Rekoringen och annat reko

mar 25, 2021

Varannan torsdag 20-20-30 anordnas Rekoringen här i Majorna där jag bor. Man beställer i förhand via facebook gruppen och jag gick tydligen loss i mina beställningar. Jag beställde sådant som jag vanligtvis inte äter men var nyfiken att prova och även kunna ge bort. Jag hade glömt min telefon när jag redan var lite sen, eftersom swish är det som tas emot så behövdes telefonen och att jag ville fota så mycket som möjligt. Jag sladdade in på parkeringen igen typ 20.28 och de snälla säljarna stod kvar och väntade på mig men det var inte bästa tillfället att ta bra bilder. Detta är ett helt suveränt sätt att både stödja lokala producenter och få den bästa maten. Kika efter Rekoringen där du bor!

På Rekoringen stod Hållbar Hälsa, Åke min ekobonde på utbildningen Raw Life Education, och jag fick fyllt på med mikrogrönt som jag lade upp på min lunchtallrik. Raw Bruschetta, mikrogrönt, tomater, hummus av bakad sötpotatis med kikärtor ( plus chili, tahinin, olivolja och massor med citron och såklart salt). Och till det mina tahjin ( en chilikrydda från Mexico) och tamari marinerademandlar som jag torkat i 24 timmar.

Vi håller på att exprimentera med olika frukostar hemma. Saga som hänger på tik tok då och då har fastnat för naked cereal – jordgubbar, blåbär, granatäpple, hallon som man lägger i en skål och slår över kokosvatten. Super fräscht och kommer bli en favorit till sommaren.

Detta har varit min favorit frukost hela veckan. Riven ingefära med skuret päron och banan med hampafrön och gojibär. Känns lätt men ändå med lite tyngd från hampafrön och lite sting från ingefäran.

I veckan som var förra veckan ( vart sjutton tar veckorna vägen??!!) åt jag en underbar Superfood bowl på Happy Me Kitchen, och jag sändes tillbaka i minnet från förra året då vi fotade bilderna till boken för Happy Me. Rekommenderar det allra varmaste att både besöka Happy Me som även öppnat igen på Centralstationen i Göteborg och såklart att köpa boken, det gör du här, för att kunna laga supergod och hälsosam mat hemma i ditt eget kök.

Håll ut snart kommer våren på riktigt med gröna blad, sol och känslor kring lätthet. Ikväll har jag en zoom föreläsning om detox på Hagabadet i Göteborg. Älskar att inspirera hur människor kan må bättre och bättre <3

Kram

Erica

21 april hos Helena Swane by Heart

21 april hos Helena Swane by Heart

Jag är så lycklig att jag ska få medverka i Helena Swane by Hearts Medlemsportal och sprida mina tankar kring mat.Nedan är text från hennes nyhetsbrev, hur du kan anmäla dig och vad jag ska dela med mig utav:Hoppas du har en skön start på veckan!  Våra energisystem är...

Äta lunch ute

Äta lunch ute

Äta lunch på lunchrestaurang är faktiskt inte så ofta jag gör eftersom jag är ganska noga med vad jag äter. Ett stället precis i närheten där jag bor är ett Vietnamesiskt ställe som serverar en super fräsch vegan soppa med risdnudlar. De har också veganska risrullar...

Adzukibön te

Adzukibön te

Jag älskar att försöka lyssna in till min kropp och ge den det behöver. Efter en tid där njurarna har frestats på lite extra så kände jag att jag började tappa mer hår än vanligt. För mig var det en direkt koppling till mina njurar. Håravfall kan vara ett tecken på...

Testar Matcha te

Testar Matcha te

Saga och jag är två matcha te nördar. Hon vill ha skummad mjölk till och lite honung, jag kan ta det som en stark shot eller också lyxa till med skummad varm mjölk. Och snart är det dags att gå loss på att göra ismatchalatte, och just det jag gjorde matcha te kombucha...

Kombucha dags

Kombucha dags

En dag när jag skulle sätta mig hemma i mitt kök och börja jobba kändes det som mina scobysar ”skrek” till mig: ”Nu vill vi göra mer kombucha!!” Scobys är en slags levande bakterie svamp som skapar kombuchan så nyttig i symbios med socker och te samt startvätska (...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »