I december deltog jag på två Veggomässor – Vegovision med Djuren Rätt i Göteborg och Veggomässan med Djurrätts Aliansen i Stockholm.
Det var fantastiskt roligt att möta så många människor – både kända och okända ansikten. Det är sådana här möten, som inspirerar mig. Och mitt hjärta blir varmt av de solskenshistorier som flera kom fram och berättade för mig vad raw food hade gjort i deras liv – sänka inflammationer, lindra svår reumatism, lugnare magen, mycket mer livskraft och glädje! Tack för att ni delar med er!
I Göteborg hade jag en föreläsning på lördagen och sen en workshop. På workshopen både demonstrerade, pratade och bjöd på smakprover på hur en raw food dag kan se ut. Enkelt, gott och mättande!
Som vanligt höftade jag, så justera efter ditt tycke och smak, både med ingredienser och mängd.
Frukost:
Morgon börjar jag med ett grönt pulver som en mini frukost exempelvis, vetegräspulver.
Sedan gillar jag att fortsätta med en smoothie – en grön eller nu på vintern, en mer tjock och laddad med superfoods.
Cirka 3 dl mandelmjölk
1 msk chiafrön ( behöver inte vara blötlagda)
1/2 msk carob
1/2 msk mesquite
1/2 msk lucuma
2 tsk acaipulver
1 msk yaconsirap
Mixa!
Mellanmål på förmiddagen ( som lika gärna kan bli en frukost, lätt lunch eller middag)
Anti Aging smoothie från boken Rawsome
till drygt en liter
3 grönkålskvistar ( repa av det gröna från stjälken)
2 äpplen
1 avokado
juice från en 1/4 citron
1 msk vetegräspulver
cirka 7 dl vatten
Mixa samtliga ingredienser till en len konsistens. Späd eventuellt med mer vatten.
Lunchen: kanske blir inte så spännande och det är här jag brukar göra tillägg av kokt quinoa.
Gröna blad, surkål, groddar, avokado, kokt quinoa och linfrökex
Eftermiddagsmellanmål kan bli bollar med raw nötsmör, resterna som blir kvar när man gör mandelmjölk ( pulpen), som jag rör ihop med raw kakakopulver, kokospalmsocker, en nypa salt och sen rullar i kakao nibs. Perfekt att ha redo när eftermiddagssuget sätter in;)
TIll middag blir det något snabbt och lätt ex
Zucchini pasta med tomatsås
Godaste tomatsåsen:
en näve soltorkade tomater, blötlagda
2 tomater
2 tsk balsamvinäger
1/2 – 1 msk olivolja
några nypor rosmarin
1 näve pumpakärnor
Mixa allt förutom pumpakärnorna, och lägg sedan ned en näve pumpakärnor och mixa en kort stund.
Yes, det var en hur en raw food dag kan se ut, för mer recept kan du alltid kika på rawfoodbyerica.se eller låna/köpa en raw food bok, mina böcker hittar du i en bokaffär eller på bokus..
Raw food Retreat
Raw Food Retreat med Erica Jag är så glad att äntligen kunna sprida informationen om mitt kommande retreat på Solhälla! Där ett utrymme skapas för att möta dig själv genom medveten och hälsosam RAW food matlagning, Emotional Body Awareness Exercises, meditation och...
0 kommentarer