Hudvårds revolution – Sapienic

apr 1, 2021

Hudvårds revolution – Sapienic

Jag har varit väldigt förskonad när det kommer till huden. Min hy är bebislen och jag kan räkna finnarna jag haft på 10 fingrar. Men med åldern ( ha ha) märker jag att det är stor skillnad vad jag använder på huden. I höstas fick jag vara en av få som testade Sapienic för första gången i Sverige. Från dag 2 var jag fast. Jag kunde känna hur det pirrade i huden och huden kändes lycklig på något sätt. Jag gick från bebislen till sammetslen hud på två dagar.  Hur kunde jag få så bra resultat på så kort tid? Svaret är probiotika! Som du säkert vet är jag helt tokig i probiotiska produkter och använder till och med en kombucha scoby som ansiktsmask ;).

 Men vad är då Sapienic?
Probiotisk hudvård
är en ny verklighet inom hudvårdsindustrin. Ny forskning har slagit fast att de mikrober (bakterier, virus etc.) som vi har på och i huden är det absolut viktigaste för att vi ska ha en frisk och levande hud. Detta har även bidragit till att Probiotisk hudvård idag är en ”het trend”…
Men vad är egentligen Probiotika i hudvård och varför är det viktigt att förstå detta?

Om man på ett enkelt sätt ska definiera Probiotika så är det bakterier som är gynnsamma för dig som människa. Det finns ett stort antal olika arter av Probiotika men deras gemensamma nämnare är att de har en positiv påverkan för din kropp och/eller din hud. Vi använder t.ex. tre olika arter av Lactobacillus och en art av Bacillus.

Inom mat och hälsokost så finns det väldigt tydliga EU-direktiv kring vad man får och inte får kalla Probiotika. Eftersom Probiotika är relativt nytt inom hudvård så finns det än så länge väldigt få regleringar kring vad som faktiskt får kallas för ”Probiotisk hudvård”.


Erbjudande är nu att du kan få Två valfria produkter en make up remover värde 459 kr klicka här för att komma direkt till webshoppen:
http://www.sapienic.se/rekommendation/10/

Vår Teori

Vår och våra förfäders hud har under de senaste 1,9 miljoner åren i stort sett varit utan hår. Till skillnad från våra mycket hårigare närmsta släktingar, så producerar människan en stor mängd olja på och i huden. Denna produktion har en högt metaboliskt pris. Oljan är eklektisk och innehåller en stor mängd olika fettsyror (b.la. Sapienic Acid) som är helt unika för vår mänskliga hud. Denna kombination av oljor kallas för sebum och är den primära näringen för hudens mikrobiom. Genom att ge unika metaboliska ämnen som näring till hudens mikrober så gynnas de arter som evolutionärt har utvecklats tillsammans med oss människor… med ömsesidiga fördelar.

Under de senaste 100 åren så har hudvård förändrats radikalt. Idag så är det praxis att använda skummande rengöringar för att ta bort hudens naturliga oljor och sedan försöka ersätta dessa med andra ämnen – vanligtvis med syntetiska ingredienser i en moisturiser. Detta tillvägagångssätt stör ut hudens mikrobiella mångfald och kan därför anses vara en av orsakerna till den enorma mikrobiella skillnad som finns hos en jägare- och samlare i jämförelse med en person som lever en mer modern livsstil. Inflammatoriska hudsjukdomar som t.ex. atopisk dermatit och akne har exploderat i vårt moderna samhälle. Exempelvis så har 85% av tonåringar i I-länder akne-liknande symtom.

Våra moderna hudvårdsrutiner i kombination med ett förändrat beteende och en förändrad diet är med största sannolikhet orsaken till de ökade antalet moderna hudåkommor.

Vi har studerat och utvecklat den klassiska hudvårdsrutinen som består av ”rengöring, toner och moisturiser” ur ett evolutionärt perspektiv där vi tar hänsyn till hudens mikrobiom.

Vi använder inte emulgeringsmedel eller ingredienser som skummar och kan på så vis minimera risken att skada hudens mikrobiom och dess lipider. Vi använder inte heller syntetiska kemikalier som riskerar att förstöra hudens mikrobiella mångfald. När våra kunder väljer att använda make-up så hjälper vi till att ta bort dessa produkter på ett milt sätt och ersätter sedan förlusten av sebum med eklektiska oljor. Dessa oljor liknar de oljor som finns naturligt på huden och som skyddar oss mot opportunistiska patogener.

Svart tandkräm

Jag var hos tandläkarn och frågade om det bästa sättet att göra tänderna vitare utan att bleka. Svaret var att det går inte. Väl hemma kikade jag i mina skåp och tänkte nu gör jag min egen tandkräm som kan göra tänderna lite mer vita. Liv och jag spelade in en IGTV...

En kvällsceremoni med vit salvia

En kvällsceremoni med vit salvia

På kvällen efter kanske en dag som varit lite fylld med lite mer än vanligt eller om jag känner att jag är fast i min energi, tar jag salvia. Varje kväll renar jag med någon slags rökelse för att på något sätt säga hej då till dagen och allt som varit. Men som skrivet...

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Jag delar en bild och ett inlägg som jag lade ut på instagram 🥰💚 Kram Erica Raw pizza for dinner in the evening sun 🍕🌅💚. Some people think it is complicated to eat raw but literally this pizza took me 2 minutes to make, but the crust from buckwheat and sunflower seeds...

21 april hos Helena Swane by Heart

21 april hos Helena Swane by Heart

Jag är så lycklig att jag ska få medverka i Helena Swane by Hearts Medlemsportal och sprida mina tankar kring mat.Nedan är text från hennes nyhetsbrev, hur du kan anmäla dig och vad jag ska dela med mig utav:Hoppas du har en skön start på veckan!  Våra energisystem är...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »