Hjärtan på kaka

jun 20, 2021

Det är så mysigt när Liv är med mig i köket! Hon älskar att göra hjärtan på en kaka. Jag gjorde denna Jordgubbs rawfood cheesecake, speciellt med denna kaka är att jag använder kakaosmör istället för kokosolja, som gör att den få en mjuk skön smak och håller ihop lite mer om det är varmt ute. Denna kaka var en kaka för en catering för en studentfest och så gjorde jag en till oss också. Så himla god! Önskade att det fanns bitar alltid i min frys. Kika på detta Youtube klipp för att se hur du gör hjärtan på kakan!

Perfekt till Midsommarfirandet <3

Kram Erica

Jorgubbscheesecake från boken ”The New Art of Living Green”

jun 29, 2014

Raw Food med Erica Palmcrantz Aziz BAKA

(Fotograf Bianca Brandon-Cox)

Ladda frysen med en läcker Jordgubbscheesecake när du blir sugen i sommar, bara att ta fram, låta tina något och sen garnera med färska

Strawberry White Chocolate Cheesecake
16 bitars eller gör i små cupcakes formar
5 dl pecannötter eller valnötter
10 st dadlar
1 tsk vaniljpulver
en nypa salt
Fyllning:
2 dl kakaosmör
7 dl cashewnötter, blötlagda 2 timmar
2 msk citronjuice
2 msk sojalecitin
1 tsk vaniljpulver
1–2 dl vatten
1 dl agavesirap
225 gram jordgubbar, tinade
10 jordgubbar, tinade eller färska
Topping:
Färska jordgubbar
Kör pecannötter finmalda i en matberedare. Tillsätt dadlar och kör igen. Tillsätt vaniljpulver, salt och kör igen tills det blivit deg. Tryck på bottnen av en springform. Gör kakaosmöret flytande i ett ljummet vattenbad. Häll av blötläggningsvattnet på cashewnötterna. Lägg cashewnötter i en mixer med kakaosmör, citronjuice, sojalecitin, vaniljpulver, 1 dl vatten och agavesirap. Mixa tills du får en len kräm. Späd eventuellt med lite mer vatten om det skulle behövas. Häll av hälften av krämen i en skål. Häll av vätskan som blir när du tinar jordgubbarna och lägg jordgubbarna till krämen som är kvar i mixern, och mixa. Bred ut den vita krämen över pecannötsbottnen och bred sedan på jordgubbskrämen ovanpå. Tryck ned 10 jordgubbar i cheesecaken och gör ytan jämn. Ställ in i frysen i cirka 6-8 timmar. Tina 20–30 minuter innan servering. Toppa med färska jordgubbar.
Din kompletta guide till att leva mer grönt!

Raw food Retreat

Raw food Retreat

Raw Food Retreat med Erica Jag är så glad att äntligen kunna sprida informationen om mitt kommande retreat på Solhälla! Där ett utrymme skapas för att möta dig själv genom medveten och hälsosam RAW food matlagning, Emotional Body Awareness Exercises, meditation och...

Raw on a Budget

Raw on a Budget

Detta är ett ämne som jag delat om tidigare men är så värt att göra igen 🙂 Det behöver inte vara superdyrt att äta raw food. Så här är mina tips att äta raw food lite mer ekonomiskt! Hoppas återigen att du har överseende med att inlägget är på engelska <3 skriv i...

Mango Citron Ingefära kaka 🥭🍋

Mango Citron Ingefära kaka 🥭🍋

Denna kaka gjorde jag till påsk och delade som en reel på instagram och här kommer den på bloggen, dock på engelska men hoppas det går strålande ändå. Testa! Sååå god 💛 🥭🍋 with dried ginger Raw Cake This cake really turned out good 🙂 I love to be creative in the...

Rätt och Rå

Rätt och Rå

En underbar solig dag var det i lördags och vi bestämde oss för att ta en hike i ett natureservat på Orust. Min man fann en led och dit styrde vi kosan. På vägen dit körde vi förbi Rätt Rå, ett ställe som jag hört mycket om men inte direkt vetat vart det låg, och att...

En naturlig väg till välbefinnande

En naturlig väg till välbefinnande

Ända sedan jag var i 20 års åldern har jag velat ökat till människors välbefinnande på olika sätt. Det har varit min stora drivkraft, att få dela med mig och inspirera till en naturlig livsstil främst genom maten, men ändå med balans. När det nyttiga, raw food:andet...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »