLEMSKAP RAW PREMIUM  ***

Detta innehåll är tillgängligt för premium-registrerade användare.
Vill du ta del av detta innehåll så kan du registrera dig eller uppgradera ditt medlemskap här.

Advanced Course i tre dagar med Kate Magic i Göteborg 

Kate kom i onsdags kväll till Göteborg för att hålla sin three days Superstar course, som är en förlängning på hennes Advanced raw food course. När jag mötte henne gick vi till Läkande Rum och deras kombucha bar, Kate älskar nämligen kombucha! Vi handlade och förberedde inför kursen.

Kate har varit raw vegan i över 20 år och har hittat en hälsosam balans som hon lär ut vidare på sina kurser och via sin hemsida katemagic.com. Hon driver också rawliving.eu tillsammans med sin ex man Chris Wood som erbjuder något av de största sortimenten på raw food produkter i Europa.

 

 

För just denna kurs var maxantalet 12 personer för att hålla det så intimt som möjligt och att alla ska få utrymme att ställa frågor och få svar på dem.

Kursen innehöll många olika element men fokus var på fermentering, medicinal herbs/mushrooms/ tonics. Här står Kate med lyckliga kefir gryn!

Mumsiga chokladbollar fyllda med superfoods! Cacao är också en av Kates favoriter.

Mmm pizza varm, direkt från torkugnen.

 

Varma drycker är så läckert och är nödvändigt denna kalla period som kommer.

Kate visade många olika goda rätter, desserter, choklad och drycker. Och pratade samtidigt – maximalt med smakupplevelser och kunskap!

Raw food ost är så fantastiskt gott och här visar Kate en ost som fermenterats i tre dagar, men gör man den hemma kan den stå och gotta till sig längre.

Det var helt fantastiska dagar och verkligen påfylld med ny inspiration och ännu fler verktyg att äta raw food på vintern!

Snart vill jag åka till London, hälsa på Kate och utforska raw food utbudet där:).

Här kommer recept på Kates Rainbow cake

 

Kram

Erica

 

You don’t need any special equipment to prepare the cake, but you do need silicon molds to set it in

Recipe Ingredients

Recipe Instructions

In a large bowl, mix your coconut flour and xylitol together.

I would recommend using xylitol rather than any other sweetener in this recipe, because it won’t affect the colour.

Once they are evenly mixed, add the water; it will go a little clumpy, that’s fine. Next, get four more smaller bowls, and divide this mixture into five.

Each portion will make a little over a cup. It doesn’t need to be exact! Now that you have five near equal sized portions of white mixture, add one teaspoon of superfoods to each bowl, to make the different coloured layers.

Stir in as best you can; it will still be a little clumpy, don’t worry.

Now melt your coconut oil in a double saucepan over a low heat, this takes about five minutes if you want to keep it at the low temperatures that maintain its raw status.

First take your purple corn layer, and stir in half a cup of liquid coconut oil. Stir it firmly, breaking down any of those stubborn clumpy bits, so you have a smooth paste.

Take your silicon mold (I have used a square, and a heart, and I have also made little individual cakes like the ones pictured), and spread your purple layer over the base of your mold.

It will seem like its too thin, but we patient, it will spread. Now do the same with your KLA layer: add the coconut oil, beat it to a paste, and spread a thin layer over the top of your first layer.

Repeat the process with the matcha, turmeric, and finally cranberry. Now put your cake in the freezer, and leave it there to set for around an hour. If you take the cake out too soon, it will crumble, so be patient. Once it’s solid, you can easily turn it out of your silicon mold, and if you have a square cake, you may want to cut it into cubes at this point. If you have a heart shape, I would leave it as it is!

Either make some raw chocolate using your favourite recipe, or melt down a couple of bars. Pour the chocolate over the cake, allowing just a little to drip down the sides for effect, but so you can still see the layers. Pop it back in the freezer to set for another 20-30 mins.

You can happily store the cake in the freezer or the fridge. It keeps well, up to a couple of weeks in the fridge, just make sure it doesn’t get any moisture in it or it will go soggy.

Total Time
45 mins
1 hr to set

 

ps. på Kates hemsidor hittar du massor av recept.

En magisk lördag

En bild som jag postade på Instagram för några år sedan… min arbetsplats mellan en sovande bebis och en sovande katt, under en magisk tavla gjord av Emma Lindström… där började jag gårdagens magiska lördag. I soffan, samlade mina tankar och intention med dagen… 

sedan efter morgon mys med familjen for jag in till stan för dag två av Kate Magics tre dagars advanced course. Så fantastiskt! Idag söndag är sista dagen och jag ska skriva ett inlägg från kursen i veckan :), men helt magisk blev dagen. Från ett Magic moment till ett annat!

Emma hade invigning på sitt galleri i Göteborg! Hennes tavlor är kosmiska och man dras helt in i tavlorna och det är ofattbart vackert det hin skapar. 

Underbara Emma!


Vi har också en tavla av Emmas tidigare verk hemma, läs mer om Emma på emmalindstrom.commoch följ henne på instagram! 
Kate kom med till invigningen och vi fastnade efter att beundrat tavlorna i sköna samtal. Kvällen gick fort och trots helt supergod mat hela dagen började magen knorra.. 
Sam och jag var utan barn och vi körde spontant förbi Syster Marmelad på Mariaplan. Smakupplevelserna fortsatte vara helt magiska och en stund för oss att hinna prata med varandra, tja ni som har barn vet;). 

Lyxigt också att få kombucha till maten! 

Löven virvlade i oktober vinden och regnet började smattra mot rutan när vi steg ut i oktober kvällen för att åka hem och med en enorm tacksamhet för ännu en magisk dag.

Kram 

Erica 

Juica!

Juice är ett perfekt sätt att få i sig massor med näring och du tar bort stor del av fibrerna när du juicar. Näringen går direkt till kroppen och i underlättar upptaget men minimerar belastning på matsmältningssystemet. 

Vi har några olika juice maskiner hemma men nu har vi plockat fram vår Hurom juicer för den ska få upptäckas på nytt. 


På bondens marknad hittar jag massor av härliga grönsaker och frukter, rötter och blad, att stoppa ned i juicern. 

Den här fänkålen kvar med fänkåls dillen var galet stor och god. Fänkål är perfekt för matsmältning men har även hjälpt de få gånger jag haft ont i huvudet. Och så läckert gott också!


Juice är också riktigt snyggt! Det påminde mig bästa fotograf Bianca mig om, som fotat och skapat fyra böcker med mig. Hon hade lagt ut en bild från boken Rawsome på sin insta!

Rödkåls fluff!


Investera i en juicer är verkligen en hälso investering. Jag vill erkänna att jag kommer in och ur juice faser men alltid lika lycklig när jag kommit igång. Ikväll när familjen myser i soffan kommer jag att stå och göra juice så vi har hela helgen! Ofta brukar barnen vara med och göra sin favvo kombos och spänt kika när pulp korven kommer ut. Men diska det får jag göra själv;). 

Önskar dig en juicy helg.

 På söndag får du en rapport från tre dagars kursen med Kate Magic , UKs främsta raw food profil, här i Göteborg. 


Kram

Erica