Må gott Recept för Biofood

feb 1, 2018

Som recept utvecklare får jag olika uppdrag att skapa recept, i höstas fick jag skapa recept för Biofood som skulle vara på deras etiketter.
Här får du också del av de recepten, några är lagade men som du vet är jag inte 100 % raw hela tiden utan för 100 % att du äter vad du mår bra utav!

 
Grön Ärthummus med hampaolja
250 gr frysta ärtor, tinade
230 gr kikärtor, en förpackning
2 msk hampaolja + att ringla över
1-2 tsk chiliflingor + att strö över
1 tsk salt
2 msk citronjuice
1 dl vatten
Mixa ingredienser i en mixer till en slät konsistens. Smaka av med salt och chili. Lägg upp i en skål och strö över chiliflingor och ringla över hampapolja.
 

Durra scones, 2 kakor
3 dl durramjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
1 dl grovhackade valnötter
1 ¼ dl rapsolja
2 tsk psylliumhusk
2 msk råsocker
1 dl havregurt eller annan yoghurt/fil
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt rapsolja och havregurt. Använd göra fingrarna för att blanda samman. Firma till två runda kakor. Lägg på en plåt. Picka med en gaffel och skär på ytan  med en kniv så det blir fyra bröd av varje kaka. Grädda i 15 minuter tills de är gyllenbruna. Servera gärna med en växtbaserad färskost och marmelad.
 

Grönt Vegansmör med örter
1 dl kokosolja
1 dl pumpaolja
½ tsk salt
1 tsk torkad mejram eller annan ört
Gör kokosoljan flytande i ett vattenbad. Rör ned pumpaolja, salt och mejram. Häll i en burk med lock till. Ställ in i kylen. Servera till gott bröd.
 

Snabba bärbakelser, cirka 10 st
Deg:
2 dl kokosmjöl
2 msk lönnsirap
en stor nypa flingsalt
2 msk kokosolja, mjuk
10 dadlar
 
Fyllning:
225 gr  hallon eller andra bär, färska eller tinade
Topping:
Växtbaserad grädde, valfritt
Kärna ur dadlarna. Kör ingredienserna i en matberedare tills det blivit en deg. Tryck ut i musselformar ( klädda med plast) eller i muffinsformar gjorda av silikon, eller en mindre springform.
Ställ in i kylen en timma.  Ta ur degen ur formen. Fyll pajdegen med bär (använder du tinade bär, ta bort bärvätskan). Toppa med vispad valfri grädde.

21 april hos Helena Swane by Heart

21 april hos Helena Swane by Heart

Jag är så lycklig att jag ska få medverka i Helena Swane by Hearts Medlemsportal och sprida mina tankar kring mat.Nedan är text från hennes nyhetsbrev, hur du kan anmäla dig och vad jag ska dela med mig utav:Hoppas du har en skön start på veckan!  Våra energisystem är...

Äta lunch ute

Äta lunch ute

Äta lunch på lunchrestaurang är faktiskt inte så ofta jag gör eftersom jag är ganska noga med vad jag äter. Ett stället precis i närheten där jag bor är ett Vietnamesiskt ställe som serverar en super fräsch vegan soppa med risdnudlar. De har också veganska risrullar...

Adzukibön te

Adzukibön te

Jag älskar att försöka lyssna in till min kropp och ge den det behöver. Efter en tid där njurarna har frestats på lite extra så kände jag att jag började tappa mer hår än vanligt. För mig var det en direkt koppling till mina njurar. Håravfall kan vara ett tecken på...

Testar Matcha te

Testar Matcha te

Saga och jag är två matcha te nördar. Hon vill ha skummad mjölk till och lite honung, jag kan ta det som en stark shot eller också lyxa till med skummad varm mjölk. Och snart är det dags att gå loss på att göra ismatchalatte, och just det jag gjorde matcha te kombucha...

Kombucha dags

Kombucha dags

En dag när jag skulle sätta mig hemma i mitt kök och börja jobba kändes det som mina scobysar ”skrek” till mig: ”Nu vill vi göra mer kombucha!!” Scobys är en slags levande bakterie svamp som skapar kombuchan så nyttig i symbios med socker och te samt startvätska (...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »