My kind of coffee

jan 11, 2018


Det blir en del glasburkar här på bloggen med olika innehåll men det är en del av mitt liv ;). Och jag vet någon gång på en föreläsning att jag tyckte att det inte var så givande att dela mina burkar och röror ( som inte heller är så snygga:) på bloggen – då sa samtliga där ” Men det är ju det vi vill läsa om”.
Det här är mitt slags kakaokaffe. Jag säger kaffe för att det har ungefär samma effekt som kaffe men mer grundat och ger inte kaffets ”nedsida” ( att man först peakar sin energi och sedan dippar, och att koffeinet kan stressa och dränera binjurarna). I morses efter jag varit på gymmet tidigt för ett lugnt postural och styrke pass behövde jag både något varmt och uppiggande. Det här receptet varierar jag varje dag beroende på dagsform, och dricker gärna på eftermiddagen eller efter lunchen för att komma igång igen.
Power KakaoKaffe – för en dag fylld med kraft !! ( klickar du på ingredienserna kommer du direkt dit som jag tycker har bäst kvalité!)
6 dl varmt vatten, cirka 80 grader
1 msk kokossmör,
1 msk honung
1 tsk chaga,
1 tsk fo-ti
1 msk macapulver
2 msk raw kakaopulver
+ valfritt colostrum ( råmjölkspulver) eller byt ut 3 dl vatten mot 3 dl växtbaserad mjölk.
Mixa. Blir det över häll på en glasburk och drick antingen som en kall kaffe eller fyll med med varmt vatten innan du ska dricka.
 
Kram
Erica

Äta lunch ute

Äta lunch ute

Äta lunch på lunchrestaurang är faktiskt inte så ofta jag gör eftersom jag är ganska noga med vad jag äter. Ett stället precis i närheten där jag bor är ett Vietnamesiskt ställe som serverar en super fräsch vegan soppa med risdnudlar. De har också veganska risrullar...

Adzukibön te

Adzukibön te

Jag älskar att försöka lyssna in till min kropp och ge den det behöver. Efter en tid där njurarna har frestats på lite extra så kände jag att jag började tappa mer hår än vanligt. För mig var det en direkt koppling till mina njurar. Håravfall kan vara ett tecken på...

Testar Matcha te

Testar Matcha te

Saga och jag är två matcha te nördar. Hon vill ha skummad mjölk till och lite honung, jag kan ta det som en stark shot eller också lyxa till med skummad varm mjölk. Och snart är det dags att gå loss på att göra ismatchalatte, och just det jag gjorde matcha te kombucha...

Kombucha dags

Kombucha dags

En dag när jag skulle sätta mig hemma i mitt kök och börja jobba kändes det som mina scobysar ”skrek” till mig: ”Nu vill vi göra mer kombucha!!” Scobys är en slags levande bakterie svamp som skapar kombuchan så nyttig i symbios med socker och te samt startvätska (...

Glad påsk 2021

Glad påsk 2021

Innan påsk delad jag här på bloggen och i mitt inspirationsbrev om goda recept inför påsken och lite tankar. Nu blir det en efter uppdatering från påsken här på bloggen. Jag älskar traditioner och en tradition är att måla påskbrev och dela ut. Liv och jag satte oss...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »