Bowl med Kimchi Majjo, 2 bowls
En bowl är alltid en vinnare! En krämig hot kimchi majjo till blir en perfekt röra till och ger både nyttigheter och massor med smak.
4 dl kokt quinoa eller blomkålsris
1 kruka koriander, grovhackad
10 cocktailtomater, halverade
4 st grönkålsblad, ångade
1 avokado, skuren i skivor
½ lime
Kimchi majjo:
1 dl Tistelvind Kimchi Hot
1 dl vegan majonnäs
Lägg upp ingredienserna till bowlen i en skål. Rör samman Kimchi och majonnäs i en skål. Klicka upp hälften i vardera skål.

Värmande Miso med Kimchi, 2 bowls
Under de kalla månaderna kan miso vara en bas som buljong till en god soppa med tillbehör.
4 dl 50 gradigt varmt vatten
2 msk misopasta, råris eller korn
1 paket kelpnudlar
2 avokado, skuren i tärningar
4 skogschampinjoner, delade i mindre bitar
1 dl Tistelvind Kimchi Medium
Topping:
Färdigblandade Furikake eller svarta och vita sesamfrön
Valfritt:
Tamari
Värm vattnet till mison. Fördela på två skålar. Rör ut 1 msk miso i vardera skål. Skölj kelpnudlarna och klipp de till mindre bitar. Lägg häften av nudlarna i skålen. Lägg i avokado, svamp och kimchi. Strö över furikake eller sesamfrön. Smaksätt med tamari om du önskar mer sälta.

0 kommentarer