Lavendel skorpor

nov 17, 2020

När du gör mandelmjölk blir det ofta massor av pulp över. Kristfrid, assisterande lärare på Raw Life Education är jättebra på att ta hand om alla rester som blir från det vi lagat på utbildningen. Hon kom på detta recept med mandelpulpen. Jag uteslöt de skurna mandlarna och lade ned en kaffe essens istället, så mina skorpor blev kaffe latte skorpor istället. Här får du Kristfrids recept!

Kram

Erica

Lavendelskorpor

1,5 dl mandelpulp

1 dl groddat, torkat bovete

2 färska dadlar och 1 msk kokossocker

2 msk mandlar skurna i stora bitar (varje mandel delas i 3-4 bitar)

1 nypa salt

1 droppe lavendelolja (var noga med kvalitén så att den är ok för invärtes bruk)

Kör det torkade bovetet kort i matberedare så att det krossas lite, men inte blir mjöl, lägg över i en bunke. Kör dadlarna i matberedaren. Lägg alla ingredienser i bunken och blanda för hand. Rulla till långa korvar och skär i skivor, ca 1-1,5 cm tjocka. Lägg på bakplåtspapper och låt torka först på 63 grader i 2 timmar, sedan 46 grader ytterligare 10 timmar eller tills de är helt torra. Avnjut tillsammans med en kopp te och tända ljus.

 Till er som gör egen mandelmjölk, testa detta recept på goda Lavendelskorpor.
Mandelmjölk görs enkelt genom att blötlägga mandlar över natten, skölj av och mixa med vatten. Sila genom silduk och förvara i kylen.
Måtten varierar beroende på hur tjock mjölk man vill ha och hur dyr den får lov att bli 😉
1,5 – 5 dl mandlar
10 dl vatten
Ev. en nypa salt
Pulpan som blir över är perfekt att spara i frysen eller använda direkt.
Lavendelskorpor
1,5 dl mandelpulp
1 dl groddat, torkat bovete
2 färska dadlar och 1 msk kokossocker
2 msk mandlar skurna i stora bitar (varje mandel delas i 3-4 bitar)
1 nypa salt
1 droppe lavendelolja
Kör det torkade bovetet kort i matberedare så att det krossas lite, men inte blir mjöl, lägg över i en bunke. Kör dadlarna i matberedaren. Lägg alla ingredienser i bunken och blanda för hand. Rulla till långa korvar och skär i skivor, ca 1-1,5 cm tjocka. Lägg på bakplåtspapper och låt torka först på 63 grader i 2 timmar, sedan 46 grader ytterligare 10 timmar eller tills de är helt torra. Avnjut tillsammans med en kopp te och tända ljus.
Köp din olja här:)
https://www.mydoterra.com/pureessencese

Äta lunch ute

Äta lunch ute

Äta lunch på lunchrestaurang är faktiskt inte så ofta jag gör eftersom jag är ganska noga med vad jag äter. Ett stället precis i närheten där jag bor är ett Vietnamesiskt ställe som serverar en super fräsch vegan soppa med risdnudlar. De har också veganska risrullar...

Adzukibön te

Adzukibön te

Jag älskar att försöka lyssna in till min kropp och ge den det behöver. Efter en tid där njurarna har frestats på lite extra så kände jag att jag började tappa mer hår än vanligt. För mig var det en direkt koppling till mina njurar. Håravfall kan vara ett tecken på...

Testar Matcha te

Testar Matcha te

Saga och jag är två matcha te nördar. Hon vill ha skummad mjölk till och lite honung, jag kan ta det som en stark shot eller också lyxa till med skummad varm mjölk. Och snart är det dags att gå loss på att göra ismatchalatte, och just det jag gjorde matcha te kombucha...

Kombucha dags

Kombucha dags

En dag när jag skulle sätta mig hemma i mitt kök och börja jobba kändes det som mina scobysar ”skrek” till mig: ”Nu vill vi göra mer kombucha!!” Scobys är en slags levande bakterie svamp som skapar kombuchan så nyttig i symbios med socker och te samt startvätska (...

Glad påsk 2021

Glad påsk 2021

Innan påsk delad jag här på bloggen och i mitt inspirationsbrev om goda recept inför påsken och lite tankar. Nu blir det en efter uppdatering från påsken här på bloggen. Jag älskar traditioner och en tradition är att måla påskbrev och dela ut. Liv och jag satte oss...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »